Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Hangszigetelés mesterfokon

A Trocellen hangszigetelő termékei optimális akusztikai komfortérzetet garantálnak:


TROSIL TECH

 

ÚSZTATOTT ALJZATOK HANGSZIGETELÉSE

TROSIL TECH

Tulajdonságok:

  • Lépéshang szigetelő képesség: DLw = 33 dB
  • Dinamikai merevség: s’ = 9 MN/m³
  • Hővezetési tényező 0ºC-on: 0,0344 W/mK

Úsztatott aljzatok hangszigetelésére kifejlesztett speciális akusztikai anyag a TROSIL TECH. Az alkalmazott lágy, térhálósított polietilén (PE) hab kiváló hangszigetelő és mechanikai ellenálló képességgel rendelkezik, a hozzá párosított nem szőtt poliészter textília pedig az akusztikai hatásfokot javítja. Az anyagpárosítás teljes vastagsága 10 mm. A lépéshang szigetelő képesség és a dinamikai merevség kedvező értékeivel a termék a legalkalmasabb hangszigetelő anyagok egyike, mivel minél alacsonyabb egy anyag dinamikai merevségének értéke, annál jobb hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. A TROSIL TECH hőszigetelő képessége is jó, így az akusztikai szigetelés mellett egyben az úsztatott aljzatok hőkomfort-érzetét is növeli. Fektetéskor a TROSIL TECH anyagot a poliészter textíliával borított oldalával a födém felé, lefelé kell elhelyezni. A hanghidak kialakulásának megelőzésére a szigetelő lemezek széleit egymásra átfedéssel fektessük, öntapadós ragasztószalag rögzítéssel rögzítsük, valamint a falfelületekkel való találkozásnál a 10-15cm szélfelhajtáson felül a végleges szint fölött 2-3 cm-rel vágjuk le.

APLOMB 22

 

ELŐTÉTFALAK ÉPÍTÉSE: UTÓLAGOS FAL-HANGSZIGETELÉS

APLOMB 22

Tulajdonságok:

  • Megakadályozza az alacsony frekvenciás hangok áthallását
  • Nagy mechanikai terhelhetőségű
  • Kiváló párazáró
  • Rw = 24,5 dB

Az APLOMB 22 nevű termék szinte valamennyi alkalmazási területre, így a falak és födémek építéskori és utólagos hangszigetelésére, gipszkarton falazatok és álmennyezetek, előtét falak építésénél ajánlott. Jellemzője a kis anyagvastagság, a nagy mechanikai terhelhetőség, valamint a párazáró képesség. Felépítésében a középen elhelyezkedő nehézlemezt mindkét oldalról zártcellás, térhálósított polietilén (PE) hab borítja. Teljes vastagsága 7mm.

 

Polifoam Optimum

Polifoam optimum

PARKETTA-ALÁTÉTEK 

  • OPTISOUND PREMIUM: Parketta-padló alá ajánlott különleges termék, a legigényesebbeknek. 
  • POLIFOAM PROFESSIONAL: Furnér, laminált és parketta padlók alá egyaránt javasolt, 90 kg/m³ sűrűségű. 
  • POLIFOAM OPTIMUM: Furnér, laminált és parketta padlók alá egyaránt javasolt, 30 kg/m³ sűrűségű.

A lépéshang-szigetelő lemez kiválasztása előtt el kell döntenünk: csak a szomszédos helyiségek felé irányuló lépéshangot szeretnénk csökkenteni, vagy egyidejűleg célunk a helyiségben érzékelhető, járáskor létrehozott, léghangként visszaverődő járási hang minimalizálása is.

Az úsztatva lerakott melegpadlók esetén lényegében parketta, furnér és laminált padlókat különböztethetünk meg. Nem minden lépéshang-szigetelő lemez alkalmas minden padlótípushoz, különösen, ha a helyiségben érzékelhető, zavaró járási hang csökkentése is a feladatunk:

  1. A lépéshang-szigetelés javítására a relatíve könnyű és puha, térhálós szerkezetű polietilén habanyagok szolgálnak, 30 kg/m³ térfogatsűrűséggel, 2 mm vastagsággal.
  2. A járási hang minimalizálás és a lépéshang-szigetelés javítás együttes igénye esetén a padlóburkolat anyagának függvényében kell a hangszigetelő lemezt kiválasztanunk. Mivel a könnyű és puha habosított anyagok csak kismértékben csökkentik a szobában fellépő hang erősségét, ezért a járási hang csökkentésére a nehezebb, egyrétegű lemezekből  ≥90 kg/m³ térfogatsűrűségű és ≥1,5 mm vastagságú térhálós szerkezetű polietilén hablemezek alkalmasak. A padló hajlási rezgéseinek és a keresztirányú rezgések tompítására a nehéz-réteggel kombinált, speciális habosított anyagból készülő lemezek szolgálnak, pl. az optisound premium. Ezek elsősorban a ≥ 12 mm vastagságú parketta padlók esetén javasoltak.

Az aljzatokat ellenőrizni kell a visszamaradó nedvességtartalom vonatkozásában. Az összes optisound lemez vízpárazáró réteggel kombinált változatban is kapható.

< >
Polifoam Kft.
http://www.polifoam.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?