Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Aktuális

< >

Interakcióban a fával: merész, innovatív bemutatóterem design Ebedli Gyulától

Hírek 2010. 11. 18.

Magyarország talán legkülönlegesebb bemutatóterme nyílt meg Budapesten. Az Ebedli Gyula belsőépítész eredeti ötletei és tervei alapján megújult világszínvonalú bemutatóterem olyan, mintha egy óriási fa testében járnánk, miközben folyamatosan interakcióban vagyunk a fával:

Merész design

A Bécsi út és a Nagyszombat út sarkán lévő Trópusifa-stúdióba lépve a szokatlanul megformált tér fogad: a fák erezetét mintázó tömörfa padló váratlanul felgördül, feltekeredik a falra, majd merészen visszahajlik kirajzolva egy óriás fatörzset. Az erős színek és érdekes formák vonzzák a tekintetet és úgy érezheti magát a látogató, mintha egy fa törzsében lenne. A törzset négy rétegben kialakított négyféle faburkolat alkotja, melyek oldalról szemlélve évgyűrűket szimbolizálnak. 

Tropusifa_Belso

Innovatív térkihasználás és funkcionalitás

E szokatlan belsőépítészeti design nem csak látványában újszerű, hanem funkcionalitását tekintve is innovatív választ ad a rendelkezésre álló hely legoptimálisabb kiaknázására: a fatörzs mögött kapott helyett a tágas önmagában is impozáns mosdó, a teakonyha és egy munkaállomás.

Tropusifa_Mosdo

Magában a törzsben bújik meg a mintadarabokat rejtő raktár, amely különleges kialakítású homorú fiókokon keresztül érhető el közvetlen az ügyféltérből. Így ami azonnal szembe ötlik, hogy nem botlunk mindenhol mintadarabokba, a falak nincsenek telezsúfolva mintákkal, de nem is kell: az innovatív tárolási megoldásnak köszönhetően minden egy mozdulattal elérhető és bemutatható.

Ennek a különleges és frappáns megoldásnak köszönhetően az egyébként nem túl nagy alapterületű bemutatóterem a legújabb trendeknek megfelelően meglepően tágas. A tágasság érzését csak tovább fokozza a hatalmas ablakokon beáradó fény, ami ugyancsak a funkcionalitást szolgálja, hiszen a természetes fényben könnyebb a megfelelő parketta kiválasztása. Az ablak mellett még egy tárgyalóasztalnak is bőven jutott hely, ahol a vendégek megtekinthetik a mintákat, vagy akár egy belsőépítész megtervezheti megbízójának a burkolatot. Ha nem a saját szemével látja az ember, el sem hiszi hogyan lehetséges a tér ilyen ravasz kihasználása.

Interakcióban a fával

Igazi impulzív az élményt nyújtanak a szokatlanul megformált tér hátsó falán látható óriásra nőtt „fakavicsok”, melyre a fatörzs vonala vezeti a szemet. Az íves, érdekes formák felkeltik az érdeklődést, arra csábítva, hogy közelről vegyük szemügyre, megtapintsuk, végigsimítsuk a különféle színeket és formákat, érezve a fa sima, meleg tapintását.

„A fa iránti szenvedélyünket szerettük volna közvetíteni, kézzelfoghatóvá tenni az új bemutatóteremmel. Olyan környezet kialakítása volt a célunk, amely méltó a fához, meleget sugároz, visszaad valamit a fa egyediségéből és interakcióra késztet, hogy megérintsük, megsimítsuk a fát. Úgy érzem, ez a tervező, Ebedli Gyula munkájának köszönhetően sikerült. Reményeink szerint az új belső környezet katalizátorként is funkcionál majd, és az itteni miliőből további inspirációt és ihletet kaphatnak a látogatók” – mondta Törökné Elek Erzsébet ügyvezető, a tömörfa burkolatok fogalmazója.

A Trópusifa-stúdióról

A Trópusifa-stúdió padlófűtésre is alkalmas 100% tömörfa burkolatokat forgalmaz a fa természetességét, exkluzív egyediségét és melegségét előnyben részesítő belsőépítészek, lakberendezők és lakossági felhasználók részére. A stúdió 2002-ben alakult Budapesten, küldetése a legmodernebb valódi tömörfa burkolatokkal segíteni a tervezők, építészek, lakberendezők és lakosság munkáját.

A stúdió honlapja: www.tropusifaparketta.hu  

Forrás: Trópusifa Stúdió

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

Hírek 2020. 04. 06.

A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?