Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Alföldi termékek az innováció jegyében

Épületgépészet 2010. 10. 26.
Easyplus tartósan ellenálló mázfelület szaniterekre - Alföldi
Easyplus tartósan ellenálló mázfelület szaniterekre - Alföldi

A VILLEROY & BOCH Magyarország Kft. elődje, az Alföldi Porcelángyár alapkövét 1965-ben tették le Hódmezővásárhelyen. Cégünk 1992 óta tartozik Európa egyik legnagyobb, több mint 260 éves múltra visszatekintő kerámiagyártójához, a Villeroy & Boch konszernhez. Ez a változás a gyártókapacitás jelentős bővítésén túl együtt járt az európai minőségi követelményekhez történő alkalmazkodással is. Mára az Alföldi, amellett, hogy megőrizte vezető helyét a magyar finomkerámia-iparban, Európában is jegyzett gyártóvá lépett elő. Az ALFÖLDI bővülő termékválasztékával továbbra is mindent elkövet, hogy teljesítse a megalakulásakor felvállalt küldetését: hozzájárulni az otthonok esztétikumához.

EASYPLUS

Az Easyplus egy speciális fejlesztésű mázfelület a szanitertermékeinken. Az Easyplus sima, tömör és karcmentes felületet képez a szanitereken, amely tartósan ellenáll a háztartásokban használatos savakkal és lúgokkal szemben. Az Easyplus-szal nemesített felületen a víz cseppekké áll össze, melyek egyszerűen legördülnek a felületről. Az összeálló vízgyöngyökkel együtt a szennyeződés is távozik.

Ha valamilyen szennyeződés mégis megtapad a felületen, az egy nedves ruha segítségével könnyedén eltávolítható. Az Easyplus a könnyű tisztíthatósága révén hozzájárul a környezetbarát háztartáshoz, mivel a szennyeződést taszító felület szinte teljesen feleslegessé teszi a környezetet terhelő tisztítószerek használatát.

Az Alföldi legtöbb terméke elérhető Easyplus réteggel.

SOFT CLOSING

A Liner családban található WC-ülőkénk SoftClosing funkcióval rendelkezik. Ez az újítás megakadályozza azt, hogy a WC-ülőke teteje lecsukáskor hangosan lecsapódjon, helyette fokozatosan záródik le a tetőrész az ülőkére.

3/6 l VÍZTAKARÉKOS WC-K

Az Alföldi minden WC-je csupán 3 vagy 6 litert használ az egyes öblítések folyamán. Az Alföldi monoblokk WC-k tartálya többségében eleve úgy van kialakítva, hogy 2 nyomógomb található rajta: külön-külön 3 és egy 6 literes öblítéshez. A lábon álló WC-k beépítése során is lehet takarékoskodni, ugyanis kialakításuk révén szintén alkalmasak 3 és 6 literes öblítésre.

COLORIC, A SZÍNES CSAPTELEPCSALÁD

A Coloric csaptelepek a Villeroy & Boch csoport svédországi gyárában készülnek, ahol közel 100 éve foglalkoznak csaptelepek gyártásával. A gyár a hosszú évtizedek folyamán számos innovációs elismerést kapott a környezettudatos megoldások és a környezetet kevésbé terhelő gyártási folyamatok megvalósításáért.

Ennek a folyamatnak egy újabb terméke a Coloric család, amely szemben a hagyományos rézből készült csaptelepekkel, préselt alumíniumból készül, nem tartalmaz ólmot, így újrahasznosítható.

A színek (ezüst, kék, piros, pezsgő, fekete) nem utólagos festéssel, hanem galvanizálással kerülnek a termékek felületére, ezáltal garantálva a tartósságot. Tesztek alapján elmondható, hogy az alumínium felület ugyanannyira ellenálló az átlagos felhasználásból eredő sérüléseknek, mint krómozott társaik.

A színes felületek is ellenállnak a korróziónak és a legtöbb tisztítószernek, kivételt képeznek a klórtartalmúak, így erre fokozottan kell ügyelni a Coloric csaptelepek tisztításakor.

A Coloric csaptelepek - a zuhany- és kádcsaptelep kivételével - Eco-effect víztakarékos betéttel rendelkeznek, amelynek segítségével egyik legnagyobb kincsünk, a víz felhasználását tehetjük tudatosabbá.

A Coloric csaptelepek csak a saját, a termékekkel együtt szállított újrahasznosított anyagokból készült New Soft Pex flexibilis csővel szerelhetőek, ugyanis ezek vízcsatlakozó része speciális anyagból készül.

Villeroy & Boch Magyarország Kft.

www.alfoldi.hu

< >

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?