Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

PREFA alumínium kiselemes fedések

Tető, homlokzat 2013. 11. 20.
PREFA alumínium rombuszfedés
PREFA alumínium rombuszfedés

Tartós, könnyű fedés épületfelújításokhoz is

Rozsdás szegélyek, ereszcsatornák és lefolyócsövek - ami a régi épületeken gyakori jelenség, nem kell, hogy megismétlődjön. Sem ma, sem 100 év múlva. Ezt bizonyítja a római San Gioacchino templom teteje, az Eros szobor a londoni Picadilly Circus-on és a 170 méter magas Washington Memorial csúcsa, melyek mindegyike 100 évnél régebben, alumíniumból készült, és melyeken mind a mai napig nem jelentkeztek a rozsdásodás jelei. Hogyan lehetséges ez? Az alumínium az évek során védőréteget képez, amely sérülés esetén magától újra bezáródik. Ezáltal teljesen időjárásálló és garantáltan rozsdaálló.

A PREFA, a vezető osztrák alumíniumtető specialista, 60 éves tapasztalatával egyedülálló tudást halmozott fel az alumíniumtetők terén. A tetőknél és a homlokzatoknál használt alumínium a speciális ötvözésnek köszönhetően jól alakítható, tisztán és szakszerűen megmunkálható - akár alacsony (0°C alatti) külső hőmérsékleten is. Különlegesen könnyű súlya extrém ellenállóképességgel párosul, vihar-, rozsda- és törésálló. Esztétikus, felülete színtartó.

A tetőkre és homlokzatokra kifejlesztett széles PREFA termékválasztékból a kiselemes fedések rendkívül alacsony súlyuk (2,3-2,6 kg/m²) miatt nemcsak az új tetők fedéséhez, hanem a felújításokhoz is kiválóak, alkalmazásukkal sérülésmentes régebbi fedélszékek is „könnyedén” újra fedhetők. Alapanyaguk egységesen 0,7 mm vastag bevonatos alumínium, kétrétegű beégetett lakkozással vagy porszórt bevonattal. A 8 standard szín és a széles választékú tartozékprogram igényes megjelenésű, harmonikus, rendkívül hosszú élettartamú tetők készítését teszi lehetővé.

PREFA Classic elem

Tetőre, homlokzatra és napelemmel

Az innováció találkozik a hagyománnyal: A PREFA által újonnan fejlesztett, minimális karbantartási igényű alumíniumlemezek matt, elegáns struktúrájukkal különösen exkluzív kisugárzást biztosítanak a pikkelyfedésű homlokzatnak és tetőnek.

PREFA Classic elem

A szabadalmaztatott korcolásos és rögzítési rendszer rendkívüli módon időjárásállóvá teszi a PREFA Classic elemekkel fedett tetőt és homlokzatot.

  • Elemméret: 600 x 420 mm fedett felület
  • Súly: 2,3 kg/m²
  • Tetőhajlásszög: 12°-tól felfelé
  • Beépítés: teljes deszkázatra (min. 1 coll vastag) vagy tetőlécezésre 50x30 mm

PREFA Zsindelyelem

Tetőre és homlokzatra

A kis formátumú, különösen könnyű PREFA Zsindely elemek rugalmasan alkalmazkodnak a tervezői elképzelésekhez, a minimális felületektől kezdve a nagyprojektekig. A fedés biztonságát a hossz- és keresztoldali korcok garantálják, ettől ezek a tetők rendkívül vihar- és időjárásállóvá válnak, a rejtett rögzítésnek köszönhetően pedig esztétikusak.

PREFA Zsindelyelem

A PREFA Zsindely elemek egyesítik magukban a hagyományos, jól bevált rombikus zsindelyformát a csúcstechnológiájú alumínium jövőbemutató tulajdonságaival. Ettől válnak a régebbi szerkezetű épületek tökéletes tetőfedő anyagává, de alkalmazásuk egyre jellemzőbb a modern stílusú épületek fedésére is.

  • Méret: 420 x 240 mm fedett felület
  • Súly: 2,3 kg/m²
  • Tetőhajlásszög: 25°-tól felfelé
  • Beépítés: 24 mm-es teljes deszkázatra

PREFA tetőfedő rombusz 

Tetőre és homlokzatra

Az innovatív Tetőfedő rombusz érdekes formájával tűnik ki a PREFA tetőelemek közül. A rendkívül robusztus, kis formátumú tetőfedő rombuszok a korcolásos technika és a speciális rögzítési rendszer következtében különösen vihar-és időjárásállóak, és extrém feltételek mellett is megállják a helyüket, ugyanakkor elegáns felületi struktúrájukkal optikailag is felhívják magukra a figyelmet.

PREFA Tetőfedő rombusz

A pikkelyfedésű tetőkön harmonikus fény- és árnyjáték figyelhető meg, ami az egyes tetőfedő rombuszok úgynevezett bordanyomása miatt jön létre. A tetőfedő rombuszok a falcolt fektetési technikával tökéletesen illeszkednek a komplett PREFA tetőrendszerbe.

  • Méret: 290 x 290 mm fedett felület
  • Súly: 2,6 kg/m²
  • Tetőhajlásszög: 22°-tól felfelé
  • Beépítés: 24 mm-es teljes deszkázatra

A PREFA tökéletesen összehangolt komplett tetőfedési programjának középpontjában a tartósság áll, amely a folyamatos kutatómunka és a legkeményebb gyakorlati tesztek eredménye. Ennek köszönhető a 40 év garancia a PREFA Classic-, Zsindely- és Tetőfedő rombusz alumínium alapanyagára törés, rozsdásodás és felfagyás ellen, természetes környezeti igénybevétel és épületbádogos által végzett szakszerű beépítés esetén.

< >
PREFA Hungária Kft.
http://www.prefa.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?