Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A legszebb Creaton tetők ismét a Nívódíj pályázaton

Hírek 2011. 07. 25.
Filus Róbert az ÉMSZ 2011. évi nívódíjasa
Filus Róbert az ÉMSZ 2011. évi nívódíjasa

A 2011. évi 550 000 Ft összdíjazású Creaton Tetőszépségverseny legjobbjait a cég ismét benevezi a soron következő ÉMSZ Év Tetője Nívódíj pályázatára. A Creaton az idén benevezett tetők eredményes részvétele után döntött úgy, hogy ismét pályázaton keresi a termékeiből készült legszebb tetőket, amelyek kivitelezőit benevezi a neves szakmai megmérettetés 2012. évi fordulójába.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő, rangos ÉMSZ Év Tetője Nívódíj Pályázat magastető szekciójának idei nyertese a túrkevei református templom tetőfelújításával Filus Róbert lett, aki ehhez a munkához a Creaton Klassik hódfarkú tetőcserép natúr színű változatát használta. Filus a Creaton 2010 Tetőszépségversenye második helyezettjeként pályázott az ÉMSZ Nívódíjára.

A 2010 őszén első alkalommal kiírt Creaton Tetőszépségversenyre 52 tetőfedő szakember 64 pályázata érkezett. Közülük az elismert szakemberekből álló zsűri szigorú szakmai szempontok szerinti döntése alapján a Creaton az eredetileg tervezett 5 helyett a legjobb 9 tető kivitelezőjét nevezte be az ÉMSZ országos szakmai versenyére.

Minőségi tetők megvalósulásához elengedhetetlen a tetőfedők, kivitelezők megfelelő szaktudása. A Creaton ezt kívánja elismerni azzal, hogy idén, immár hagyományt teremtő céllal második alkalommal hirdette meg Tetőszépségversenyét. A pénzjutalom mellett a kiírásnak megfelelően az első 5 helyezett ismét a kiíró költségén indulhat az ÉMSZ szervezésében minden évben megrendezésre kerülő rangos Év Tetője Nívódíj Pályázaton.

A pályázatról

A Creaton Tetőszépségverseny 2011 fordulóján az elmúlt 2 évben Magyarországon megvalósult lakó- és középülettel, nyaralóval, továbbá felújítással, átépítéssel és bővítéssel olyan tetőfedők, kivitelezők indulhatnak, akik a benevezett épület jogosult kivitelezői.

A bíráló bizottság tagjai

  • dr. Tóth Elek – BME Magasépítési Tanszék tanszékvezető helyettese, a zsűri elnöke
  • Filus Róbert – ács-, tetőfedő mester és bádogos, ÉMSZ Év Tetője Nívódíj Pályázat 2011 I. helyezett, Creaton Tetőszépségverseny Pályázat 2010 II. helyezett
  • Nagy József - ács-, tetőfedő mester és bádogos, Creaton Tetőszépségverseny 2010 III. helyezett
  • Ferenczy András – a Creaton Hungary Kft. szaktanácsadója

A bírálati szempontok között döntő fontosságú a tetőfedés kivitelezésének szakszerűsége (alátéthéjazat, fedés, gerinc- és hajlatképzés, átszellőzés, hófogás, tető-kiegészítők, stb.) mellett az épület, a tetőforma, valamint a kiválasztott és alkalmazott fedés összképe.

A bírálati folyamat ezúttal is két fordulóból áll majd: az első körben a benyújtott fotók alapján a zsűri előválogatást tart, majd az ennek során kiválasztott épületeket a helyszínen is megtekintheti.

A pályázattal kapcsolatos fontos határidők

  • A pályaművek beadása: 2011. november 04.
  • Ünnepélyes eredményhirdetés és díjkiosztás: 2012. január 13.

A pályázáshoz szükséges dokumentumok és a teljes pályázati kiírás letölthető a www.creaton.hu oldalról.

A pályázatról további információ: CREATON Hungary Kft. 8960 Lenti, Cserépgyár u. 1. Telefon: (92) 551 550, e-mail: info@creaton.hu

Forrás: Build-Communication Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?