Utolsó frissítés: 2019-07-29

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Magyar építészet

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Víztakarékosság a Villeroy & Boch-nál

Épületgépészet 2013. 02. 19.

A mettlach-i (Németország) székhelyű Villeroy & Boch 24 termelőüzemmel rendelkezik Európa 12 országában – köztük hazánkban is -, Mexikóban és Thaiföldön. A termékválaszték három nagy csoportra osztható: fürdőszobai és wellness termékek, asztali kultúra, burkolóanyagok. A 265 éves múltra visszatekintő, 125 országban működő Villeroy & Boch mára Európa és Magyarország egyik meghatározó márkájává vált.

A környezettudatos, modern felhasználó számára fontos, hogy fenntartsuk az egyensúlyt a víz gazdaságos fogyasztása, valamint a tökéletes higiénia iránti igénye között.

A Villeroy & Boch számára ez a terület egyáltalán nem ismeretlen. A környezetvédelem iránt való többoldalú elkötelezettség, és a fenntarthatóságra való törekvés a több mint 260 éves vállalat alapvető értékei, amelyek a 19. század kezdetére visszanyúló hagyományban gyökereznek. Ez nem csupán a gyártási folyamatokra, de a végleges termékekre is érvényes.

DirectFlush

Omnia Architectura DirectFlush - az első gyűrű nélküli WC 3/4,5 l-es öblítéssel

Az új Omnia Architectura  WC-vel a Villeroy & Boch ismét bebizonyította erősségét az innovációk terén, ugyanis ez az első olyan gyűrű nélküli WC, amely 3/4,5 literrel öblít, a hagyományos 3/6 literes öblítés helyett.

DirectFlush

Az újszerű, középső öblítő elem helyettesíti a hagyományos öblítő gyűrűt, így a teljesen mázolt nyitott gyűrű tisztántartása sokkal egyszerűbbé válik. Elsősorban olyan helyekre ajánljuk az új Omnia Architectura DirectFlush-t, ahol magas fokú higiéniai követelményeknek kell megfelelni úgy, mint kórházak, és nagyobb tömegek által látogatott közösségi helyek. Itt ugyanis meghatározó lehet, hogy a WC teljes belső felületét hogyan lehet tökéletesen tisztántartani. A 37x53 cm-es fali-WC a hagyományos színválaszték mellett kapható a Villeroy & Boch innovatív, az egyszerű tisztítás elősegítő mázfelületével, a Ceramicplus-szal.

GreenGain

Omnia GreenGain - a 3,5 literrel öblítő fali-WC

Az Omnia Architectura GreenGain termékével a Villeroy & Boch további jelentős lépéseket tesz nélkülözhetetlen természeti erőforrásunk, a víz megőrzéséért.

Omnia GreenGain

Az Omnia Architectura GreenGain a Villeroy & Boch első olyan falra szerelhető WC-je, amely öblítésenként csupán 3,5 liter (a korábbiakhoz képest 40 százalékkal kevesebb - egy átlagos WC 3/6 literrel öblít) vizet használ. A WC belsejében és a csatlakozó csőrendszerben kialakított speciális vízelosztó rendszer tökéletes öblítést biztosít jelentősen kevesebb víz felhasználása mellett.

proDetect

proDetect - a radar rendszerrel működő víztakarékos piszoár

A proDetect az első radar technológiát felhasználó öblítő rendszer, amellyel a Villeroy & Boch forradalmasítja a piszoárok öblítésének a folyamatát, felismeri a használat végét és önállóan öblít.

proDetect

A víztakarékosság jegyében lehetőség van a szerkezetet beállítani akár 0,8 literes öblítésre is, szemben a hagyományos piszoárok 2 literes öblítésével.

A gyártó honlapján további információk találhatók, illetve videón is megtekinthető az Omnia Architectura DirectFlush, az Omnia GreenGain és a proDetect működése.

Villeroy & Boch Magyarország Kft.

www.villeroy-boch.com

< >

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Jelek a térben - Lázár Antal építészete - The Architecture of Antal Lázár

Építészet 2019. 07. 27.

Lázár Antal Kossuth- és Ybl-díjas magyar építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének főtitkára, majd elnökhelyettese, a Műegyetem építészmérnöki karának dékánja, a kortárs magyar építészet meghatározó alakja. A sok száz képpel, tervrajzzal, fotóval illusztrált kötet bemutatja az alkotásokban gazdag életpálya legfontosabb állomásait

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?