Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

MERO álpadló rendszerek

A MERO álpadló esztétikus és praktikus megoldás az elektromos vezetékek elrejtésére és a későbbi átszerelésre
A MERO álpadló esztétikus és praktikus megoldás az elektromos vezetékek elrejtésére és a későbbi átszerelésre

Napjainkban egyre nagyobb az elvárás igényes belső terek kialakítására, ami nem lehetséges, ha az elektronikai berendezéseket ellátó rengeteg vezeték a padlón kígyózik.

Rendkívül esztétikus és praktikus megoldást nyújt erre az álpadló, amelynek használatával az elektromos vezetékek láthatatlanul juthatnak el a gépekhez, de mégis hozzáférhetőek maradnak, lehetővé téve a vezetékek átszerelését, újabbak behúzását…stb.

Sokszor az egyes irodákban lévő számítógépek egymással történő összekötését számítógépközponton keresztül oldják meg; ezekben a szerverhelyiségekben fokozottan jelentkezik ez a probléma, hiszen itt kábelkötegek elhelyezését kell megoldani.

Az S.P.DINÁM Építőipari és Kereskedelmi Kft. 16 éve az álpadlókat gyártó németországi MERO-TSK International GmbH & Co.KG termékeinek magyarországi forgalmazója és márkakivitelezője. Az eltelt években nagy tapasztalatot szereztünk az álpadlós szerkezetek szerelésében.

Az álpadlóval készült helyiségekben a horganyzott acéllábakon támaszkodó 600/600 mm-es álpadlólapok adják a járófelületet. A lapok alatti tér magassága 4 cm-től akár 2 m-es magasságig is terjedhet. A leggyakrabban előforduló álpadlómagasság irodaterületeken: 10-20 cm, szerver helyiségekben 20-60 cm.

Magasabb álpadlóra általában elektromos kapcsolóterekben, vezénylőkben van igény. Célszerű itt az álpadlóhoz ún. Typ 2 alátámasztó szerkezetet használni, amivel lehetőség nyílik a nagy tömegű kapcsolószekrények tartókereteinek kialakítására oly módon, hogy ezek a keretek szervesen kapcsolódnak az álpadló szerkezetéhez.

Az álpadlólapok bármelyike szívókorongos emelővel felszedhető, így a vezetékekhez való hozzáférés biztosítható.

Az álpadlólapok vastagsága 22-38 mm, anyaga nagytömörségű faforgács (Typ 5), vagy kálcium-szulfát (Typ 6). Az OTSZ változása és ezzel a tűzrendészeti követelmények módosulása a kálcium-szulfát álpadlólapok irányába tolta az igényt. Ma már a Typ 6 álpadlók dominálnak az értékesítésben.

Az álpadlólapok burkolat nélküli, vagy gyárilag applikált felülettel készülnek. A burkolat nélküli álpadlóra modul szőnyegpadló kerülhet, a gyárilag applikált lapok PVC, gumi, linóleum, v. parketta felületet kaphatnak. A burkolatok a helyiség funkciójának megfelelően választhatók vezetőképes, antisztatikus ill. szigetelő kivitelben is. A korszerű burkolatragasztási technológiának köszönhetően az álpadlók a burkolat paraméterének megfelelő felületi levezetési ellenállással rendelkeznek.

Az álpadló alatti tér nemcsak az elektromos vezetékek elhelyezésére ad megoldást, hanem a légtechnika számára is kihasználható teret ad. A 600/600 mm méretű álpadlólapok egymáshoz légmentesen csatlakoznak, ezért igénybe vehető az álpadló alatti tér légbefúvás céljára, az álpadlóba elhelyezhető speciális szellőzőelemek biztosítják a levegő kívánt helyre történő kivezetését.

A szerverekben keletkező jelentős hő a berendezések környezetében szükségessé teheti álpadlólap méretű perforált elemek elhelyezését. Ezek az acél szellőzőlapok nagy teherbírásúak, és az álpadlókkal azonos burkolatokkal láthatók el.

Cégünk az álpadlókon túl az álmennyezeti rendszereket és világítótesteket gyártó németországi DURLUM GmbH álmennyezeti rendszereinek forgalmazását és szerelését is vállalja.

Magas esztétikai követelmény igénye esetén ajánlott ezeknek az álmennyezeteknek a használata, vagy abban az esetben, ha fontos a tisztíthatóság, illetve a hangelnyelés. A DURLUM álmennyezetek fém kazettás, hosszútáblás, lamella- vagy raszteres rendszerűek, melyek egyedi kivitelben is készíthetők.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Álpadló, üreges padló, szárazpadló
Szárazépítés

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?