Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kertem, teraszom

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Környezetbarát gyökérálló vízszigetelés

Tető, homlokzat 2010. 08. 11.

A Rhepanol hg egyedülálló az egyrétegű műanyag vízszigetelő lemezek között.  Az FDT új fejlesztésű PIB alapanyagú forrólevegővel folytonosítható gyökér és rizómaálló vízszigetelő anyaga ideális megoldás zöldtetők, tetőkertek és teraszok kialakításához.

Az eddigi öntapadó szegélyes, „tépőzár”-rendszerű mechanikai, ragasztott vagy leterhelt rögzítéssel egyaránt beépíthető fk típusú termék mellé fejlesztették ki a PIB lemez gyökérálló változatát, mely nyílt láng használata nélkül, forró levegős hegesztéssel könnyen folytonosítható. Az új családtag a Rhepanol hg, mely sokkal több, mint egy új ok az FDT sokéves tapasztalatára és elfogadott minőségére számítani a lapostetők vízszigetelésénél. A hg a tökéletes megoldás mindenfajta zöldtetőn, legyen akár intenzív vagy extenzív, kívánság szerint parkosított, legyen szó új vagy felújítandó tetőről.

A Rhepanol hg a hosszú életű tetőfelület tökéletes fenntarthatóságának az alapja. A tény, hogy a vízszigetelő-lemez a külső tényezőkkel szemben érzéketlen, robusztus összetételének köszönhető. Nagy rugalmassága miatt a burkolat és a szegélyek majdnem feszültségmentesek. Kiváló az átszúródással szembeni ellenállása, mely védelmet nyújt a hirtelen fellépő pontszerű behatások ellen, különösen beépítés során. Rugalmasságát extrém alacsony hőmérsékleten (-60°C) is megtartja.

Gyökér és rizóma-állóságát FLL Irányelveknek megfelelően vizsgálattal bizonyították.  A hg ugyanabból a hosszú élettartamú nagyértékű poliizobutilén (PIB) alapanyagból készül, mint a korábbi Rhepanol vízszigetelő-lemezek. A hegesztések és toldások bármilyen egyéb kiegészítő intézkedés, tömítés nélkül is tökéletesen gyökérállók. A hg nem csak tartóssága és könnyű megmunkálhatósága, hanem kimagasló ökológiai tulajdonságai miatt is legjobb választás egy lapostető szigetelésekor. Ezt bizonyítja a C.A.U. GmbH Tanúsítványa - A kimagasló ökológiai tulajdonságokért (DIN EN ISO 14040 szabvány szerint)-, mely egy életciklus-analízis során vizsgálta a terméket. A lemez nem tartalmaz semmilyen lágyítót, mentes mindenféle halogénektől és nehézfémektől.

Gyakorlatban a vízszigetelő-lemez fektetésekor a szélek átlapolása 5 cm. A folytonosítás kézi, vagy automata forrólevegős hegesztővel vagy hegesztőgéppel készül. Az üvegfátyol erősítés hegesztés közben is biztosítja a lemez formáját és tömörségét.

A hg a Rhepanol fk lemezzel és a rendszerhez tartozó öntapadó szegéllyel is kombinálható. Amikor a tervezési elgondolás zöld és telepítetlen tetőfelület variációját jelenti, a rendszerelemek váltogatása nem jelent problémát! Az „fk” lemez hagyományos öntapadó szegélye tökéletes csatlakozást képez az új „hg” –vel, az átmenetnél külön szerkezeti elválasztás beépítésére sincs szükség.

A poliizobutilén (PIB) vízszigetelés a tetőn olyan hosszú távú döntés, mely nagyfokú üzemeltetési biztonságot adva értékesebbé teszi az épületet és csökkenti a beázás veszélyét.

A Rhepanol hg extrém körülmények között is kiemelkedő védelmet nyújt a tetőnek, s egyúttal az épületben elhelyezett nagyértékű gépek, nedvességre érzékeny műszerek, berendezések számára is. A tető karbantartási igénye csekély, felújítási ciklusa pedig várhatóan 50 év feletti. A biztonságot hosszú ideig garantáló, jó minőségű vízszigetelő anyag nem csak a tető, hanem az egész épület értékét, eladhatóságát is pozitívan befolyásolja.

Gerendi Gábor

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Zöldtető, tetőkert
Vízszigetelés
Szigetelések

Legújabb cikkek

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Láthatatlan erő - 20 éve Magyarországon

Építőanyagok 2015. 04. 22.

A Kaspar Winkler által 1910-ben alapított, svájci székhelyű Sika AG egy világméretekben aktív, különleges vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó cégcsoport. Napjainkra a Sika piacvezető szerepet tölt be azoknak az anyagoknak a gyártásában és forgalmazásában, amelyeket a betontechnológia, a tömítés, a ragasztás, a szigetelés, az ipari padlók és bevonatok, a tűz- és korrózióvédelem, a tető- és vízszigetelés, valamint a teherhordó szerkezetek megerősítése, javítása és védelme területén alkalmaznak

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?