Utolsó frissítés: 2021-04-06

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

DIRICKX kerítésvilág

Dirickx Axis® táblás kerítés
Dirickx Axis® táblás kerítés

A Dirickx Kerítés Kft. mindenféle ingatlanhoz esztétikus, tartós kerítést és kaput kínál. A francia gyártó cégünk kilenc évtizedes tapasztalata garantálja a termékeink kiváló minőségét. A kerítések különböző vastagságú, első osztályú acélhuzal anyagára horganyréteg kerül, majd ezt magas hőmérsékleten  porszórják. Így a víz nem folyhat alá, ezért nem indul meg az acél korróziója. Még tartósabb bevonatot biztosít az Elegance, homokhatású felület, mely az Axis® és Axor® termékeknél alkalmazható. Termékeink ISO 9001 : 2000 minősítéssel rendelkeznek. A magas minőségi színvonalnak megfelelően tíz év garanciát biztosítunk termékeinkre.  

Táblás kerítések

Főként ipari területek védelmére szolgáló kerítéstípusok, melyek dupla huzalokkal (huzalvastagság 4-6 mm), esetenként megerősített hajtásokkal készülnek, 0,63-3,00 méteres magasságig, és az öt alapszínen túl összesen 200 RAL-színben kaphatóak. Ez a típus hegesztett, merev kerítésmezőkből áll, amelyeket teljes magasságukban az oszlopon kiképzett hornyokba kell illeszteni. A telepítés után a kerítést nem lehet szétbontani. Ezért ezen kerítésrendszerről elmondható, hogy a bejutást jelentősen késlelteti, hiszen nincsenek csavarok, melyek kicsavarásával a kerítés elmozdítható. Játszótereknél, óvodáknál, iskoláknál ügyelni kell arra, hogy telepítéskor a védőtüskék lefelé irányuljanak a balesetek elkerülése végett.

A táblás kerítések között megkülönböztetünk Axis® és Axor® rendszert. Az Axis táblák hossza 2,5 m, magasságuk 0,6 m-3,00 m-ig terjed. Kiegészíthető előre gyártott betonelemmel, mely speciális kialakításának köszönhetően az oszlopba könnyen beépíthető.

Az Axor® elemek hossza 2 m, maximális magasságuk 1,9 m, tehát inkább lakóházak, parkok ideális kerítése.

Tekercses kerítések

Tekercses kerítéseink közül legkedveltebbek a ponthegesztett fajták (Axial és Unita Forte) és a kerítésfonatok (Fluidex, Extrudex). A ponthegesztett típus előnye, hogy feszítőhuzal alkalmazása nélkül telepíthető. A háló rögzítése kapcsokkal történik az oszlopokhoz. A tekercses kerítések oszlopához, az Univers® oszlophoz úgyszintén csatlakoztatható betonelem, egyszerű és esztétikus megoldással.

Telepítés

A táblás rendszerek telepítését 30x30 cm-es lyukak ásásával kell kezdeni, amelyek középponti távolsága megfelel a tengelytávnak. Az egyedülálló oszlop-tábla kapcsolódás miatt ügyelni kell arra, hogy az oszlopok előre nem rakhatók le! Először betonozzuk be az első oszlopot gyorskötésű beton segítségével, majd ráhelyezzük a kerítésmezőt az oszlopra. A kerítésmezőt merevítsük feszítők segítségével, amelyek tökéletes tartást biztosítanak a beton megkötéséig. Következő lépésként akasszuk a második oszlopot a kerítésmezőbe és helyezzük el a merevítőket, majd folytassuk a telepítést a műveletek ismétlésével. Ha szükséges, az utolsó kerítésmezőt el lehet vágni.

A tekercses rendszer telepítését a talaj elegyengetésével kell kezdeni. Ezután feszítsünk ki egy kötelet egyenes vonalban, majd jelöljük be az oszlopok helyét 2,5 méterenként. A feszítőoszlopokat 25 méterenként kell elhelyezni, ami egy függőleges és két támasztóoszlopból áll.

Mind a táblás, mind a tekercses kerítésekkel kiküszöbölhetők a lejtős talaj miatti problémák.

Kapuk

A Dirickx kerítések széles skáláját a minden felmerülő igényre megoldást nyújtó kapuk teszik teljessé. Legyen szó akár kerti kiskapuról vagy nagy kamionforgalom számára épülő, akár 17 m átjárójú kapuról, manuális kivitelben vagy motorizálva, minden típus megrendelhető. A felületkezelésre szintén a kettős korrózióvédelem jellemző, kaphatók a RAL skála 200 színében.

Sportlétesítmények kerítései

A Fluidex Tennis kerítésfonatot kifejezetten teniszpályák körbekerítésére fejlesztették ki. Rendkívül ellenálló és rugalmas megoldás, 45 mm-es szemekkel.  

Biztonsági kiegészítők

Magasabb védelmi fokozat biztonsági kiegészítőkkel érhető el, ezek a távtartók, szögesdrótok, NATO drót. Kifejezetten magas biztonsági szint igénye esetén kamerákat, érintésvédelmi berendezést tudunk biztosítani (pl. Ferihegyi reptér, MNB, Püspökszilágyi atomhulladék-lerakó).

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Kerítés, kertkapu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?