Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Bona Create - Színezőrendszer fapadlókra

Bona Create színező rendszerrel kezelt fapadló
Bona Create színező rendszerrel kezelt fapadló

A  fapadló  élettartama  során  előbb-utóbb  sor  kerül a felújítására. A padlófelújítás kedvező  alkalom lehet arra, hogy egy új, modern színárnyalat alkalmazásával a belső térnek teljesen új, egyéni megjelenést adjunk. A meglévő padló színe a Bona Create  színezőrendszer alkalmazásával a helyiség  többi  felületével összehangolható - anélkül, hogy új padló beépítésére lenne szükség. A színezőrendszer természetesen nemcsak padlófelújításra, hanem bármilyen natúr, felületkezelés nélküli új parketta színezésére is használható.

Bona Create - egy megbízható rendszer része

A Bona Rendszer a  fapadló  teljes élettartamát átfogó termékskálát kínál  -  a Bona Create ennek a rendszernek a részét képezi. Ez azt jelenti, hogy a Create színezők teljes mértékben kompatíbilisek a Bona lakkokkal és olajakkal.

Előnyök

A Bona Create olaj bázisú színezőrendszer, használata szép, egyenletes színt biztosít a fafelületnek. Könnyen felhordható, nem kell tartani az átfedéstől. A hosszú nyitott  időnek köszönhetően kényelmes munkavégzést tesz lehetővé. Használati aránya kitűnő (30-40 m2/liter). A fenntarthatóságot szem előtt tartva fejlesztették ki: kobaltmentes és alacsony (kevesebb mint 10% ) oldószertartalmú összetétele  garantálja a biztonságos munkavégzést és hozzájárul a környezetvédelemhez, az egészséges beltéri környezethez.

Széleskörű színválaszték

A Bona Create 9 különböző  színárnyalatban kapható (Föld, Láva, Szén, Víz, Zöld, Kő, Jég, Borostyán, Natúr), így lehetőség van a megfelelő árnyalat kiválasztására, függetlenül attól,  hogy  a padlót  testes,  sötét árnyalatokban vagy világos színekben kívánjuk  felújítani. Friss, üde színek a helyiséget dekoratívvá teszik. Régi, kifakult  tölgyfapadlók  felújíthatók akár vöröses, kék vagy zöld színárnyalatokban is. A Bona Create színezőkkel kezelt padlók  természetes hatást nyújtanak, a padló színezése a természet közelségét idézi. A színek keverhetők is egymással, csak ügyelni kell arra, hogy egyszerre annyi anyagot keverjünk össze, amely a teljes felület színezéséhez elegendő.

Néhány további szempont a termék alkalmazásához:

  • A kezelni kívánt felületnek egyenesnek (pl. nem antikolt vagy hasonló), alaposan csiszoltnak, száraznak, és csiszolóportól, olajtól, viasztól vagy egyéb szennyeződéstől mentesnek kell lennie.
  • Javasolt a színezés előtt a hézagok kitöltése, (pl. Bona Mix&Fill segítségével), hogy elkerüljük az esetleges visszaszivárgást.
  • A felhordás után azonnal vagy 15 percen belül el kell távolítani az összes fölösleges anyagot. A fölösleges anyagok el nem távolítása gyenge tapadást eredményezhet a lakkozás során.
  • Mélyebb színhatás elérése érdekében a padlót kissé benedvesíthetjük még a színezés előtt. Vigyünk fel egy kevés vizet vékonyan a padlóra egy rongy vagy egy henger segítségével és hagyjuk megszáradni. Ezután kezdjük el a színezést.
  • A legszebb esztétikai eredmény érdekében a Bona Create “fehér”változata esetén a Bona Traffic, Flow, Resident vagy Novia lakk használata javasolt.
  • A Bona Create szinte bármilyen fatípuson használható, de az olajosabb, gyantásabb fatípusok mint az Ipé, Wenge, Kambala stb. esetén, felléphetnek tapadási problémák.
  • A csiszolás és a fa tulajdonságai befolyásolhatják a végső színárnyalatot. Az elért színárnyalatot a legutolsó fedőréteg felvitele utáni eredmény mutatja meg.

Felületkezelés

A színezést követően lakkozott, valamint olajozott fafelületek egyaránt létrehozhatók (Bona lakkok, Bona Naturale vagy a Bona Olaj 45 alkalmazásával). A  Bona  vízbázisú  lakkok  alkalmazása  kiváló  és hosszantartó védelmet nyújt  a fapadlónak és magas igénybevétel esetén is biztosítja tartósságát. Alternatívaként széles skálából választhatók a Bona olajak is. A hosszantartó kifogástalan  fafelület megőrzésére a Bona különböző karbantartási és ápoló termékek választékát kínálja.

A Bona egy 1919-ben alapított  vállalkozás.  Innovatív szemléletmódjának  köszönhetően  jelenleg  világvezető a  fapadló  felületkezeléséhez szükséges termékek egyedi rendszere terén.  A  fapadlóért  való  hosszútávú  elkötelezettségünk  és szenvedélyünk eredménye, hogy tartós és egyénre szabott megoldást  kínálunk szakembereknek és fapadló tulajdonosoknak egyaránt.


Bona Magyarország Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Parketta, fa padlóburkolat
Burkolási segédanyagok

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?