Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

A B-REKORD® redőnytok család és a BALTAVÁRI SYSTEM® redőny és szúnyogháló rendszer technikai újdonságai

Árnyékolástechnika 2012. 05. 25.
B-REKORD® redőnytokos áthidaló zsaluzat
B-REKORD® redőnytokos áthidaló zsaluzat

A Baltavári Redőny kft. fejlesztése, a B-REKORD® redőnytok legfőbb technikai újdonsága, amit 2001 óta szabadalommal védünk, hogy egy testben létrehoz felülről egy kibetonozható zsaluformát az áthidaló részére, alulról pedig tartalmaz egy hőszigetelt redőnyalagutat.

Redőnytok gyártósora

A 6 méter hosszú B-REKORD® redőnytok gyártása formába habosítással történik. A redőnytok hőszigetelését a 45 Kg/m³ sűrűségű EPS hab, a merevségét és a további szerelések lehetőségét két erős alumínium profil biztosítja. Ezeket a profilokat (1) (3) a habosítás előtt a szerszámba helyezzük, ezzel a kemény habbal szerves egységgé válik. A kész szálakat a falnyílás méreteire konfekcionáljuk. A B-REKORD® gyártósora úgy készült, hogy a forma állítható, tehát több féle szélességben gyártható a redőnytok a standard falazóelemek szélességére. Jellemzően 38 és 44 cm-es szélességben készülnek.

A B-REKORD® redőnytokos áthidaló zsaluzat a klasszikus tégla építési mód áthidalót helyettesíthető építőeleme. Ott célszerű alkalmazni, ahol a födém betonozása a falazat elkészülte után történik. A redőnytokot a falazás során kell elhelyezni, 20-20 cm felfekvéssel. A redőnytok nem teherviselő szerkezet, bent maradó zsaluzat, ezért a betonozása során alá kell támasztani. A méretezett betonacél armatúrát a tokokkal szállítjuk, de a helyszínen betonozás előnye, hogy a födémtervhez igazodva készülhet erősebb vasalattal, szélesebb fesztávoknál a koszorúval együtt vasalva, betonozva.

A bent maradó redőnytokos áthidaló zsaluzat beépítése

A nyílászáró feletti teljes falvastagságot kitölti, és mivel ez egyben a helyszínen betonozandó áthidaló zsaluzata is, szükségtelenné válik áthidaló elemek beépítése. A falra felültetett redőnytok „fülekben” végződik a fülek közé lefolyó beton támaszkodik a falazatra egyúttal stabil rögzítést ad a redőnynek illetve az ablakot tartó alumínium profilnak.

A redőnytok végződése

A redőnytengely csapágyát tartó tengely kívül belenyúlik a betontérbe, átadva ezzel a redőny terhelését; A B-REKORD® redőnytok stabilitását és a nyílászáró tökéletes rögzítését szolgálja az aljában végigfutó kétkamrás alumínium merevítő gerenda. Ez a gerenda a végeibe csúsztatható acél nyúlványokkal a fülekbe lefolyó beton által merev rögzítési pontot biztosít.

A betoncsatornába benyúló átmenő konzol

Az erős alumínium gerendán keresztül, függőlegesen tetszőleges mennyiségű átmenő konzol nyúlhat fel a betoncsatornába, közvetlen kapcsolatot létesítve ezzel a nyílászáró és a falazat között

A konzolokkal elérhető, hogy az áthidaló beton csatornájának kibetonozása után a B-REKORD® redőnytok akár 6 méteres fesztávok áthidalására is képes. Kellő merevséggel rendelkezik, tolóajtók, üvegfalak is megbízhatóan aláépíthetők.

B-REKORD® PROJEKT redőnytok utólagos beépítésre

Nagy projektek építkezéseinél, amikor az első ütemben felépített, több emeletes vasbeton vázszerkezetbe utólag húzzák a falazatot, utólag kerül be a kész födém alá a redőnytok is. Ekkor nincs szükség a B-REKORD® redőnytoknak az áthidaló funkciójára, azaz a betoncsatornára.

B-REKORD PROJEKT redőnytok

Az ilyen rendszerű építkezésekhez gyártunk betoncsatorna nélküli, elemmagas (24,5 cm) tömör redőnytokot is, aminek jellegénél fogva a B-REKORD® PROJEKT nevet adtuk.

Rögzítése optimálisan a végeinek a falazatra feltámasztásával illetve a födémbe való csavarozással történhet. A tapasztalataink azt mutatják, hogy a családi házas építkezők is tudják használni.

B-REKORD PROJEKT redőnytok rögzítése

 A B-REKORD® PROJEKT redőnytokot biztonságosan fel lehet csavarozni körpillérek közé vagy a vasbeton falazathoz

B-REKORD® PROJEKT redőnytok alkalmazása a zsaluba helyezve

Ha az ablak magasság és a födém között kevesebb a hely, behelyezhető a B-REKORD® PROJEKT a zsaluba is a födém betonozása előtt.

B-REKORD Projekt redőnytok rögzítés

Ilyenkor, a födém betonozása előtt acél tüskéket kell a merevítő gerendán keresztül feltolni a redőnytok rögzítésére. A B-REKORD® PROJEKT redőnytokot ajánljuk pillér nélküli saroksorolásokhoz, amikor felette konzolos vasalatú koszorú készül.

Rendszert kínálunk a B-REKORD®-ba építhető redőnnyel is!

A B-REKORD® redőnytok család kifejlesztésével párhuzamosan megvalósítottuk a BALTAVÁRI SYSTEM® REDŐNY ÉS SZÚNYOGHÁLÓ RENDSZERT, ami speciálisan ebbe a redőnytokba szerelhető, alkatrészeinek segítségével praktikus és szép megjelenésű végeredményt kínál az építtetőknek.

Saját redőny levezető sín családot hoztunk létre 

Baltavári redőnyök - Levezető sín család

Ezek variálásával minden redőnybeépítési szituációban megoldható az arányos, szép megjelenés: ablak szögsorolásoknál, osztásoknál, köroszlophoz csatlakozásnál. Rendszerünk mindenütt rejtett csavarozású, furatok, dugók sehol sem látszanak.

Szerelő fedél, gurtnis működtetés

Újítottunk a külső oldalon elhelyezett szerelő fedél felületkezelésén. Az alumínium profilt műgyantás ragasztással, kvarchomokos borítással látjuk el, ez a strukturált felület homlokzati festékkel a falkáva színére festhető.

Megbízható a falon keresztül görgőkön és kefék közt bevezetett gurtnis működtetés, de elő van készítve a rendszer a redőny motorizálására is.

Tervezési segédletek, rajzok illetve beépítési videók megtalálhatók a weboldalunkon.

< >
Baltavári Redőny Kft.
http://b-rekord.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?