Utolsó frissítés: 2020-03-30

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Szakkönyv

< >

Kemencék kint és bent - Saját készítésű modellek, bevált receptek

Kertépítés 2017. 08. 18.

CSER KÖNYVKIADÓ ÉS KER. Kft. – 2017

  • Szerzők: Reiner Dittrich - Jana Spitzer
  • Oldalak száma: 104
  • Borító: Puhatáblás, ragasztókötött 
  • ISBN: 9789632785233
  • Nyelv: Magyar
  • Illusztráció: Színes fotókkal, ábrákkal
  • Fordító: Dr. Szüle Dénes

A könyv sok fotóval, rajzzal és részletes leírással mutatja be, hogyan építhetünk saját kezűleg kemencét vályogból, téglából, fából és szalmából - azaz bárhol beszerezhető és nem túl drága anyagokból. A kötetből megismerhetjük más országok hagyományos kemencéit és a recepteken keresztül a bennük készülő finomságokat is a kenyértől a húsételekig.

A tartalomból:

A házi kemence működési elve

Az építőanyagok; Egy kis fizika; A vályog; A tégla; A samott; A vályoghabarcs.

A kemenceépítés lépései; Tervezési alapismeretek; Előírások; A felállítás helye; A sütőtér alapterülete; A sütőtér magassága; Kemenceformák; Körbefalazás; Hőszigetelés; A kemence ajtaja; A füstgáz szabályozása a "katlannal"; A kémény; Az alap; Lábazat, alépítmény; Nyílások, áthidalások, boltozatok; Teherviselő alaplemezek; Előregyártott kemencék, építőkészletek.

A kemence üzemeltetése; Az első felfűtés; A helyes fűtés; A tüzelőanyag; Sütési tapasztalatok; Teendők a sütés után; Fontos eszközök; Agyagkemencék; Kültéri kemencék; Teraszon felállított kemencék; Beltéri fatüzelésű kemencék.

Amit a kenyérről tudni kell; Történelmi áttekintés; Kenyerek a nagyvilágból; Kis kenyértan; Régiből újat; Receptek friss kenyérhez; Húsos és zöldséges ételek receptjei.

Ára 2 995 Ft helyett

  • 2 845 Ft (Megtakarítás 5%)

További információk és megrendelés a Libri honlapján »

Forrás: Libri

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Dilatációmentes burkolás óriás lapokkal

Gyártói hírek, cikkek 2020. 03. 12.

A burkolólapok növekedése az elmúlt évek folyamatos trendje. Napjainkban már a méteres greslapok vagy az óriás, akár háromméteres, vékony porcelánlapok sem ritkák, amelyekkel az aljzat dilatációinak áthidalása sokszor komoly problémát okoz. Minél nagyobb a lap, a probléma annál nagyobb és annál gyakrabban fordul elő. Erre kínál megoldást a Mapei innovációja.

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?