Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

A B-REKORD® redőnytok család és a BALTAVÁRI SYSTEM® redőny és szúnyogháló rendszer technikai újdonságai

Árnyékolástechnika 2012. 05. 25.
B-REKORD® redőnytokos áthidaló zsaluzat
B-REKORD® redőnytokos áthidaló zsaluzat

A Baltavári Redőny kft. fejlesztése, a B-REKORD® redőnytok legfőbb technikai újdonsága, amit 2001 óta szabadalommal védünk, hogy egy testben létrehoz felülről egy kibetonozható zsaluformát az áthidaló részére, alulról pedig tartalmaz egy hőszigetelt redőnyalagutat.

Redőnytok gyártósora

A 6 méter hosszú B-REKORD® redőnytok gyártása formába habosítással történik. A redőnytok hőszigetelését a 45 Kg/m³ sűrűségű EPS hab, a merevségét és a további szerelések lehetőségét két erős alumínium profil biztosítja. Ezeket a profilokat (1) (3) a habosítás előtt a szerszámba helyezzük, ezzel a kemény habbal szerves egységgé válik. A kész szálakat a falnyílás méreteire konfekcionáljuk. A B-REKORD® gyártósora úgy készült, hogy a forma állítható, tehát több féle szélességben gyártható a redőnytok a standard falazóelemek szélességére. Jellemzően 38 és 44 cm-es szélességben készülnek.

A B-REKORD® redőnytokos áthidaló zsaluzat a klasszikus tégla építési mód áthidalót helyettesíthető építőeleme. Ott célszerű alkalmazni, ahol a födém betonozása a falazat elkészülte után történik. A redőnytokot a falazás során kell elhelyezni, 20-20 cm felfekvéssel. A redőnytok nem teherviselő szerkezet, bent maradó zsaluzat, ezért a betonozása során alá kell támasztani. A méretezett betonacél armatúrát a tokokkal szállítjuk, de a helyszínen betonozás előnye, hogy a födémtervhez igazodva készülhet erősebb vasalattal, szélesebb fesztávoknál a koszorúval együtt vasalva, betonozva.

A bent maradó redőnytokos áthidaló zsaluzat beépítése

A nyílászáró feletti teljes falvastagságot kitölti, és mivel ez egyben a helyszínen betonozandó áthidaló zsaluzata is, szükségtelenné válik áthidaló elemek beépítése. A falra felültetett redőnytok „fülekben” végződik a fülek közé lefolyó beton támaszkodik a falazatra egyúttal stabil rögzítést ad a redőnynek illetve az ablakot tartó alumínium profilnak.

A redőnytok végződése

A redőnytengely csapágyát tartó tengely kívül belenyúlik a betontérbe, átadva ezzel a redőny terhelését; A B-REKORD® redőnytok stabilitását és a nyílászáró tökéletes rögzítését szolgálja az aljában végigfutó kétkamrás alumínium merevítő gerenda. Ez a gerenda a végeibe csúsztatható acél nyúlványokkal a fülekbe lefolyó beton által merev rögzítési pontot biztosít.

A betoncsatornába benyúló átmenő konzol

Az erős alumínium gerendán keresztül, függőlegesen tetszőleges mennyiségű átmenő konzol nyúlhat fel a betoncsatornába, közvetlen kapcsolatot létesítve ezzel a nyílászáró és a falazat között

A konzolokkal elérhető, hogy az áthidaló beton csatornájának kibetonozása után a B-REKORD® redőnytok akár 6 méteres fesztávok áthidalására is képes. Kellő merevséggel rendelkezik, tolóajtók, üvegfalak is megbízhatóan aláépíthetők.

B-REKORD® PROJEKT redőnytok utólagos beépítésre

Nagy projektek építkezéseinél, amikor az első ütemben felépített, több emeletes vasbeton vázszerkezetbe utólag húzzák a falazatot, utólag kerül be a kész födém alá a redőnytok is. Ekkor nincs szükség a B-REKORD® redőnytoknak az áthidaló funkciójára, azaz a betoncsatornára.

B-REKORD PROJEKT redőnytok

Az ilyen rendszerű építkezésekhez gyártunk betoncsatorna nélküli, elemmagas (24,5 cm) tömör redőnytokot is, aminek jellegénél fogva a B-REKORD® PROJEKT nevet adtuk.

Rögzítése optimálisan a végeinek a falazatra feltámasztásával illetve a födémbe való csavarozással történhet. A tapasztalataink azt mutatják, hogy a családi házas építkezők is tudják használni.

B-REKORD PROJEKT redőnytok rögzítése

 A B-REKORD® PROJEKT redőnytokot biztonságosan fel lehet csavarozni körpillérek közé vagy a vasbeton falazathoz

B-REKORD® PROJEKT redőnytok alkalmazása a zsaluba helyezve

Ha az ablak magasság és a födém között kevesebb a hely, behelyezhető a B-REKORD® PROJEKT a zsaluba is a födém betonozása előtt.

B-REKORD Projekt redőnytok rögzítés

Ilyenkor, a födém betonozása előtt acél tüskéket kell a merevítő gerendán keresztül feltolni a redőnytok rögzítésére. A B-REKORD® PROJEKT redőnytokot ajánljuk pillér nélküli saroksorolásokhoz, amikor felette konzolos vasalatú koszorú készül.

Rendszert kínálunk a B-REKORD®-ba építhető redőnnyel is!

A B-REKORD® redőnytok család kifejlesztésével párhuzamosan megvalósítottuk a BALTAVÁRI SYSTEM® REDŐNY ÉS SZÚNYOGHÁLÓ RENDSZERT, ami speciálisan ebbe a redőnytokba szerelhető, alkatrészeinek segítségével praktikus és szép megjelenésű végeredményt kínál az építtetőknek.

Saját redőny levezető sín családot hoztunk létre 

Baltavári redőnyök - Levezető sín család

Ezek variálásával minden redőnybeépítési szituációban megoldható az arányos, szép megjelenés: ablak szögsorolásoknál, osztásoknál, köroszlophoz csatlakozásnál. Rendszerünk mindenütt rejtett csavarozású, furatok, dugók sehol sem látszanak.

Szerelő fedél, gurtnis működtetés

Újítottunk a külső oldalon elhelyezett szerelő fedél felületkezelésén. Az alumínium profilt műgyantás ragasztással, kvarchomokos borítással látjuk el, ez a strukturált felület homlokzati festékkel a falkáva színére festhető.

Megbízható a falon keresztül görgőkön és kefék közt bevezetett gurtnis működtetés, de elő van készítve a rendszer a redőny motorizálására is.

Tervezési segédletek, rajzok illetve beépítési videók megtalálhatók a weboldalunkon.

< >
Baltavári Redőny Kft.
http://b-rekord.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?