Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kertem, teraszom

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Felújítás gyorskötő anyagokkal

Épületfelújítás 2013. 03. 26.

Felgyorsult építőiparunk egyre nagyobb elvárásokat támaszt a gyártókkal és termékeikkel szemben. A kivitelezők a szorított határidők miatt folyamatosan keresik a lehetőségeket, hogyan lehetne az időjárástól függetleníteni és felgyorsítani a technológiai folyamatokat.

A hidegburkolás ebből a szempontból speciális esetben van. Ma már minden gyártó széles választékot tart, így könnyen el tudjuk dönteni, hogy melyik terméket hova kívánjuk használni. A termékválasztékok kialakítása során viszont kevésbé veszik figyelembe a termékek felhordhatóságának körülményeit! A weber, nemzetközi tapasztalatának köszönhetően minden felmerülő problémára nyújt megoldást, legyenek azok akár például a bevezetőben említett speciális esetekhez szükséges gyorskötő anyagok is.

Gyorskötő anyagokat általában szűk határidők esetén alkalmazunk, s mint nevük is mutatja, különleges összetételüknek köszönhetően ezen anyagok kötésideje egy normál anyag kötésidejéhez képest akár egyharmadára is lecsökkenhet.

Vegyünk egy gyakorlati példát: egy üzlethelyiség burkolatát kell felújítani egy hétvége alatt. A helyiségek padlóját a 3mm-nél nagyobb felületi egyenetlenség miatt célszerű kiegyenlíteni, az egyik helyiségben lefolyóvíz elleni szigetelést is kell készíteni. A felhasználandó termékek kiválasztásakor azonban nem csak a burkolatragasztók közül választhatunk gyorskötésű anyagot, hanem az aljzatkiegyenlítéshez és vízszigetelési munkálatokhoz is.

Az aljzatkiegyenlítés megkezdése előtt minden esetben válasszuk a terméknek és alapfelületnek megfelelő alapozót. Nedvszívó alapfelületek esetén weber.niv primert, nem nedvszívó felületek esetén (pl. meglévő csempeburkolat) alkalmazzunk weber.col bondprimer tapadóhidat.

Az alapozás után (a megfelelő kivárási idő elteltével) a kiegyenlítést végezzük weber.niv rapid gyorskötő aljzatkiegyenlítővel. Kötésideje 3-5 óra centiméterenként.

Ahol vízszigetelési igény lépne fel, ott alkalmazzuk a weber.tec Superflex D2 (Superflex D2) kétkomponensű, vegyi gyorskötésű vízszigetelő habarcsot. Az anyag kiválóan alkalmas kül- és beltéri használatra, teraszoknál, vízszigetelésre pincefalaknál, medencéknél, tartályoknál is. Mivel nem cementkötésű, így kötése sokkal kevésbé érzékeny az időjárási körülményekre. A habarcs 4 óra elteltével közvetlenül burkolható. Mindig használjunk rendszertermékeket, jelen esetben pl. a weber.tec 829 (Superflex 75/4) hajlaterősítő szalagot.

Jelentős időmegtakarítás érhető el továbbá gyorskötő burkolatragasztó alkalmazásával. A weber.col rapid gyorskötésű ragasztóhabarcs kötésideje/járhatósága kb. 3 óra. Fugázását 8 óra elteltével lehet megkezdeni weber.color comfort illetve weber.color perfect fugázóanyagokkal.

Összességében elmondható, hogy az építőipar olyan elvárásai mellett is - mint a technológiai folyamatok felgyorsítása -, meg tudjuk teremteni a minőségi burkolás lehetőségét. A fentieket figyelembe véve mindenféleképpen érdemes körültekintően megválasztani az ilyen speciális esetekhez alkalmazható anyagokat.

weber gyorskötő anyagok

  1. alapfelület (aljzatbeton, esztrich, meglévő burkolat stb.)
  2. alapozó réteg weber.niv primer vagy weber.col bondprimer
  3. weber.niv rapid gyorskötő, önterülő aljzatkiegyenlítő
  4. weber.tec Superflex D2 (Superflex D2) gyorskötő, kétkomponensű vízszigetelés
  5. weber.tec 829 (Superflex 75/4) hajlaterősítő szalag
  6. weber.col rapid, gyorskötő csempe és burkolatragasztó
  7. weber.color comfort vagy weber.color perfect flexibilis fugázóanyagok

 

Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.

www.weber-terranova.hu

 

< >

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?