Utolsó frissítés: 2019-07-29

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Magyar építészet

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Alföldi termékek az innováció jegyében

Épületgépészet 2010. 10. 26.
Easyplus tartósan ellenálló mázfelület szaniterekre - Alföldi
Easyplus tartósan ellenálló mázfelület szaniterekre - Alföldi

A VILLEROY & BOCH Magyarország Kft. elődje, az Alföldi Porcelángyár alapkövét 1965-ben tették le Hódmezővásárhelyen. Cégünk 1992 óta tartozik Európa egyik legnagyobb, több mint 260 éves múltra visszatekintő kerámiagyártójához, a Villeroy & Boch konszernhez. Ez a változás a gyártókapacitás jelentős bővítésén túl együtt járt az európai minőségi követelményekhez történő alkalmazkodással is. Mára az Alföldi, amellett, hogy megőrizte vezető helyét a magyar finomkerámia-iparban, Európában is jegyzett gyártóvá lépett elő. Az ALFÖLDI bővülő termékválasztékával továbbra is mindent elkövet, hogy teljesítse a megalakulásakor felvállalt küldetését: hozzájárulni az otthonok esztétikumához.

EASYPLUS

Az Easyplus egy speciális fejlesztésű mázfelület a szanitertermékeinken. Az Easyplus sima, tömör és karcmentes felületet képez a szanitereken, amely tartósan ellenáll a háztartásokban használatos savakkal és lúgokkal szemben. Az Easyplus-szal nemesített felületen a víz cseppekké áll össze, melyek egyszerűen legördülnek a felületről. Az összeálló vízgyöngyökkel együtt a szennyeződés is távozik.

Ha valamilyen szennyeződés mégis megtapad a felületen, az egy nedves ruha segítségével könnyedén eltávolítható. Az Easyplus a könnyű tisztíthatósága révén hozzájárul a környezetbarát háztartáshoz, mivel a szennyeződést taszító felület szinte teljesen feleslegessé teszi a környezetet terhelő tisztítószerek használatát.

Az Alföldi legtöbb terméke elérhető Easyplus réteggel.

SOFT CLOSING

A Liner családban található WC-ülőkénk SoftClosing funkcióval rendelkezik. Ez az újítás megakadályozza azt, hogy a WC-ülőke teteje lecsukáskor hangosan lecsapódjon, helyette fokozatosan záródik le a tetőrész az ülőkére.

3/6 l VÍZTAKARÉKOS WC-K

Az Alföldi minden WC-je csupán 3 vagy 6 litert használ az egyes öblítések folyamán. Az Alföldi monoblokk WC-k tartálya többségében eleve úgy van kialakítva, hogy 2 nyomógomb található rajta: külön-külön 3 és egy 6 literes öblítéshez. A lábon álló WC-k beépítése során is lehet takarékoskodni, ugyanis kialakításuk révén szintén alkalmasak 3 és 6 literes öblítésre.

COLORIC, A SZÍNES CSAPTELEPCSALÁD

A Coloric csaptelepek a Villeroy & Boch csoport svédországi gyárában készülnek, ahol közel 100 éve foglalkoznak csaptelepek gyártásával. A gyár a hosszú évtizedek folyamán számos innovációs elismerést kapott a környezettudatos megoldások és a környezetet kevésbé terhelő gyártási folyamatok megvalósításáért.

Ennek a folyamatnak egy újabb terméke a Coloric család, amely szemben a hagyományos rézből készült csaptelepekkel, préselt alumíniumból készül, nem tartalmaz ólmot, így újrahasznosítható.

A színek (ezüst, kék, piros, pezsgő, fekete) nem utólagos festéssel, hanem galvanizálással kerülnek a termékek felületére, ezáltal garantálva a tartósságot. Tesztek alapján elmondható, hogy az alumínium felület ugyanannyira ellenálló az átlagos felhasználásból eredő sérüléseknek, mint krómozott társaik.

A színes felületek is ellenállnak a korróziónak és a legtöbb tisztítószernek, kivételt képeznek a klórtartalmúak, így erre fokozottan kell ügyelni a Coloric csaptelepek tisztításakor.

A Coloric csaptelepek - a zuhany- és kádcsaptelep kivételével - Eco-effect víztakarékos betéttel rendelkeznek, amelynek segítségével egyik legnagyobb kincsünk, a víz felhasználását tehetjük tudatosabbá.

A Coloric csaptelepek csak a saját, a termékekkel együtt szállított újrahasznosított anyagokból készült New Soft Pex flexibilis csővel szerelhetőek, ugyanis ezek vízcsatlakozó része speciális anyagból készül.

Villeroy & Boch Magyarország Kft.

www.alfoldi.hu

< >

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Jelek a térben - Lázár Antal építészete - The Architecture of Antal Lázár

Építészet 2019. 07. 27.

Lázár Antal Kossuth- és Ybl-díjas magyar építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének főtitkára, majd elnökhelyettese, a Műegyetem építészmérnöki karának dékánja, a kortárs magyar építészet meghatározó alakja. A sok száz képpel, tervrajzzal, fotóval illusztrált kötet bemutatja az alkotásokban gazdag életpálya legfontosabb állomásait

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?