Utolsó frissítés: 2020-06-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

SZÍNES OTTHON

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Zuhanykabin, vagy inkább fürdőkád?

Épületgépészet 2013. 02. 15.
Keret nélküli zuhanykabin, biztonsági üveg zsanérokkal, pántokkal, a könnyített design kedvelőinek
Keret nélküli zuhanykabin, biztonsági üveg zsanérokkal, pántokkal, a könnyített design kedvelőinek

Új fürdőszoba tervezésekor, vagy a meglévő felújításakor számos szempontot kell mérlegelnünk, figyelembe véve az ergonómiát, használhatóságot és praktikumot. Csak néhány ezek közül:

  • Hányan fogják használni a fürdőszobát? Mekkora a számukra szükséges terület, a rakodófelületek mennyisége és milyen berendezési tárgyakat kell választani ahhoz, hogy a fürdő mindenki számára a legmegfelelőbb legyen?
  • Gyors, frissítő zuhanyozás az igény, vagy inkább a hosszas relaxálás a kádban, esetleg mindkettő? Kis kád + kis zuhanysarok, vagy egy önálló, nagy fürdőkád? A praktikus formák, a RAVAK kádak többségének belső tere és a kádparavánok lehetővé teszik, hogy a kád zuhanykabinként is működjön;
  • A fürdőszobában helyezzük el a mosógépet, vagy inkább egy másik helyiségben, megnövelve így a fürdőszoba területét?
  • Legyen a fürdő és a WC egyben, vagy inkább két külön helyiségben?

Hogyan válasszunk kádat?

A választás nagymértékben függ a rendelkezésre álló hely méretétől, de mielőtt döntünk, fontoljuk meg azt is, hogy a kád jelentősen befolyásolja a fürdőszoba látványát:

A kád jelentősen befolyásolja a fürdőszoba látványát

Sok gyártó kínál szép kádakat, de a RAVAK kádaknak hozzáadott értékük van. A széles kínálatban a sarokkádak és a szögletes kádak egyaránt megtalálhatók:

A szögletes kád a fürdőszobák többségének elengedhetetlen kelléke. Elsőrendű előnye a helytakarékosság és a hatékony helykihasználás. Mindemellett a szögletes forma egyszerűségéből is ki lehet alakítani gyönyörű formákat. Méretben (120-190 cm hosszmérettel), formai kialakításban, felszereltségben a kínálat szerteágazó.

Az aszimmetrikus sarokkádak különböző méreteiknek köszönhetően kicsi és nagyobb fürdőszobákba egyaránt beszerelhetőek. Helytakarékosságuk kisebb fürdőszobákban különösen előnyös. Az átlós irányú fürdőtér kényelmes fürdést biztosít. Gyermekes családok előnyben részesítik a rakodófelületekkel ellátott, a víz kifröccsenése ellen kádparavánnal is felszerelt aszimmetrikus sarokkádakat (Rosa I-II). A RAVAK az egészen kisméretű fürdőszobákba is kínál minőségi aszimmetrikus kád megoldást: BeHappy, Avocado koncepció, Rosa 95 kád.

A szimmetrikus sarokkádak nagyobb fürdőszobákba illenek. Minden fürdőszobában dominálnak, jellemzőjük a nagy belső tér, ami lehetővé teszi a fürdést és pihenést egyszerre két fő részére is. Kiegészíthetők fejtámlával és kapaszkodóval is, némelyikhez kádparaván is rendelhető. A páros fürdéshez tökéletes a LoveStory II, a Gentiana, a NewDay. A legnagyobb kényelmet biztosan a You szolgáltatja!

Szimmetrikus sarokkádak két fő részére

A fürdőszoba harmóniájának megteremtését segíti, hogy némely kádunk ún. „Koncepció” része, ami azt jelenti, hogy egységes arculatot képvisel a kád, a mosdó, a bútor, de akár a csaptelep is. A kádak típustól függően, igény esetén felszerelhetők kádparavánnal, ergonomikus elő- és oldallappal illetve praktikus kiegészítőkkel (könyöklő, fejtámla, kapaszkodó). Egyes kádak különlegessé tehetők a külön termékként megvásárolható egyedülálló H2O Color színterápiával.

A kád minőségét a felhasznált anyagok, a megmunkálás határozza meg. A RAVAK az öntött akril praktikus és esztétikai előnyeit kínálja. A kész termék formatartó, nem hajlik meg, nem repedezik. A végleges merevség elérése érdekében a műanyag kádakat üvegszállal (LA) vagy poliuretán habbal (PU Plus) merevítik. A PU Plus kád kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságának köszönhetően különösen alkalmas hidromasszázs rendszer beszerelésére. Kádjainkat Siemens, Cannon Shelly, Armour, Kawasaki és Geiss gyártósorokon készítjük, ezért tudunk felelősségteljesen 10 év jótállást nyújtani.

RAVAK kád gyártása

Hogyan válasszunk zuhanykabint?

Van, aki inkább a zuhanykabint részesíti előnyben, a klasszikus fürdőzés helyett. Ez esetben választhatunk a négyzet, téglalap vagy negyedköríves alapú kabinok közül 75×75 - 90×120 cm-ig, vagy zuhanyajtót fix oldalfallal, 100×200 cm-ig. A RAVAK hét termékcsaládjában számtalan méret, forma, nyílásirány, szín és betétlemez áll rendelkezésre.

Keret nélküli zuhanykabinok

A könnyített design kedvelőinek itt a keret nélküli kabin, biztonsági üveg zsanérokkal, pántokkal

Trendi kinézetet, tartós használhatóságot biztosít a függőleges belső profilokat nélkülöző konstrukció is

Trendi kinézetet, tartós használhatóságot biztosít a függőleges belső profilokat nélkülöző konstrukció is

Leggyakoribb a keretes zuhanykabin, az üveglapok keretekben rögzülnek

Leggyakoribb a keretes zuhanykabin, az üveglapok keretekben rögzülnek. Praktikus kiegészítője a mélyülőkés zuhanytálca, de az öntött műmárvány zuhanytálca vagy zuhanylefolyó is

Manapság a legnépszerűbbek azok a kabinok, ahol az ajtó 'tüskéken' fordul

Manapság a legnépszerűbbek azok a kabinok, ahol az ajtó ’tüskéken’ fordul - takarításkor tökéletesen hozzáférhető

Ha a sztenderdtől eltérő fürdőszobába nem fér be a gyári méret, mód van egyedi méretű zuhanykabinok, zuhanyajtók kialakítására is. Az árajánlatkérést segíti az egyedi.ravak.hu oldalon található online egyedi konfigurátor. A program lehetővé teszi a kiválasztott modell megtervezését az alak-, a méret-, a profil- vagy a zsanér kivitele alapján. Munkatársaink segítséget nyújtanak a speciálisabb igények – tetőtéri kialakítás, akadálymentes belépés - megoldásához is.

< >
RAVAK Hungary Kft.
http://www.ravak.hu

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?