Utolsó frissítés: 2021-04-06

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

TONDACH – Egyedülálló tetőmegoldások a tetőfedésben

Tető, homlokzat 2010. 07. 06.
A Fertődi kastély fedése TONDACH Csornai Hódfarkú egyenesvágású tetőcseréppel
A Fertődi kastély fedése TONDACH Csornai Hódfarkú egyenesvágású tetőcseréppel

A tető a ház koronája. Meghatározza az épület arculatát és hangulatát, így kialakítása gondos odafigyelést igényel. A kerámia tetőcserepeket nem csupán a klasszikus tetőmegoldásoknál, hanem modern, különleges és szokatlan tetők fedése esetén is előszeretettel alkalmazzák. Az épület formája mellett a tető is hozzájárul az épületről, illetve az alkalmazott építészeti megoldásokról alkotott ítélethez. A tető formája nem csupán a védelem része, hanem nagyban befolyásolja az épület megjelenését, a környezet és a táj hangulatát.

Miért kerámia cserép kerüljön a tetőre?

  • A kerámia tetőcserép évezredek óta használt, bizonyított tetőfedőanyag
  • Természetes alapanyagból, korszerű, környezetbarát technológiával készül  
  • Sajtolt termékek esetén az átgondolt dupla horonyrendszer, a hódfarkú tetőcserepek esetében pedig a kétrétegű  fedés kiváló zárást biztosít, ezáltal tökéletes védelmet nyújt az eső, szél, napsütés és egyéb, a tetőt érő külső hatások (nedvesség, por és porhó) ellen
  • Minden időjárási hatásnak ellenáll. A speciálisan sima felület gátolja a szennyeződések lerakódását
  • Rendszeres karbantartással hosszú élettartammal bír (kb. 80-100 év)  
  • Értékmegőrzést biztosít generációkon keresztül - 33 év garancia
  • Egészséges lakókörnyezet - lélegző tető. Segít kiegyenlíteni a nappali és éjszakai hőmérsékletingadozást
  • Az optimális súly és méret mellett kiváló mechanikai szilárdságú
  • Fagyálló, saválló, lúgálló
  • Gazdag szín- és formaválaszték (natúr, mázas, üvegmázas), esztétikus megjelenés jellemzi. Mesterséges védőréteget, színezéket nem tartalmaz. Az 1000 °C feletti égetés a páratlan színtartóság biztosítéka (UV stabil).

A TONDACH termékpalettájában húzott és sajtolt technológiával készülő tetőcserepek egyaránt megtalálhatóak, a klasszikus megjelenésű, nyugodt rajzolatú cserép ugyanúgy, mint a rusztikus felületű, mediterrán hangulatú. A biztos, jól záródó tetőfedés valamennyi változatnál garantált.

A TANGÓ és POLKA a változtatható léctávolságnak köszönhetően a tetőfelújítások ideális cserepe. A CSÁRDÁS nyugodt rajzolatú, klasszikus megjelenésű, míg a KERINGŐ rusztikus felülete mediterrán hangulatot ad a tetőnek, hasonlóan a természetességet a latinos temperamentummal ötvöző PALOTÁS-hoz.

Új termékeink a nagyformátumú prémium kerámia tetőcserepek, melyek új békéscsabai gyárunkban készülnek kiemelkedő minőségű alapanyagból, a legmodernebb gyártástechnológiával. Az XXL termékek rendkívül gazdaságosak, 1 m²-re csupán 8,8-9,3 db szükséges. A harmóniát sugárzó TWIST lendületes felületkialakítása egyedivé varázsolja a háztetőt. A BOLERO nyugodt rajzolatú felületével a mai kor építészetének legmagasabb elvárásait is teljesíti. A mediterrán hangulatú, lágy, ívelt felületű RUMBA lakályosságot és temperamentumos életstílust sugall. Az XXL termékcsalád legfiatalabb tagja, a Tangó+, mely az egyik legnépszerűbb és felújításokhoz gyakran használt Tangó tetőcserép nagyméretű változata. Az új nagyméretű prémium tetőcserép kiválóan ötvözi a közkedvelt Tangó és a nagy formátumú cserepek előnyös tulajdonságait.

Óvárosi csomag

A kifejezetten műemléképületek és városrészek korhű felújításához készülő tetőcserepeket  3 különböző méretű, barázdázott, karcos felülettel állítjuk elő, ódon, patinás hangulatot kölcsönözve a termékeknek és a velük fedett tetőfelületeknek. Az Óvárosi-csomagot a hódfarkú cserepek hagyományos  forma világából a félköríves és táska formájú cserepekkel lehet rendelni. A termékek színe szándékosan nem homogén, a háztetők így szinte észrevétlenül újulnak meg, betartva a műemlékvédelmi előírásokat, szigorúan alkalmazkodva az ódon városképhez.

TONDACH® Solar rendszer

Az energiaköltségek jelentős csökkenését biztosító rendszer gyors és rugalmas szerelést tesz lehetővé, minden tetőlejtésnél alkalmazható. Alapja a TS 300 napkollektor, amellyel a nap energiája a rendszer teljes élettartama alatt, igen alacsony üzemeltetési költséggel, aktív formában felhasználható melegvíz előállításához és a fűtés támogatására.

TONDACH Tuning 

A rendszer a komplett fedés elkészítéséhez szükséges nem kerámia anyagú kiegészítőket tartalmaz: alátétfóliák, hófogók, járórácsok, tetőkibúvók, plexicserepek, rögzítőelemek, szellőzőelemek, csatornaszellőzők, antennakivezetők.

< >

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?