Utolsó frissítés: 2021-04-06

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Intelligens kert megoldások

A Legrand My Home alkalmazásával villamos rendszerünket mindenkor az éppen aktuális igényekhez tudjuk igazítani
A Legrand My Home alkalmazásával villamos rendszerünket mindenkor az éppen aktuális igényekhez tudjuk igazítani

Ki ne találkozott volna már a kertvilágítás, a locsolórendszer, szökőkút, medencevilágítás és más elektromossággal működő kertberendezés használata során azzal az igénnyel, hogy azt máshonnan, esetleg együttesen szeretné a jövőben működtetni. Ha a hagyományos megoldásokat, kapcsolókat választjuk az átalakítás során, az bizony azzal jár, hogy a villamos kábeleket el kell vezetnünk a megfelelő helyekre, ami sok esetben a már kialakult gyep, vagy a gondozott kert felbontásával és ezzel együtt természetesen sok-sok kellemetlenséggel jár.

Jogosan merül fel bennünk a kérdés: Hogyan tudnánk ezt megelőzni, vagy elkerülni?

Erre jelenleg a legjobb megoldás a Legrand intelligens rendszerek alkalmazása, amik lehetőséget adnak arra, hogy villamos rendszerünket, legyen az akár a házban akár a kertben, mindenkor az éppen aktuális igényekhez tudjuk igazítani egyszerű programozással, vagyis a villamos vezetékek megbolygatása nélkül.

A Legrand My Home intelligens rendszere kétfajta megoldást is kínál számunkra.

  1. Abban az esetben, ha most kezdjük el a lakásunk és kertünk villamos kialakítását, a BUS rendszer alkalmazása javasolt. Ez azt jelenti, hogy a meglevő fogyasztóinkhoz az erősáramú kábel mellett a BUS vezetéket is ki kell építenünk. Ez a továbbiakban azt a nagy előnyt biztosítja számunkra, hogy bármikor módosítható a villamos berendezések kapcsolási helye, módja, illetve ha bővíteni akarjuk a rendszert, az a meglévőhöz kapcsolva egyszerűen kivitelezhető, és az új rendszer ki-be kapcsolása, vezérlése a már régebben kiépített BUS vezetéken keresztül a kert megbolygatása nélkül megoldható.
  2. Ha a már meglévő, hagyományos szerelvényekkel kialakított rendszerünket szeretnénk átalakítani, akkor a rádiófrekvenciás kialakítás adja a megfelelő megoldást számunkra. Ilyenkor a már meglevő villamos rendszerünket rádiós intelligens kapcsolókkal tudjuk vezérelni.

Milyen lehetőséget kínál számunkra a My Home rendszer?

Megoldást nyújt a lakásunkban, kertünkben felszerelt villamos rendszerek egyedi (hagyományos), érintőképernyős, táv- és interneten (számítógép, mobiltelefon) keresztüli vezérlésére. Ugyanakkor a különböző funkciók összekapcsolhatók. Egy kapcsolóról vezérelhető a világítás, a redőnyök, bekapcsolhatjuk a zenét, de ha kell a fürdővizet is meg tudjuk engedni. A My Home rendszeren belül öt független egységet tudunk működtetni egyedileg, vagy összekapcsolva azokat:

Legrand My Home rendszer

Alapvetően két esetet kell megkülönböztetnünk:

  1. Lakásunkban is a My Home intelligens rendszert alkalmazzuk. Ekkor a lakás és a kert világítását, redőnyvezérlését, locsolórendszer vezérlését, hűtő, fűtő, audió, multimédiás, valamint riasztó rendszerét egy egységként tudjuk kezelni.
  2. Csak a kert kerül intelligens szerelvényekkel kialakításra. Ekkor természetesen csak ott élvezhetőek az intelligens rendszer nyújtotta előnyök.

Bármelyik megoldást is választjuk, a My Home rendszer a villamos berendezések vezérlésének korlátlan variációját biztosítja számunkra. Ha úgy gondoljuk, akár a mobiltelefonról bekapcsolható a medence világítása, és ugyanez a „kapcsoló” indíthatja a megfelelő, előre beállított háttérzenét, vagy akár a születésnapi tűzijátékot is! Elképzeléseink megvalósításánál a határ a csillagos ég.

Ugyanakkor, ha a költségeket nézzük – és ebbe természetesen minden beletartozik, nem csak a My Home rendszer kialakítása – akkor összességében olcsóbb az intelligens rendszer kialakítása, mint a hagyományos megoldások alkalmazása. Ne feledjük el, hogy a hagyományos rendszereknél az egész kertet fel kell túrni, majd helyre kell állítani, ami tetemes többletköltséget jelenthet számunkra.

< >
Legrand Zrt.
http://www.legrand.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?