Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Toilette-Nett®

Épületgépészet 2014. 04. 23.
Toilette-Nett® bidé funkciós wc-ülőke
Toilette-Nett® bidé funkciós wc-ülőke

A Toilette-Nett® bidé funkciós wc-ülőke egy integrált műszaki megoldás, mely kompromisszumok nélkül egyesíti a WC és a bidé funkciókat egyetlen WC kerámián. A berendezés lényege tulajdonképpen egy speciálisan kialakított wc-ülőke és egy keverő csap fúziója.

A Toilette-Nett előnyei a hagyományos bidével szemben:

  • Bárhová beépíthető, akár utólag is! A Toilette-Nett® közkedvelt a panel lakásokban is, ahová egy hagyományos bidé elhelyezése lehetetlen. 
  • Nincs plusz helyigénye. (Egy hagyományos bidé körülbelül 1,5 négyzetmétert elfoglal a lakás alapterületéből.)
  • Könnyebb a használata. WC használat után nem kell „átköltözni” egy másik kerámiára, hanem kényelmesen, ülve elvégezhető a tisztálkodás. Idősek, mozgáskorlátozottak számára is kényelmesen használható.

Beépítés feltételei:

A Toilette-Nett® az excenteres felerősítésének köszönhetően gyakorlatilag bármilyen WC-kerámiára felszerelhető, amelyekre a hagyományos, univerzális WC-ülőkék is.  Speciálisan formatervezett kerámiák esetében a kompatibilitást előzetesen ellenőrizni kell! A Toilette-Nett® különböző típusainak méretezett rajza megtekinthető a forgalmazó honlapján: www.interex.hu

Szükséges a hideg és meleg víz kiállás kialakítása. Javasoljuk sarokszelepek használatát, a rendszerből való kizárhatóság biztosítása végett.

A Toilette-Nett® 3/8’’-os bekötőcsonkkal rendelkezik. Bekötése történhet flexibilis csővel, vagy krómozott rézcsővel. A hideg és meleg víz kiállás helye függ a helyszín adottságaitól, valamint a WC-kerámia típusától (hagyományos, monoblokkos, fali) is. A műszaki megfelelőség mellett fő alapelv a tervezés során az esztétika kell legyen.

Beépítés/tervezés:

Hagyományos WC-kerámia esetén:

A Toilette-Nett® hagyományos és fali kerámiákra való típusait ajánljuk (120K, 120S, 320T). A hideg és a meleg víz kiállást, sarokszelepekkel, a WC-kerámia mögé kell elhelyezni. A bekötés történhet flexibilis csővel, ez esetben a WC-kagylóval szemben állva, a bekötés vezetékeit nem látjuk.

Fali WC-kerámia esetén:

Szintén a Toilette-Nett® 120K, 120S vagy 320T típust ajánljuk. A bekötés történhet úgy, hogy a sarokszelepek a kerámia mellett két oldalt, a Toilette-Nett® bekötő csonkjainak magasságában kerülnek elhelyezésre. Ennél a megoldásnál csak két rövid cső szakasz fog látszani, de ha ezek krómozott réz csövek, vagy rozsdamentes, kézzel hajlítható, bordázott acélcsövek, akkor esztétikus látványt nyújtanak és könnyen tisztíthatóak.

Fali kerámia esetén még esztétikusabb, ha a sarokszelepeket is és az ezekből a Toilette-Nett®-hez menő vezetékeket is a falban rejtjük el. Ennek a megoldásnak a lényege, hogy a sarokszelepek egy mágneses csempeajtóval kerülnek eltakarásra, a hideg és meleg víz vezetéke pedig a fali WC-kerámia középvonalában, közvetlenül a kerámia felett lép ki a falból, ott, ahol a Toilette-Nett® bekötő csonkjai helyezkednek el. Ennél a megoldásnál szinte nem is látszik a bekötés, sem a sarok szelepek. (Ezt a megoldást gipszkarton rendszerű falszerkezet, valamint olyan falba épített WC-tartály esetén ajánljuk, amelynek a tartály alatti része nyitott, tehát a WC-kerámia fölé akadálytalanul elvezethetőek a hideg és a meleg víz vezetékei.)

Monoblokkos kerámia esetén:

Monoblokkos kerámia esetén a Toilette-Nett® monoblokkos kerámiákra való típusait ajánljuk (420L, 520T). A sarokszelepeket itt is - akárcsak a hagyományos kerámiák esetén –, a WC mögé kell elhelyezni. A bekötés történhet flexibilis csővel, vagy krómozott réz csővel.

A Toilette-Nett® műszaki adatai:

  • Anyaga: a 120K, 120S és 420L típusok poliészter, a 320T és 520T típusok pedig antibakteriális duroplaszt műanyagból készülnek.
  • Csatlakozás: minden típus egységesen 3/8’’-os hideg és meleg víz csatlakozással rendelkezik.
  • Max. üzemi nyomás: 10 bar
  • Max. üzemi hőmérséklet: 80 °C 
  • ÉME engedély száma: A-1147/1995
< >
INTEREX Kft.
http://www.interex.hu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?