Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

MERO álpadló rendszerek

A MERO álpadló esztétikus és praktikus megoldás az elektromos vezetékek elrejtésére és a későbbi átszerelésre
A MERO álpadló esztétikus és praktikus megoldás az elektromos vezetékek elrejtésére és a későbbi átszerelésre

Napjainkban egyre nagyobb az elvárás igényes belső terek kialakítására, ami nem lehetséges, ha az elektronikai berendezéseket ellátó rengeteg vezeték a padlón kígyózik.

Rendkívül esztétikus és praktikus megoldást nyújt erre az álpadló, amelynek használatával az elektromos vezetékek láthatatlanul juthatnak el a gépekhez, de mégis hozzáférhetőek maradnak, lehetővé téve a vezetékek átszerelését, újabbak behúzását…stb.

Sokszor az egyes irodákban lévő számítógépek egymással történő összekötését számítógépközponton keresztül oldják meg; ezekben a szerverhelyiségekben fokozottan jelentkezik ez a probléma, hiszen itt kábelkötegek elhelyezését kell megoldani.

Az S.P.DINÁM Építőipari és Kereskedelmi Kft. 16 éve az álpadlókat gyártó németországi MERO-TSK International GmbH & Co.KG termékeinek magyarországi forgalmazója és márkakivitelezője. Az eltelt években nagy tapasztalatot szereztünk az álpadlós szerkezetek szerelésében.

Az álpadlóval készült helyiségekben a horganyzott acéllábakon támaszkodó 600/600 mm-es álpadlólapok adják a járófelületet. A lapok alatti tér magassága 4 cm-től akár 2 m-es magasságig is terjedhet. A leggyakrabban előforduló álpadlómagasság irodaterületeken: 10-20 cm, szerver helyiségekben 20-60 cm.

Magasabb álpadlóra általában elektromos kapcsolóterekben, vezénylőkben van igény. Célszerű itt az álpadlóhoz ún. Typ 2 alátámasztó szerkezetet használni, amivel lehetőség nyílik a nagy tömegű kapcsolószekrények tartókereteinek kialakítására oly módon, hogy ezek a keretek szervesen kapcsolódnak az álpadló szerkezetéhez.

Az álpadlólapok bármelyike szívókorongos emelővel felszedhető, így a vezetékekhez való hozzáférés biztosítható.

Az álpadlólapok vastagsága 22-38 mm, anyaga nagytömörségű faforgács (Typ 5), vagy kálcium-szulfát (Typ 6). Az OTSZ változása és ezzel a tűzrendészeti követelmények módosulása a kálcium-szulfát álpadlólapok irányába tolta az igényt. Ma már a Typ 6 álpadlók dominálnak az értékesítésben.

Az álpadlólapok burkolat nélküli, vagy gyárilag applikált felülettel készülnek. A burkolat nélküli álpadlóra modul szőnyegpadló kerülhet, a gyárilag applikált lapok PVC, gumi, linóleum, v. parketta felületet kaphatnak. A burkolatok a helyiség funkciójának megfelelően választhatók vezetőképes, antisztatikus ill. szigetelő kivitelben is. A korszerű burkolatragasztási technológiának köszönhetően az álpadlók a burkolat paraméterének megfelelő felületi levezetési ellenállással rendelkeznek.

Az álpadló alatti tér nemcsak az elektromos vezetékek elhelyezésére ad megoldást, hanem a légtechnika számára is kihasználható teret ad. A 600/600 mm méretű álpadlólapok egymáshoz légmentesen csatlakoznak, ezért igénybe vehető az álpadló alatti tér légbefúvás céljára, az álpadlóba elhelyezhető speciális szellőzőelemek biztosítják a levegő kívánt helyre történő kivezetését.

A szerverekben keletkező jelentős hő a berendezések környezetében szükségessé teheti álpadlólap méretű perforált elemek elhelyezését. Ezek az acél szellőzőlapok nagy teherbírásúak, és az álpadlókkal azonos burkolatokkal láthatók el.

Cégünk az álpadlókon túl az álmennyezeti rendszereket és világítótesteket gyártó németországi DURLUM GmbH álmennyezeti rendszereinek forgalmazását és szerelését is vállalja.

Magas esztétikai követelmény igénye esetén ajánlott ezeknek az álmennyezeteknek a használata, vagy abban az esetben, ha fontos a tisztíthatóság, illetve a hangelnyelés. A DURLUM álmennyezetek fém kazettás, hosszútáblás, lamella- vagy raszteres rendszerűek, melyek egyedi kivitelben is készíthetők.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Álpadló, üreges padló, szárazpadló
Szárazépítés

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?