Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Párizs és Bécs után Budapesten is megnyílt a C3 Atelier építőipari, innovációs tudásközpont

Hírek 2013. 02. 14.

Megnyitó előtti, exkluzív esemény keretében mutatta be a Holcim, valamint 12 vezető építőipari vállalat új bemutatótermét és tudásközpontját, a C³ Atelier-t a szakmának és a sajtónak. A létesítményt, amely munkahelyek megőrzéséhez is hozzájárul, a bécsi és párizsi példa sikerén felbuzdulva, iparági összefogással, mintegy 100 millió forintos beruházással hozták létre.

A közel 100 millió forint értékű, hat hónap megfeszített munkájával elkészült, 560 m² összterületű létesítmény előterében az Ivanka Factory Zrt. beton szófája és Losonczi Áron Litracon fényáteresztő beton recepciós pultja fogadja a vendégeket. A központ állandó és időszaki kiállításoknak, szakmai konferenciáknak, képzéseknek ad majd otthont. A korszerű bemutatóterem neve a francia „Atelier” vagyis műhely szóból, a C³ pedig az angol Cement, Concrete, Competence (cement, beton, szakértelem) szavak rövidítéséből származik.

A bemutatóterem a cement és beton felhasználásának innovatív megoldásait tárja elénk a mesterien megmunkált felületeken, a zavarbeejtően fahatású beton fal meghökkentő szépségén, a fehér cement színezésével készült ezerféle szürke és fekete árnyalat letisztult minimalizmusán keresztül.

A kezdeményezés külön értéke az iparági összefogás, együttműködés, a 13 alapító tag közül többen már a megnyitó előtt megkezdték a közös munkát. Így készült a 250 m²-es kiállítócsarnok és konferenciaterem egyedi burkolata: a Holcim készítette beton ipari padlóba az Avers „High Grade” polymer szálait keverték, amelyet a Verbau dolgozott be, és az Epotrend svéd HTC technológiájával csiszolt tükörfényessé. A kiállítóterem másik szembeötlő, különleges eleme a betoncsillár: a Holcim betont speciális Doka zsalukban formálták, a tervezés és kivitelezés pedig az Avers és Szimultán szakértőinek munkáját dicséri.

A kiállító terem megnyitása előtt rendezett exkluzív eseményen a Holcim hazai és régiós vezetői, a C³ Atelier-ben kiállító partnerek, építőiparral, építészettel, fenntarthatósággal foglalkozó szervezetek vezetői vettek részt. A zártkörű rendezvényt Jean-François Paroz, Svájc Budapestre akkreditált nagykövete nyitotta meg.

„A svájci minőség fogalom, de ugyanilyen meghatározó számunkra az élet minden területét átszövő innováció. A C³ Atelier-ben egyszerre jelenik meg mindez a magyar kreativitással ötvözve. Különösen nagy értéknek tartom, hogy a jelen gazdasági körülmények között számos, a maga területén vezető szerepet játszó vállalat fogott össze, hogy egész iparáguk sikerét előmozdítsa" – hangsúlyozta köszöntőjében a nagykövet.

Magera Ottó, a Holcim Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a megnyitón elmondta: „A világ egyik vezető építőipari vállalataként elengedhetetlennek tartjuk, hogy a legkorszerűbb és egyben megbízható megoldásokkal álljunk ügyfeleink rendelkezésére. Úgy gondoltuk, meg kell ragadnunk az alkalmat, hogy az azonos értékrendet valló vállalatokkal együttműködve tökéletesítsük szolgáltatásainkat és termékeinket, és ezt meg is mutassuk partnereinknek, ügyfeleinknek, az építőipar újdonságai iránt érdeklődőknek.”

A budapesti C³ Atelier alapító vállalatai:

  • Holcim Hungária Zrt.
  • Avers Fiber Kft.
  • Barabás Téglakő Kft.
  • Csikós Terv Építésziroda Kft.
  • Magyar Doka Kft.
  • Epo-trend Kft.
  • Fabrostone Kft.
  • Ivanka Factory Zrt.
  • Litracon Kft.
  • Mc Bauchemie Kft.
  • Mega-Glass Kft.
  • Ver-Bau Kft.
  • Ars Vitrum

A bemutatóterem címe: 1138 Budapest, Madarász V. u. 47-49. Előzetes bejelentkezés alapján lehet látogatni, bejelentkezni a +36 1 472 5000 telefonszámon lehet.

Forrás: Grayling Hungary

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Beton, vasbeton termékek
Beton burkolat

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?