Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Panel- és betonvágás, betonfúrás rezgés- és pormentesen

Technológiák 2014. 11. 18.
Nyílás kialakítása sínes falvágással
Nyílás kialakítása sínes falvágással

A szakszerű betonvágás, betonfúrás számos területen alkalmazható az épületek felújítása, átalakítása során:

  • Új nyílások kialakításával, a meglévő nyílások kiszélesítésével szebb és jobban funkcionáló térkapcsolatot hozhatunk létre a helyiségek között. A rezgés- és pormentes technológia kiemelten fontos szempont, mivel sok esetben bútorozott lakásban történik a kivitelezés.
  • Tetőtér beépítésnél a födémen nyílás alakítható ki a tetőtérbe vezető lépcsőhöz;
  • Szellőző, elszívó, légtechnikai, gépészeti nyílások kialakítása;
  • Dilatációs hézag vágása;
  • Betonalapokban közművek helyének kivágása, stb.

A falvágás során sok esetben megváltoznak a szerkezet teherhordási viszonyai. Ilyen esetben statikai tervezés, majd megfelelő kiváltás készítése szükséges, illetve a munka megkezdése előtt építési engedélyt kell kérni.

Cégünk fő profilja a falak, födémek, panelfalak vágása, fúrása és alakítása.  Rezgésmentes nagyteljesítményű gépparkkal a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelően dolgozunk építészek, ipari- és lakossági beruházások számára. Felelős kivitelezési nyilatkozattal, statikai ismeretekkel és garanciával.

Beton aljzat és födém fúrása, minőségi vágása rezgésmentesen

A betonfúrást, mint a betonból készült falazatok, lépcsők, födémek, tartószerkezetek megmunkálását a vasbeton szilárdsága és a beépített betonvas keménysége miatt legcélszerűbb koronafúróval végezni, vízhűtéses gyémántélű gépekkel. A vágásszélek szabályosságát rezgésmentes fúrással, vágással tudjuk pontosan tartani, így tökéletesen kerek, vagy az illesztéshez pontosan megfelelő alakú, méretű kontúros, minőségi furatokat készítünk.

Rezgésmentes fúrással, vágással szabályos vágásszélek alakíthatók ki

A rezgésmentes célgépek garantálják a környező falazat, épületelemek biztonságát, így akár egy berendezett szobában is lehet úgy falat vágni, hogy még egy pohár sem esik le az asztalról, vagy az üzemben nem károsodnak a műszerek, számítógépek.

A szabályos furatoknak, vágáséleknek hála, gyors és minőségi szerelésre van mód, így az utólagos kiegészítések, igazítások elkerülhetők. A falazat, a szerkezet többi része nem fog károsodást szenvedni.

Betonfúrás, akár 600 mm átmérőig

Betonfúráskor lehetőség van arra, hogy toldószerszámokkal kiegészítve a fúrógépet, akár több méter mélyre is be tudjunk hatolni. Közművek, szellőzések, átvezetések megoldása így sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint a bontásos technológia. Régi épületek korszerűsítésénél, felújításánál a régi beton és egyéb falazatok is sérülés- és repedezésmentesen átvághatók.

Több nagyerejű betonfúró, falvágó géppel is rendelkezünk, gépparkunk kialakítása lehetővé teszi, hogy a bárhol hozzáférhető 220V-os árammal akár 600mm átmérőjű furatot is készítsünk. Így gyakorlatilag bárhol tudunk munkákat végezni, nem vagyunk ipari feszültséghez kötve.

Betonfúrás klíma- és elektromos szerelésekhez

Ipari épületek, raktárak, csarnokok, tározók átalakításakor, vagy közműszerelésekor is professzionális partnerei lehetünk:

  • akár extrém méretű furatok is kialakíthatók a falban, födémben, vagy padlózatban;
  • rezgésmentes vágással falrészeket, egész falakat el lehet távolítani;
  • átjárók, géphelyek, lépcsők kialakítására gyorsan és egyszerűen tudunk jó megoldást adni;
  • elektromos kötődobozok, szellőzőnyílások, klíma kivezetéseket és egyéb gépészeti csövezések helyének kialakításában is segítünk.

Bel- és kültéren egyaránt vállalunk munkát, gyors kiszállással és korrekt feltételekkel. Az építészeti tervek, műszaki leírások alapján dolgozunk, de akár a statikai engedélyeztetési eljárásban is segíteni tudjuk az építészek munkáját.

90x90 cm-es átadóablak kialakítása panelfalban, falvágással

90x90 cm-es átadóablak kialakítása panelfalban, falvágással

Célunk, hogy a mai kor igényeinek megfelelő épületek kialakítása, jobb térkihasználása, felújítása a lehető legsimábban és leggyorsabban jöhessen létre, együttműködve az építészirodákkal, épületgépészeti cégekkel, de panellakás felújítással, ipari felújítással foglalkozó cégekkel is.

Közvetlen lakossági megkereséseket is szívesen fogadunk, segítünk megvalósítani terveit, hiszen nagyon sok ház, panellakás élhetővé, modernebbé és szerethetővé tételében segítettünk már garantált minőségben.

Rezgés és pormentes szolgáltatásaink:

  • Falvágás, panelfal vágás
  • Betonból készült födém és aljzat vágása, fúrása
  • Acél áthidalások kiváltása
  • Betonvágás
  • Betonfúrás
  • Betonfalban közművek helyének kialakítása

 

Breier Csaba egyéni vállalkozó

Tel: 06 70 670 7837

panelfalvagas@gmail.com   

www.falvagas.com  

< >

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?