Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Több bőnyi családon is segít a Leier által felajánlott téglaadomány

Hírek 2010. 06. 23.

Az újjáépítésben és a megelőzésben is segít az építőanyaggyártó cég 

Kedden délben megérkezett az árvíz sújtotta Bőnybe a Leier Hungária Kft. felajánlása. A másfél millió forint értékű, kétkamionnyi Leiertherm falazótégla egy teljes családi ház felépítéséhez elegendő, azonban az ajándék téglát a bőnyi önkormányzat döntése szerint a település négy, leginkább rászoruló családja között osztották szét – a Leier szállító járművei egészen a portákig vitték a téglát. Az építőanyaggyártó cég korábban a korszerű csapadékvíz-elvezetés kialakításához ajánlott fel támogatást az önkormányzatoknak, a kedvezményes lehetőséggel több önkormányzat, köztük Bőny is élt.

Másfél millió forint értékben, egy családi házra felépítéséhez elegendő téglát ajánlott fel a leginkább rászoruló árvízkárosultak részére a Leier Hungária Kft., hogy ezzel is segítse a reménytelen helyzetbe került családokat. Az építőanyag-gyártó vállalkozás szeretne jó példával elöl járni – ha tette követőkre talál, és a többi hasonló profilú cég is követi példáját, akkor jelentősen megkönnyíthetik az árvíz sújtotta települések újjáépítését.

- Két kamionnyi építési anyagot, a legkorszerűbb, legjobb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező Leiertherm téglát ajánlottunk fel, mert munkatársainkkal mi is figyelemmel kísértük az elmúlt hetek természeti pusztításait, azt, hogy hogyan veszítik el családok egyik napról a másikra otthonukat, hogyan lehetetlenül el az életük – mondta el Komlós Andor, a Leier ügyvezető igazgatója. – Mivel a Leier Hungária központja Győrben van, ezért döntöttünk úgy, hogy a megyénkben lévő Bőnyt támogatjuk a mintegy másfélmillió forint értékű téglával.

- A Leier ajándéka különleges, nagyon hálásak vagyunk érte. Nagy szüksége van a falunak és a településen élőknek a segítségre – mondta el dr. Muraközi László, Bőny polgármestere, aki az elmúlt hetekben a település embert próbáló küzdelmét szervezte az árral szemben. 90 ezer homokzsákból képeztek gátat, hogy a házakat megvédjék a megáradt Cuhai-Bakony értől, de így is 127 házat rongált meg az áradás a község tucatnyi részében, vagy teljesen elárasztott utcájában. Az önkormányzat döntése szerint a megrongált házakhoz, a legkilátástalanabb helyzetben lévő négy családhoz érkezett meg most a Leier segítsége – a Leiertherm téglákat ezekhez a portákhoz szállították ki kedden délben. Rossz anyagi körülmények között élő özvegyasszony, rokkantnyugdíjas házaspár, vályogházát újjáépíteni képtelen család egyaránt megtalálható a támogatottak között.

- Nagyon sok támogatást kaptunk az elmúlt hetekben, érezzük az emberek szeretetét, segíteni akarását – mondta el a polgármester, aki a Leier segítségét kiemelkedőnek tartja, lévén, hogy egyelőre az első építőanyag-támogatás, másrészt az értéke is magáért beszél. A Leier segítőkészségét pár hete másképp is megtapasztalhattuk. Akkor rendkívüli kedvezménnyel a csapadékvíz-elvezetés helyes kiépítéséhez szükséges műtárgyakat adott a településnek az építőanyaggyártó cég. A Leier műtárgyak felhasználásával azóta a Béke utcában már meg is kezdődött a vízelvezető árkok felújítása, mindent igyekszünk megtenni annak érdekében, hogy a heves esőzés többet ne okozhasson ekkora kárt a településben – mondta el Muraközi László polgármester, aki szerint 1940-ben volt csak a mostanihoz fogható árvíz a településen, bár az akkori pusztítást az meg sem közelítette.

Forrás: Goodwill PR

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?