Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Egyrétegű vízszigetelés készítése Rhepanol fk segítségével

Épületfelújítás 2012. 05. 25.
Rhepanol fk műanyag lemezekkel készült tetőfedés
Rhepanol fk műanyag lemezekkel készült tetőfedés

Hazánk épületállományának jelentős hányada lapostetős.

Ezek az idős, de akár az egy-két éves tetők is folyamatos karbantartást és hosszabb-rövidebb időközönként valamilyen felújítást igényelnek. A régebben épült házak mára már biztosan átestek legalább egy szigetelés-felújításon, a 20 évnél kicsit fiatalabbaknál pedig ez hamarosan esedékes lesz.

Egy tetőfelújítás mindig gondos előkészítést és odafigyelést igényel. A munka sikere nem csak a kivitelezőn múlik. A hosszú élettartamú szigetelés készítésében meghatározó szerepe van az építésznek és az épület-specifikus anyagkiválasztásnak is. A tető alakja, összetettsége, a lefolyók távolsága és a tető lejtése jelentősen megváltoztathatja a szigetelés igénybevételeit. Ezért szükséges még a tervezési fázisban kiválasztani a vízszigetelés típusát és vastagságát is. Az R.W. Bautech Kft. olyan egyrétegű műanyag vízszigetelőlemez-rendszereket forgalmaz, melyek a XXI. századi követelményeknek maradéktalanul megfelelnek, és mint szolgáltatás, munkatársai a gyártóval együttműködve segítenek az átgondolt anyagkiválasztásban, a fektetési terv elkészítésben és a szükséges rögzítés meghatározásában.

A termékpalettán megtalálhatók az általánosan elterjedt RHENOFOL PVC szigetelések, a különleges, igen hosszú várható élettartamú RESITRIX, EPDM-bitumen vízszigetelő lemezrendszer, mely egyszerűen forrólevegős hegesztéssel folytonosítható, teljes felületen öntapadó változata kiváló megoldás akár alépítményi szigetelésre is és 2012-ben Construma Díjas RESIFLEX dilatációs szalagjával a mozgási hézagok akár a vízszigetelés síkjában is lezárhatók.

Cégünk másik prémiumterméke a RHEPANOL vízszigetelés.

Az FDT GmbH több évtizede gyártja a RHENOFOL PVC és RHEPANOL PIB vízszigetelő lemezeket. A PVC szigetelést a szakma Magyarországon először a Braas licence alapján, itthon gyártott Hungisol termékek által ismerhette meg. Az egykori „Braas gyárban” Mannheimben ma is RHENOFOL-t gyártanak, csak a gyártó neve változott a tulajdonosváltást követően 2000-ben.

A mannheimi gyárhoz kapcsolható az első lapostetőn alkalmazott műanyag szigetelőlemez kifejlesztése is. Az 1935-ben megalkotott RHEPANOL volt az első olyan műanyag szigetelőanyag, melyet tetőn, víz elleni védelemre használtak és ez a Poli-Izo-Butilén (PIB) alapanyagú vízszigetelés ma is csúcsminőségű szigetelésnek számít.

Gyors, tiszta, biztos, tartós… és még számtalan jelzőt lehet találni a termék a bemutatására. Az elmúlt több mint 70 év alatt - amióta RHEPANOL-t gyártanak - több 10 millió m² talált gazdára. Ennek a jelentős része tetőfelújításkor került beépítésre. A vízszigetelő-lemez rendkívül ellenálló a napsugárzás (UV), kémiai alapanyagok, vegyületek okozta hatásokkal szemben.

Rhepanol vízszigetelő lemez toldása

Az integrált toldócsík segítségével a RHEPANOL fk lemezek hidegen folytonosíthatók.  A toldócsík eltávolítása után a toldást hengerrel rögzítjük, amely azonnal vízhatlanná válik

Ebből adódóan nem csak a tetőkön lehet az anyaggal találkozni, hanem alkalmas üzemivíz elleni szigetelés készítésére és vegyszertároló medencék bélelésére is. A RHEPANOL fk rendszer előnyei:

  • Gyors, tiszta munkavégzés, hosszú élettartam
  • Hidegen folytonosítható az integrált toldócsík segítségével
  • Nincs szükség külső energiaforrásra, mert nem kell megmelegíteni a lemezt
  • Az elkészült toldás azonnal vízhatlan, egy nap után pedig megbonthatatlan
  • Az alsó filcréteg többféle beépítési módhoz alkalmas (ragasztott, leterhelt, Klett)
  • „Klettsystem”, azaz „ipari tépőzár” segítségével a lemez pillanatok alatt a beépíthető. A „tépőzár” a lemez igénybevételeit közel egyenletesen osztja el. Használatával egy lemezmérettel az egész tető lefedhető, és függőleges felületeken is használható
  • A felület festhető és ellátható álkorccal is. (Megoldás lehet fémlemeztető felújításakor, vagy bonyolult csomópontok vízhatlan kialakításakor)
  • Tisztítható. A felületről a legtöbb szennyeződés, még a sugárzó is! eltávolítható. Ezért is készült a paksi atomerőmű összes épületének a szigetelése is RHEPANOL-ból
  • Lerakásának időszükséglete a bitumenes szigetelésnek alig harmada
  • Akár -5 °C-os hőmérsékletig beépíthető

Az alsó oldali filckasírozású RHEPANOL fk kimondottan alkalmas tetőfelújításokhoz. A szigetelés anyaga bitumenálló és más anyagú szigetelésekkel is összeépíthető. A filcréteg megvédi a szigetelést a kisebb felületi egyenetlenségekből származó többlet igénybevételektől, valamint hatékony páranyomás kiegyenlítő rétegként is funkcionál.

Rhepanol vízszigetelő lemez tépőzáras rögzítése

A „tépőzáras” mechanikai rögzítési rendszer a gazdaságos beépítés mellett bármilyen teherviselő aljzaton lehetővé teszi a gyors, hőmérséklettől független munkavégzést

A fenti előnyök mérlegelése után kiderülhet, hogy egy adott épületen a leggazdaságosabb megoldást egy első pillantásra drága termék nyújtja. Megfelelő anyagválasztással tehát munkát, időt, pénzt lehet spórolni, és minőség, hosszútávú garancia, valamint biztonság kapható cserébe.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Lapostető
Vízszigetelés

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?