Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Tetők és homlokzatok: 4 helyszínen több mint 400 résztvevő

Több mint négyszázan hallgatták meg az Alaprajz Tervezői Napok idei első négy rendezvényének előadásait Győrött, Pécsett, Szegeden és Békéscsabán. Az elmúlt hat évben hagyományossá vált Alaprajz Tervezői Napok rendezvényei, a tetők és homlokzatok környezettudatos és kreatív kialakításával foglalkozó idei első témájában, a Creaton Hungary Kft. jóvoltából Budapest mellett 11 további városban is látogathatóak. Győr, Pécs, Szeged és Békéscsaba után még Veszprémben, Budapesten, Kecskeméten, Miskolcon, Kaposváron, Debrecenben, Zalaegerszegen és Székesfehérváron várják a szervezők az építészeket és a kivitelezésben dolgozó szakembereket.

A rendezvényen a témához kapcsolódó cégek legfrissebb újdonságait bemutató prezentációi mellett, olyan neves építészektől és szakemberektől hangzik el előadás, mint Ferencz Marcel DLA építész, a Debreceni Egyetem Építész Tanszék tanszékvezetője, Czigány Tamás DLA építész, a Győri Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszék vezetője, Kálmán Ernő DLA építész, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, Balogh Balázs DLA építész, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rajzi Tanszékének vezetője, valamint Dr. Széll Mária és Dr. Tóth Elek, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magasépítési Tanszékének vezetője és tanszékvezető-helyettese.

A rendezvényen előadások hangzanak el a kis hajlásszögű tetők kerámia fedésének lehetőségeiről, a kerámia és szálcement falburkolati anyagok épületfizikájáról, a tetők és homlokzatok helyes hőszigetelésének kérdéseiről, a tetők vízelvezetéséről és az esővíz felhasználásának eszközeiről, a tetősík- és homlokzati nyílászárókról és végül, de nem utolsó sorban egy érdekes, új energiatakarékos épületkoncepcióról, valamint az un. „aktív házak” kialakításának kérdéseiről.

A Magyar Építész Kamara által rendelkezésre bocsátott kísérő kiállítást a rendezvény-sorozat látogatói minden helyszínen megtekinthetik. Ennek tablói a 2009. tavaszán megjelent Építész Évkönyv anyagából készültek, és az elmúlt 1-2 év érdekes és értékes építészeti alkotásait mutatják be.

(MÉK: 2,5 pont, MMK: 1 pont, tárgyalás alatt)

Forrás: Build-Communication Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?