Utolsó frissítés: 2021-04-06

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Materiál termékek épületfelújításokhoz

Épületfelújítás 2014. 04. 10.
BINDERŸ tapadóhíd; AKROPENTAŸ lábazat-, betoncserép- és palafesték
BINDERŸ tapadóhíd; AKROPENTAŸ lábazat-, betoncserép- és palafesték

Épületfelújításoknál jelentősen csökkenti a költségeket, az építési időt és a törmelék mennyiségét, ha a meglévő szerkezetek, burkolatok bontás nélkül is felújíthatóak:

BINDER® TAPADÓHÍD

Speciális, vizes bázisú, ásványi anyaggal dúsított, gyorsan száradó diszperziós előbevonat, amely rendkívül erős tapadást biztosítva hordozórétegként szolgál a bekent felületen. Felhasználható kül- és beltérben hideg burkolás, vakolás, aljzat kiegyenlítés előtti alapozásra, ha a további munkához jól, erősen tapadó, érdes felület szükséges. Alkalmazható mind nedvszívó, mind nem szívó felületeken (csempe, járólap, OSB lemez, öntött beton, cementesztrich). Nem használható fémre és műanyagra. A tapadóhíddal kezelt felületre az új burkolat a szokásos ragasztókkal könnyen felvihető, tehát nem szükséges a régi burkolat elbontása.

Csempét a csempére: a felújítandó felület legyen stabil, hordképes (a kotyogó, laza lapokat el kell távolítani és helyüket betonnal, aljzatkiegyenlítővel vagy csemperagasztóval síkba kell hozni), tiszta, portól, zsírtól, mosószer maradványtól mentes. A letisztított felületre fel kell vinni a BINDER® tapadóhidat, majd a megszáradt felületre a szokásos módon felragasztható az új csempe/járólap. A térvesztéssel számolni kell: a burkolat síkja burkolóanyagtól függően kb. 10 mm-el beljebb kerül, tehát ellenőrizni kell a szerelvények, a beépített bútorok, ajtók, elektromos csatlakozók és minden egyéb falsíkba vagy padlósíkba épített tárgy visszahelyezhetőségét.

Régi, vízszintes betonfelületek felújítása során a régi és az  "új" betonfelületek nem kötnek össze, ezért az "új" betonfelület ,,kotyoghat" és idővel megreped, töredezik. A tapadóhíd beereszkedik egyrészről a régi betonfelületre, másrészről a friss betonba, erős kötést létrehozva a két felület között. Előnye, hogy az új betonréteg tartósabb lesz és vékonyabb réteg is elegendő ugyanazon rendeltetés eléréséhez. A régi, javítandó beton felületét meg kell tisztítani a szennyeződésektől, majd a laza leváló részek eltávolítása után portalanítani, vízzel nedvesíteni szükséges. Ezt követően a felületet egyenletesen be kell kenni a tapadóhíddal. Az "új" betonréteget "Friss a Frissre" technológiával, azaz a tapadóhíd teljes száradása előtt visszük fel.

AKROPENTA® LÁBAZAT-, BETONCSERÉP- ÉS PALAFESTÉK

Pala (eternit), beton, betoncserép, Betonyp és vakolt felületek védő- és díszítő bevonására kifejlesztett vizes diszperziós festék, amely a felvitel, majd a víz elpárolgása után rugalmas, kiváló tapadású filmet képez. A kialakult festékbevonat matt, fény- és időjárásálló, jó lég- és páraáteresztő.

Akropenta színválaszték 

Színválaszték: oxidsárga P20, világossárga P21,  fehér P10, szürke P30, szürke P31, világoszöld P40, króm zöld P41, sötétbarna P50, középbarna P51, vörös P60, élénkvörös P61, beige P70, kék P80

A bevonandó felületekről a laza, málló, pergő rétegeket el kell távolítani, a vakolathibákat ki kell javítani és szükség esetén mélyalapozást kell alkalmazni. Felvitel előtt a felület légszáraz, tiszta és pormentes legyen. Elöregedett, felszálkásodott, szivacsosodott, mohásodott pala esetén különös gondossággal kell eljárni a felület előkészítésénél, mert a nem megfelelően letisztított felületről a festék a pala első rétegével együtt leválhat. Javasolt felépítés: 1 réteg 1:1 arányban vízzel higított festék, vagy Akropenta penészgátló alapozó; 1 réteg max. 20 %-os arányban vízzel higított festék; 1 réteg kb. 10-20 %-os arányban vízzel higított festék.

TOVÁBBI TÖMÍTŐ, RAGASZTÓ TERMÉKEINK ÉPÍTŐIPARI ALKALMAZÁSRA:

F.BS paszta Fugaszil tömítő

F.BS® egykomponensű, paszta konzisztenciájú szilikonragasztó és tömítő - a levegő nedvességének hatására fokozatosan gumiszerű tulajdonságokat vesz fel. Rugalmasságát tartósan, széles hőmérséklettartományban megtartja. 100% szilikon, jobb tapadás, minimális zsugorodás, jobban tisztítható, extra ragasztó erő. Alkalmas például hézagok, repedések vízálló, légzáró tömítésére, épületgépészeti berendezések, elektromos szerelvények tömítésére.

Fugaszil®B szilikongumivá vulkanizálódó, tömítő paszta transzparens, fehér, fekete, barna, szürke színben. Alkalmas például: fürdőszobai szerelvények, fürdőkád-fal, mosdó-fal illesztések; csőcsatlakozások víz- és gázálló tömítése; vízszerelvények higiénikus tömítése, szigetelése; műanyag és fém tetőszerkezetek illesztéseinek vízzáró tömítése; nyílászáró szerkezetek záró felületeinek légmentes szigetelése.

Fugaszil® BN - szilikon bázison felépített tömítő paszta, mely a levegő nedvességtartalmának hatására szilikon gumivá vulkanizálódik. Nem korrozív tulajdonságú. Színválaszték: transzparens. Kiválóan használható épületelemek dilatációs hézagainak tömítésére, üveg építőelemek, mellvédlapok, ablakpárkányok, padló- és falcsatlakozások, lépcsők és egyéb építészeti csatlakozások tömítőanyaga. Bádogos munkákhoz, mészkőhöz, műkőhöz.

Gumiám paszta 

A Gumiám® paszta egykomponensű, speciális szilikonpolimerekből, erősítő anyagokból és egyéb adalékokból felépített, paszta konzisztenciájú univerzális tömítő és ragasztóanyag, eredményesen használható különböző hézagok, repedések vízálló és légzáró tömítésére. Jól tapad fémekre, üvegre, kerámiára, fára, zománcozott felületekre, bakelitre, kemény PVC-re, nem tapad viszont polietilénre, polipropilénre, polisztirolra, zsíros, olajos vagy poros felületekre. Igen jó hő- és hidegálló (-50 ºC - +180 ºC -ig), valamint kedvező elektromos szigetelő hatású.

< >
MATERIÁL Vegyipari Szövetkezet
http://www.material.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?