Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakkönyv

< >

Tér és idő - Lakásbelsők a két világháború között 1925-1942

Művészet 2009. 05. 29.

DVD melléklettel

Corvina Kiadó 2008

  • Szerző: Somlai Tibor
  • Illusztráció: Képekkel
  • Oldalak száma: 364
  • Borító: Kartonált
  • ISBN: 9789631357875

A húszas-harmincas évek modern lakásdesignja az art deco különleges, finom anyagok iránti előszeretetének, hűvös eleganciájának és a Bauhaus emberléptékű, gyakran túlzott egyszerűséggel vádolt praktikus szemléletének ötvözete. Akár a maguk tisztaságában, akár egymástól áthatva jelennek meg, mindkét vonulat magyarországi példái a korszak belsőépítészetének legszínvonalasabb alkotásai között érdemelnek helyet, s a tervezőknek méltó társai a munkáikat megörökítő fotográfusok.

Somlai Tibor formatervező-belsőépítész évtizedek tapasztalatait és kutatásait összegzi ebben a hiánypótló kötetben. Sorai könnyed hangvétellel, ám a beavatottak biztonságával vezetnek végig a korszak legszínvonalasabb belső terein és számos részletre, finom megoldásra, kuriózumra irányítják rá a figyelmet. Elsősorban az a tény ösztönözte, hogy bármily népszerű is lett napjainkra a korszak interieurkultúrája, a tervezők többsége továbbra is szinte teljesen ismeretlen.

Mégsem ők könyvének főszereplői, hanem a bőséges illusztrációs anyag: néhol amatőr, jobbára professzionális archív felvételek százai, valamint a tervezés folyamatát is megidéző, tisztaságukkal gyönyörködtető akvarelltervek. Míg a könyv első része a tervezők legfigyelemreméltóbb munkáit sorakoztatja fel, a másodikban egyes bútortípusok, berendezésfajták tematikus gyűjteménye található. A kötetet angol képjegyzék teszi hozzáférhetővé a küldföldi olvasók számára, a DVD melléklet pedig virtuális sétára invitál Kozma Lajos Havas-villájába.

  • Ára: 11.400 Ft 
  • Listaár: 12.000 Ft

Megrendelhető a Libri honlapján »

Forrás: Libri
< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?