Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Az építőipar válsága ellenére bizakodó a Magyar Építőanyag-és Burkolatkereskedők Hálózata

Hírek 2012. 03. 20.

Eredményes évet zárt az egy évvel ezelőtt, 2011. február 23-án alakult Első Magyar Építőanyag-és Burkolatkereskedők Hálózat (MÉBKER). Az építőanyag- és burkolatkereskedőket tömörítő klaszter jellegű szerveződés az építőipart sújtó recesszió ellensúlyozására jött létre. Célja, hogy a hálózat tagjai közös marketing tevékenység és menedzsment képzések révén növeljék forgalmukat valamint hatékonyságukat, és erősítsék piaci jelenlétüket. Az első évben elért eredmények biztatóak.

„A válság hatására átalakult az építőanyag piac. Nem csak a kereslet esett vissza, megváltoztak a vásárlási szokások, megfontoltabbak lettek a vevők, csökkent a kosárérték, hosszabb lett a vásárlási döntés folyamata, tovább romló fizetési morál mellett. Felismertük, hogy a megoldás a marketingkommunikáció erősítése és a menedzsment képességek javítása, melyet összefogva valósíthatunk meg hatékonyan” – világította meg az összefogás létrejöttének okait Markovich Béla a MÉBKER alapítója, a Mapei Kft ügyvezetője.

Hozzátette: azok a kereskedők, akik nem reagálnak a megváltozott piaci helyzethez, egyre nagyobb nehézségekre számíthatnak. Az építőiparban folytatódó recesszió miatt a forgalom további drasztikus csökkenésével kell szembe nézniük, ami sokaknak a véget jelenti.

Azok viszont, akik felismerték, hogy változtatni kell, és új eszközökre van szükség a siker érdekében, azok jó eséllyel néznek szembe a válsággal – adott hangot véleményének Markovich Béla.

Válaszok a válságra

A MÉBKER 2011-ben közös marketing kampányokkal és marketingtámogatással, valamint a hatékonyságot növelő specializált tréningekkel adott választ a válságra.

A múlt évben négy közös kampányt szerveztek a hálózat tagjainak. A kampányhoz csatlakozó tagkereskedések minden marketing eszközt készen megkaptak, a szórólaptól kezdve a kuponokon át az óriásplakátig. A hálózati együttműködés lehetőséget teremt a tagoknak kiváló szakértőkkel együttműködni, valamint kedvező gyártási árakat érvényesíteni a közös kampányoknál alkalmazott marketingeszközök tekintetében.

Kiemelkedő szerep jutott a hatékony működést segítő tréningeknek, melyeket négy neuralgikus témában, kintlévőség-kezelés, értékesítés, marketing, valamint szervezetfejlesztés területen szerveztek.

Markovich Béla, a kampányok eredményei valamint a tagok visszajelzése alapján sikeresnek értékeli a MÉBKER első évét, melyet alátámaszt, hogy a 38 tagkereskedővel létrejött hálózat egy év alatt 68 tagúvá bővült, összesen 117 boltot tömörítve.

Az idei tervek

A MÉBKER idei programjának összeállítását megelőzte egy felméréssel összeállított problématérkép, mely rávilágított, hogy a kereskedések gondjai változatlanok. A legnagyobb problémát továbbra is a kevés a vevő, az egyre nehezebben elnyerhető nagyobb projektek, valamint a romló fizetési morál jelenti. Emellett jelentős az igény az internetes megjelenés erősítésére, mely nagyobb hangsúlyt kap a MÉBKER idei programjában.

„Nagyon bizakodó vagyok és a kedvezőtlen kilátások ellenére javulást várok a MÉBKER tagkereskedéseinek helyzetében. Úgy vélem, hogy a marketing aktivitás növelésével és a menedzsment hatékonyság növelésével meg tudjuk őrizni, sőt némiképp növelni is tudjuk piaci pozíciónkat” – mondta az idei várakozásokról Markovich Béla a MÉBKER alapítója, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A MÉBKER Hálózatról

Az Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózat (MÉBKER) 2011-ben alakult. Célja a tagok forgalmának növelése, a sikeresebb és eredményesebb piaci működés. A hálózat tagjai használhatják a szervezet védjegyét és élvezhetik az ezzel járó beszerzési kedvezményeket, marketingtámogatást és képzéseket. A kezdeményezés elindítója Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője. A hálózathoz a Mapei Kft.-vel szerződésben álló építőanyag- és burkolatkereskedő cégek csatlakozhatnak, a tagság ingyenes. www.mebkerhalozat.hu

Forrás: Sajtóközlemény

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?