Utolsó frissítés: 2021-04-14

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Szakmai cikkek

< >

Szabad formájú üvegtetők, szabálytalan felületek „Alukonstrukt system” üvegfogadó rendszerrel

Tető, homlokzat 2011. 03. 10.
"Alukonstrukt System" üvegfogadó rendszer

Az építészek és a beruházók részéről egyre gyakrabban megfogalmazódó igény, hogy térbeli, szabálytalan geometriájú vázszerkezetet fedjünk be üveggel úgy, hogy az a szél- és vízállósági, valamint a hőtechnikai követelményeknek is maradéktalanul eleget tegyen. Ezekre a feladatokra kerestünk megoldást.

A kialakításnál egyik fő szempontunk az volt, hogy olyan rendszert készítsünk, amelyből költséghatékonyan, kis számú alkatrész felhasználásával, de azok nagymérvű variálhatóságával alakítható ki formagazdag, esztétikus üvegezett felület.

A rendszer ismertetése:

Rendszerünk háromszögekből összeálló, szabálytalan térbeli geometriájú felületekhez ideális. Csillagpontos kialakítású, amely a középponti elemmel csatlakozó bordák hálózatából áll.

A külső üvegsíkon belül működik a másodlagos vízelvezetési rendszer, ami a középponti gumi elemek és az egyenes szakaszok gumi profiljainak hálózata. A hálózat tömítettségét a változó szögtörésekhez, és szögekhez alkalmazható központi EPDM gumi elem, és az egyenes szakaszok gumi felületének speciális ragasztása biztosítja. Így a gumi profilokkal kialakított vízelvezető csatornahálózat gyakorlatilag végtelenített. A rendszer víztelenítése a bordák alsó pontján történik meg.

A rendszer elemei: központi EPDM gumi elem, egyenes EPDM gumi profilok, valamint az ezek fogadására és merevítésére szolgáló alumínium profil.

Alkalmazhatóság:

A rendszer használható fa-, vékony- és vastag falú, szabványos és egyedi kialakítású, acél fogadószerkezetek üveggel, vagy tömör panellel történő lefedéséhez, igény szerint akár a fogadó szerkezettől történő nagyobb mértékű kiemelés alkalmazásával is.

Az üvegek találkozásánál javasoljuk a szilikon fugás kialakítást, de igény szerint (például tetőablak befogásnál) leszorító profil is használható.

Sikeresen alkalmazható, bonyolult, szabálytalan geometriájú felületek esetén is.

A rendszer ÉMI minősítéssel rendelkezik.

< >
Alukonstrukt Kft.
http://www.alukonstrukt.hu

Legújabb cikkek

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?