Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Ecose Technology - az egészséges szigetelés a Knauf Insulation-tól

Hőszigetelés 2010. 07. 01.
A hőszigetelés anyaga az új Ecose® technológiával készült üveggyapot
A hőszigetelés anyaga az új Ecose® technológiával készült üveggyapot

A Knauf Insulation széles termékskálájából az építőipar minden ágazatához tudunk kiváló minőségű szálas hő- és hangszigetelő anyagokat ajánlani.

Kiemelkedő újításunk az öt éves kutatómunka eredményeként tavaly ősszel bevezetett Ecose® Technology, amely a hatékony hő- és hangszigetelés mellett nagy előrelépés a környezet és az egészség védelmében is. Az üveggyapot gyártásához a korábbi fenol-formaldehid gyanta helyett forradalmian új, növényi alapanyagú kötőanyagot használunk, amelynek jellegzetes, barna színéről a termék már első pillantásra felismerhető. Az új technológiának köszönhetően a piac egyetlen természetes kötőanyagú, akril- és formaldehidmentes szálas hőszigetelő termékcsaládját kínáljuk a felhasználóknak. Beltéri alkalmazás esetén ennek kiemelt jelentősége van.

Az új technológiával készülő üveggyapot nem szúr, könnyebben vágható, puhább, nem porzik – és nem utolsósorban az ára is változatlan.

Az Ecose® termékek leggyakoribb alkalmazási területei:

1. Magastetők szigetelése

Fűtetlen padlástérben a hőszigetelő anyagot csak le kell teríteni, majd járófelülettel lefedni. Ilyen célra, vízszintes felületre könnyebb, olcsóbb anyagot is használhatunk (λ = 0,44 W/mK). Tetőtérbeépítésnél a szarufák közötti részt kell kitöltenünk szigetelőanyaggal, de szükség lehet a szarufa alatt vagy felett egy második vagy akár harmadik réteg keresztirányú szigetelőanyagra is. Illesztéseknél fokozottan ügyeljünk a szigetelés folytonosságára, ami eltolt hézagok alkalmazásával megvalósítható. A szigetelés összeroskadásának megelőzése céljából itt a ferde felületekhez ajánlott termékeket javasoljuk (λ = 0,42 W/mK).

2. Hangszigetelés

Az épületek hőszigetelése mellett kiemelten fontos célként kezeljük a környezeti zaj csökkentését, melyre hatékony módszer a szálas szigetelőanyagok alkalmazása. Gyors, termelékeny munkavégzést tesz lehetővé, ugyanakkor a hagyományos szerkezetű, szilikát anyagú falakkal egyenértékű akusztikai tulajdonságokat kínál. Szerelt válaszfalakban, lakáselválasztó falakban, födémekben általánosan elterjedt a használatuk. Válaszfalaknál rögzítőtüskékkel vagy más módon szintén meg kell előzni az üveggyapot összeroskadását. Ilyen területeken – különböző hőmérsékletű helyiségek válaszfalai kivételével – nem a hőszigetelő képesség a fontos, hanem az „α” hangelnyelési tényező és az áramlási ellenállás. Az akusztikai célra készülő termékek esetében ezeket a tulajdonságokat a gyártók közlik a CE jelöléseken. A falszerkezeteket és szálas szigetelőanyagokat az MSZ 15601-1.2007 szabványban előírt hangszigetelési követelmények figyelembe vételével kell kiválasztani.

A szigetelés vastagságán azért sem érdemes spórolni, mert a szigetelőanyag ára a szigetelés teljes beruházási költségének általában az egyharmada. A többit az állványozás, a munkadíjak, egyéb anyagok teszik ki. Néhány centivel vastagabb anyag nem fogja számottevően megdrágítani a szigetelést, viszont jelentősen csökkenti gázszámlánkat.

A Knauf Insulation hosszú évek óta munkálkodik azon, hogyan lehetne a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni az épületek fűtésére használt energiaszükségletet - amint tudjuk, a világ energia fogyasztásának jelentős részét erre fordítják. Azt valljuk, hogy a fel nem használt energia a legolcsóbb – tehát minél jobban hőszigeteljük épületeinket, annál kevesebb tüzelőanyagot használunk. Ez a hozzájárulásunk a globális felmelegedés elleni harchoz.

< >
Knauf Insulation Kft.
http://www.knaufinsulation.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?