Utolsó frissítés: 2020-06-02

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

SZÍNES OTTHON

Épinfó - Aktuális

< >

Tedd magad hűvösre!

Energia megtakarítás 2010. 06. 24.

Nyári energiatakarékossági tippek a Schneider Electric-től 

1. rész

Hamarosan véget ér az esős évszak, és a nyár második hónapjával együtt talán megérkezik a várva várt kánikula is. Ha azonban nem épp a strandon élvezzük a nyári meleget, fontos gondolnunk irodánk vagy otthonunk hűvösen tartására is. Kézenfekvő választásnak tűnik a légkondicionáló bekapcsolása, ez a megoldás azonban nem csupán megfázást eredményezhet, és veszélyes kórokozókat terjeszthet, a villanyszámlát is jelentősen megnöveli.

Sokkal praktikusabb, olcsóbb és környezetkímélőbb, még mielőtt a légkondicionáló távirányítójához nyúlnánk, ha árnyékolás segítségével tartjuk fenn a szoba kellemes hőmérsékletét. A Schneider Electric árnyékolástechnikai megoldásai között speciális zsalu- és redőnyvezérlőket, termosztátokat, sőt, időjárás-érzékelő szenzort is találunk, így akár egyetlen mozdulattal vezérelhetjük lakásunk vagy irodánk árnyékolását, úgy, hogy a kinti hőmérséklethez és fényviszonyokhoz a legjobban alkalmazkodjon.

A rendszer akkor lesz a legtakarékosabb, ha nem mi irányítjuk az épület árnyékolását, hanem az automatikusan vezérli önmagát. Ebben az esetben a redőnyök és más árnyékolók mindig a megfelelő pozícióba állnak, ezzel is szabályozva az ablakokon keresztül a napsugarakkal bejutó hő mennyiségét, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint élvezni a természetesen hűvös helyiség nyújtotta komfortot.

Az árnyékolás miatt fontos a szoba belső világításának szabályozása is, ám a Schneider Electric megoldásaival ez sem ördöngösség. A mennyezeten elhelyezett jelenlét-érzékelők úgy szabályozzák a világítást, hogy a szobában a fényerő mindig állandó legyen, akár le-, akár felhúzott redőnyök mellett dolgozunk. A jelenlét-érzékelőhöz a légkondicionálót is csatlakoztathatjuk, így, ha nem vagyunk a szobában, a hűtés is takarékra kapcsol, sőt, az épület különböző helyiségeiben különböző hőmérsékletet állíthatunk be, elejét véve a légkondicionáló miatt dúló állandó irodai harcnak.

Így nincs más hátra, mint irodánk hűvösében számolni a napokat a jól megérdemelt, várva várt nyaralásig!

Forrás: Morpho Communications

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

Hírek 2020. 04. 06.

A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?