Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

DIRICKX kerítésvilág

Dirickx Axis® táblás kerítés
Dirickx Axis® táblás kerítés

A Dirickx Kerítés Kft. mindenféle ingatlanhoz esztétikus, tartós kerítést és kaput kínál. A francia gyártó cégünk kilenc évtizedes tapasztalata garantálja a termékeink kiváló minőségét. A kerítések különböző vastagságú, első osztályú acélhuzal anyagára horganyréteg kerül, majd ezt magas hőmérsékleten  porszórják. Így a víz nem folyhat alá, ezért nem indul meg az acél korróziója. Még tartósabb bevonatot biztosít az Elegance, homokhatású felület, mely az Axis® és Axor® termékeknél alkalmazható. Termékeink ISO 9001 : 2000 minősítéssel rendelkeznek. A magas minőségi színvonalnak megfelelően tíz év garanciát biztosítunk termékeinkre.  

Táblás kerítések

Főként ipari területek védelmére szolgáló kerítéstípusok, melyek dupla huzalokkal (huzalvastagság 4-6 mm), esetenként megerősített hajtásokkal készülnek, 0,63-3,00 méteres magasságig, és az öt alapszínen túl összesen 200 RAL-színben kaphatóak. Ez a típus hegesztett, merev kerítésmezőkből áll, amelyeket teljes magasságukban az oszlopon kiképzett hornyokba kell illeszteni. A telepítés után a kerítést nem lehet szétbontani. Ezért ezen kerítésrendszerről elmondható, hogy a bejutást jelentősen késlelteti, hiszen nincsenek csavarok, melyek kicsavarásával a kerítés elmozdítható. Játszótereknél, óvodáknál, iskoláknál ügyelni kell arra, hogy telepítéskor a védőtüskék lefelé irányuljanak a balesetek elkerülése végett.

A táblás kerítések között megkülönböztetünk Axis® és Axor® rendszert. Az Axis táblák hossza 2,5 m, magasságuk 0,6 m-3,00 m-ig terjed. Kiegészíthető előre gyártott betonelemmel, mely speciális kialakításának köszönhetően az oszlopba könnyen beépíthető.

Az Axor® elemek hossza 2 m, maximális magasságuk 1,9 m, tehát inkább lakóházak, parkok ideális kerítése.

Tekercses kerítések

Tekercses kerítéseink közül legkedveltebbek a ponthegesztett fajták (Axial és Unita Forte) és a kerítésfonatok (Fluidex, Extrudex). A ponthegesztett típus előnye, hogy feszítőhuzal alkalmazása nélkül telepíthető. A háló rögzítése kapcsokkal történik az oszlopokhoz. A tekercses kerítések oszlopához, az Univers® oszlophoz úgyszintén csatlakoztatható betonelem, egyszerű és esztétikus megoldással.

Telepítés

A táblás rendszerek telepítését 30x30 cm-es lyukak ásásával kell kezdeni, amelyek középponti távolsága megfelel a tengelytávnak. Az egyedülálló oszlop-tábla kapcsolódás miatt ügyelni kell arra, hogy az oszlopok előre nem rakhatók le! Először betonozzuk be az első oszlopot gyorskötésű beton segítségével, majd ráhelyezzük a kerítésmezőt az oszlopra. A kerítésmezőt merevítsük feszítők segítségével, amelyek tökéletes tartást biztosítanak a beton megkötéséig. Következő lépésként akasszuk a második oszlopot a kerítésmezőbe és helyezzük el a merevítőket, majd folytassuk a telepítést a műveletek ismétlésével. Ha szükséges, az utolsó kerítésmezőt el lehet vágni.

A tekercses rendszer telepítését a talaj elegyengetésével kell kezdeni. Ezután feszítsünk ki egy kötelet egyenes vonalban, majd jelöljük be az oszlopok helyét 2,5 méterenként. A feszítőoszlopokat 25 méterenként kell elhelyezni, ami egy függőleges és két támasztóoszlopból áll.

Mind a táblás, mind a tekercses kerítésekkel kiküszöbölhetők a lejtős talaj miatti problémák.

Kapuk

A Dirickx kerítések széles skáláját a minden felmerülő igényre megoldást nyújtó kapuk teszik teljessé. Legyen szó akár kerti kiskapuról vagy nagy kamionforgalom számára épülő, akár 17 m átjárójú kapuról, manuális kivitelben vagy motorizálva, minden típus megrendelhető. A felületkezelésre szintén a kettős korrózióvédelem jellemző, kaphatók a RAL skála 200 színében.

Sportlétesítmények kerítései

A Fluidex Tennis kerítésfonatot kifejezetten teniszpályák körbekerítésére fejlesztették ki. Rendkívül ellenálló és rugalmas megoldás, 45 mm-es szemekkel.  

Biztonsági kiegészítők

Magasabb védelmi fokozat biztonsági kiegészítőkkel érhető el, ezek a távtartók, szögesdrótok, NATO drót. Kifejezetten magas biztonsági szint igénye esetén kamerákat, érintésvédelmi berendezést tudunk biztosítani (pl. Ferihegyi reptér, MNB, Püspökszilágyi atomhulladék-lerakó).

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Kerítés, kertkapu

Legújabb cikkek

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Tokaj-Hegyalja új élménypontja

Építészet 2022. 10. 24.
A Tokaj-hegyaljai mikroklíma meghatározója a borvidék vulkáni dombjainak lábánál folyó Bodrog, amely a melegebb időszakokban vízitúra lehetőségekkel, ősszel hajós, valamint vízparti programokkal is csábít. A folyót az őszi reggeleken vastag ködfátyol borítja, amely páratlan látványt nyújt az ide érkezőknek. Ebben a látványban lehet része azoknak, akik felkeresik a Szegiben kialakított Ködfátyol teraszt

Hogyan válasszunk bútort, avagy funkció vagy design?

Ha teljesen tanácstalan azt illetően, milyen darabokkal rendezze be lakását, kövesse a mottót: "a szépség az egyszerűségben rejlik". E mondat érvényessége örök, ahogyan az egyszerű dolgok szépsége is, amelyek használati formái sértetlenül túlélik az idő könyörtelen múlását

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?