Utolsó frissítés: 2022-05-27

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Másfél milliárdért épített gyárat a Mediterrán Bólyban

Gyártói hírek, cikkek 2012. 03. 27.
A 1,5 milliárdos üzem 450 milliós uniós támogatással épült, 3500 m2-en
A 1,5 milliárdos üzem 450 milliós uniós támogatással épült, 3500 m2-en

Az új gyár a kelet-európai régió leghatékonyabb üzeme lesz

Bóly, Farkasd és Kunszentmiklós után ismét Bólyban ruházott be hazánk egyetlen, 100%-os magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalata. A 1,5 milliárdos üzem 450 milliós uniós támogatással épült, 3500 m²-en. A Mediterrán új gyára Európa első olyan üzeme, amely a tömegtermelés mellett alkalmas az egyedi vevői igényeknek megfelelő kisszériás gyártásra is. A bólyi telephely 2012 márciusában kezdte meg működését.

„A beruházás elsősorban technológiai fejlesztéseket jelent a gyártási folyamatainkban – nyilatkozta Harmincz Péter, a vállalat fejlesztésekkel foglalkozó igazgatója. – Minden ponton számítógépes vezérléssel, érintőképernyők segítségével irányítjuk a termelést. Kizárólag a legkeményebb vídia szerszámokat használjuk, fejlesztettük a felületi bevonatainkat, illetve a különböző automatizmusok is (érzékelők, fotocella, stb.) mind-mind tökéletesen azonos, kiváló minőségű végtermékeket eredményeznek.”

A hatékonyságot és az üzembiztonságot tartja a piaci verseny legfontosabb ismérvének a tulajdonos család tagja, Gódi Attila ügyvezető is. – „Évente átlagosan 500 millió forintot fordítunk fejlesztésre, amely stratégia sokkal inkább sikerre vezetett bennünket, mint egy esetleges kivárás az építőipart kifejezetten sújtó váltságos időszakban. Piaci részesedésünk hazánkban évről-évre 3-5%-kal növekszik, és a külföldi terjeszkedésnek köszönhetően – 8 országban vagyunk jelen – exportpiacaink is növekednek. Büszkék vagyunk arra, hogy létszámunkat sikerült megőrizni az elmúlt 3 év során, bár a tetőcserép-piac a negyedére zsugorodott az utóbbi években.”

A Mediterrán Kft. – a betoncserép szegmensben egyedüli beruházóként a kelet-európai régióban – az utóbbi 15 évben 3 gyárat is létesített. A technológiai piacvezető szerepnek tulajdonítják azt is, hogy az új, korszerű megoldások alkalmassá tették a gyárat a kisszériás gyártásra.

Innovatív megoldások jellemzik az új telephely energiafelhasználását, környezetkímélő megoldásait is. Fűtését jelentős részben a betonkötésnél keletkező hidratációs hővel váltják ki, így a csarnok hőigénye nem több mint 2-3 családi ház éves energiafelhasználása. Korszerűsödött a csomagolástechnika is, amely során a korábbi pántolásos technika helyett már speciálisan fóliázzák a raklapokat, ezzel jelentősen megnövelve a termékek állékonyságát, szállíthatóságát. Valamint megoldott a raklap nélküli csomagolás is, amely kiszállítási formát külföldön már előszeretettel igénylik, itthon még nem annyira elterjedt. Az üzem és a gyártósor kialakítása során figyelembe vették, hogy a majdani fejlesztéseket könnyűszerrel kapcsolhassák a jelenlegei megoldásokhoz.

Forrás: Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Így kerülhetjük el, hogy problémát okozzon a légkondink

Gyártói hírek, cikkek 2022. 06. 23.

Jön a nyári kánikula, sokba kerülhet a hanyagság

Bár már kaptunk ízelítőt a kánikulából, a nyár legmelegebb napjai még előttünk állnak. Ezzel elrajtol az intenzív légkondihasználati szezon is, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen karbantartási feladatokat célszerű elvégeztetniük klímaberendezéseiken ahhoz, hogy azok problémamentesen és úgy működjenek, hogy az egészséget is támogassák. Az alábbiakban a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott tudnivalókat és az LG szakértőjének tanácsait gyűjtöttük össze

Szakkönyv

The Home Edit - Rendrakás rendesen - Hogyan rakjunk rendet, és varázsoljunk lakhelyünkből álomotthont

Lakberendezés 2022. 04. 21.
Bármennyire is zűrzavaros és zsúfolt otthonunk, ott van benne a lehetőség az igazi álomotthonhoz - csak hagyni kell kibontakozni magunkat, és megfogadni a The Home Edit: Rendrakás rendesen szerzőpárosa útmutatásait, ahogyan a hírességek is teszik

Szakcikk

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?