Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Aktuális

< >

Megnyitott a Hard Rock Cafe Budapesten

Hírek 2011. 12. 20.
Megnyitott az első magyarországi Hard Rock Cafe Budapesten, a Vörösmarty téren - Fotó: Sárosi Zoltán
Megnyitott az első magyarországi Hard Rock Cafe Budapesten, a Vörösmarty téren - Fotó: Sárosi Zoltán

Budapest Dallama - Let’s Rock and Roll!

Több, mint 12 hónapnyi tervezési és kivitelezési munka eredményeként 2011. december 14-én, szerdán, megnyitott Budapest egyik legforgalmasabb terén, a Vörösmarty téren, Magyarország első Hard Rock Cafe-ja.

A lokáció tökéletes, hiszen a fővárosba érkező turisták mindegyike megfordul ezen a téren, és a hazai közönségnek is a kedvencei közé tartozik a Váci utca, a Deák Ferenc utca és a Vigadó utca találkozása.

A nagy múltú Pesti Hazai Első Takarékpénztár épületét Alpár Ignác tervezte, és 1915 óta ékesíti fővárosunkat. Jelenleg az ide tervezett bevásárlóközpont még nem nyitott meg, az épület azonban immár ismét teljes pompájában gyönyörködteti a bevásárló utca elején sétálókat.

A Hard Rock Cafe a tér sarkán helyezkedik el, mintegy 1100 m² alapterületen, 5 szinten. Belsőépítészeti, építészeti tervezését teljes mértékben a DVM group csapata végezte, és így sikerült egy itthon egyedülinek számító izgalmas, Hard Rock Cafe életérzést sugárzó enteriőrrel meglepni a látogatókat. A tavaly ősszel elkészült első belsőépítészeti koncepciók után további 7 hónapra volt szükség ahhoz, hogy a mai megjelenésnek megfelelő végső tervek elkészüljenek. Egy olyan összetett munkánál, mint a Hard Rock Cafe, nem szabad elsietni a dolgokat, sőt: minden újabb nap jobb és jobb végeredményt jelent. A DVM group már a kezdetektől versengett a kivitelezői munkák elnyerésért, amely a tervezési folyamat végére már nem volt kérdéses a Hard Rock Cafe számára sem.

Az első Budapesti Rock Glamour Cafe központi lépcsőterének jelentőségét csodálatosan emeli ki a Twisted Double – Budapest Dallama képzőművészeti alkotás. A DVM group csapatának ötlete - amely szerint a magyar fiatal művészgenerációt támogassa a Hard Rock Cafe olyan módon, hogy egy egyedi képzőművészeti alkotást valósít meg - azonnal elnyerte a beruházók tetszését. A 30 művészt meghívó pályázatra beérkező művek zsűrizésére - híven a zenei vonulathoz - Kiss Tibort, a Quimby alternatív rockegyüttes képzőművész frontemberét is meghívták. Végül Baditz Gyula szobrászművész és Láng Tamás grafikusművész pályázati anyaga nyerte el a zsűritagok tetszését. Így állhat ma e gyönyörű és izgalmas duplaspirál-gitár fém alkotás a Cafe központjában, válaszként a falakon elhelyezett relikviákra.

A kivitelezés nehézségeiről általában nem szokás beszélni, s valóban egy olyan esetben amikor a tervezés és a kivitelezési is egy céghez - a DVM grouphoz - tartozik, ezen nehézségek kevésbé érintik a megrendelőket. Pedig ha végiggondoljuk, hogy milyen összetett a feladat, mikor az egyes anyagok a világ minden részéről - úgymint Olaszországból, Németországból vagy az Amerikai Egyesült Államokból - érkeznek, valamint egyes speciális részek elkészítéséhez külföldi teameket is be kell vonni, akkor mindenképpen elismeréssel kell a mindig háttérbe szoruló kivitelezőket is említenünk.

Hard Rock Cafe Budapest

Hard Rock Cafe Budapest - Fotók: Sárosi Zoltán 

A szerdán megnyitott Hard Rock Cafe minden téren méltó új tagja a láncnak, és bizony kemény munkával - alkalmazkodva a hibátlanul felújított emblematikus épület adottságaihoz és maximálisan kihasználva azokat - sikerült egy újabb ékszert létrehozni itthon, ami reményünk szerint jó hírvivője lesz Magyarországnak.

A DVM group-ról:

A FIABCI díjas DVM group az egyik legismertebb hazai projektmenedzsment és belsőépítészeti cég Budapesten, amely több mint 15 éve tölt be vezető szerepet a magyar piacon irodai, ipari és kereskedelmi területekre specializálódva. A DVM group 100%-ban magyar tulajdonban lévő középvállalkozás, amely generál tervezéssel, belsőépítészettel, projektmenedzsmenttel, környezetvédelmi tanácsadással és generál kivitelezéssel foglalkozik. Kiváló minőségű munkáinak köszönhetően a DVM group meghatározóvá vált az építészettel, projektmenedzsmenttel és belsőépítészettel foglalkozó cégek között.

Forrás: LanceCom Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

Hírek 2020. 04. 06.

A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?