Utolsó frissítés: 2020-06-23

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

SZÍNES OTTHON

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Hangszigetelés mesterfokon

A Trocellen hangszigetelő termékei optimális akusztikai komfortérzetet garantálnak:


TROSIL TECH

 

ÚSZTATOTT ALJZATOK HANGSZIGETELÉSE

TROSIL TECH

Tulajdonságok:

 • Lépéshang szigetelő képesség: DLw = 33 dB
 • Dinamikai merevség: s’ = 9 MN/m³
 • Hővezetési tényező 0ºC-on: 0,0344 W/mK

Úsztatott aljzatok hangszigetelésére kifejlesztett speciális akusztikai anyag a TROSIL TECH. Az alkalmazott lágy, térhálósított polietilén (PE) hab kiváló hangszigetelő és mechanikai ellenálló képességgel rendelkezik, a hozzá párosított nem szőtt poliészter textília pedig az akusztikai hatásfokot javítja. Az anyagpárosítás teljes vastagsága 10 mm. A lépéshang szigetelő képesség és a dinamikai merevség kedvező értékeivel a termék a legalkalmasabb hangszigetelő anyagok egyike, mivel minél alacsonyabb egy anyag dinamikai merevségének értéke, annál jobb hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. A TROSIL TECH hőszigetelő képessége is jó, így az akusztikai szigetelés mellett egyben az úsztatott aljzatok hőkomfort-érzetét is növeli. Fektetéskor a TROSIL TECH anyagot a poliészter textíliával borított oldalával a födém felé, lefelé kell elhelyezni. A hanghidak kialakulásának megelőzésére a szigetelő lemezek széleit egymásra átfedéssel fektessük, öntapadós ragasztószalag rögzítéssel rögzítsük, valamint a falfelületekkel való találkozásnál a 10-15cm szélfelhajtáson felül a végleges szint fölött 2-3 cm-rel vágjuk le.

APLOMB 22

 

ELŐTÉTFALAK ÉPÍTÉSE: UTÓLAGOS FAL-HANGSZIGETELÉS

APLOMB 22

Tulajdonságok:

 • Megakadályozza az alacsony frekvenciás hangok áthallását
 • Nagy mechanikai terhelhetőségű
 • Kiváló párazáró
 • Rw = 24,5 dB

Az APLOMB 22 nevű termék szinte valamennyi alkalmazási területre, így a falak és födémek építéskori és utólagos hangszigetelésére, gipszkarton falazatok és álmennyezetek, előtét falak építésénél ajánlott. Jellemzője a kis anyagvastagság, a nagy mechanikai terhelhetőség, valamint a párazáró képesség. Felépítésében a középen elhelyezkedő nehézlemezt mindkét oldalról zártcellás, térhálósított polietilén (PE) hab borítja. Teljes vastagsága 7mm.

 

Polifoam Optimum

Polifoam optimum

PARKETTA-ALÁTÉTEK 

 • OPTISOUND PREMIUM: Parketta-padló alá ajánlott különleges termék, a legigényesebbeknek. 
 • POLIFOAM PROFESSIONAL: Furnér, laminált és parketta padlók alá egyaránt javasolt, 90 kg/m³ sűrűségű. 
 • POLIFOAM OPTIMUM: Furnér, laminált és parketta padlók alá egyaránt javasolt, 30 kg/m³ sűrűségű.

A lépéshang-szigetelő lemez kiválasztása előtt el kell döntenünk: csak a szomszédos helyiségek felé irányuló lépéshangot szeretnénk csökkenteni, vagy egyidejűleg célunk a helyiségben érzékelhető, járáskor létrehozott, léghangként visszaverődő járási hang minimalizálása is.

Az úsztatva lerakott melegpadlók esetén lényegében parketta, furnér és laminált padlókat különböztethetünk meg. Nem minden lépéshang-szigetelő lemez alkalmas minden padlótípushoz, különösen, ha a helyiségben érzékelhető, zavaró járási hang csökkentése is a feladatunk:

 1. A lépéshang-szigetelés javítására a relatíve könnyű és puha, térhálós szerkezetű polietilén habanyagok szolgálnak, 30 kg/m³ térfogatsűrűséggel, 2 mm vastagsággal.
 2. A járási hang minimalizálás és a lépéshang-szigetelés javítás együttes igénye esetén a padlóburkolat anyagának függvényében kell a hangszigetelő lemezt kiválasztanunk. Mivel a könnyű és puha habosított anyagok csak kismértékben csökkentik a szobában fellépő hang erősségét, ezért a járási hang csökkentésére a nehezebb, egyrétegű lemezekből  ≥90 kg/m³ térfogatsűrűségű és ≥1,5 mm vastagságú térhálós szerkezetű polietilén hablemezek alkalmasak. A padló hajlási rezgéseinek és a keresztirányú rezgések tompítására a nehéz-réteggel kombinált, speciális habosított anyagból készülő lemezek szolgálnak, pl. az optisound premium. Ezek elsősorban a ≥ 12 mm vastagságú parketta padlók esetén javasoltak.

Az aljzatokat ellenőrizni kell a visszamaradó nedvességtartalom vonatkozásában. Az összes optisound lemez vízpárazáró réteggel kombinált változatban is kapható.

< >
Polifoam Kft.
http://www.polifoam.hu

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?