Utolsó frissítés: 2020-10-19

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

A napenergia Ingyen van. Használja Ön is!

Energia megtakarítás 2009. 11. 04.

Energiaracionalizálás alternatív források felhasználásával

Sikeres szakmai napot tartott október 29-én a Direct-Line Kft. dunaharaszti székhelyén, energiaracionalizálás témakörében. A sikeres rendezvény során a meghívottak megismerkedtek napjaink leghatékonyabb energia megtakarítási lehetőségeivel.

"Az energia árának folyamatos növekedése, a meg nem újuló források kimerülésének veszélye, a környezeti hatások felerősödése olyan kutatás-fejlesztési aktivitásokat kíván, amelyek a termelés és fogyasztás területén racionalizálási intézkedéseket tesznek lehetővé" – nyilatkozta Dr. Reith János, a cég ügyvezető igazgatója.

Véleménye szerint az energia folyamatos biztosítása a természeti környezetünkre is jelentős hatással van, így a fenntartható fejlődés szempontjainak érvényre juttatása szintén fontos kérdésként merülnek fel.

A cég vezetője szerint a ma népszerű nevén alternatívnak nevezett energiafajták használatára való áttérés számos területen indokolt lehet, ugyanis az alternatív energiák jelentős részének az árán felül egyéb előnyei is vannak. Az energiatermelés költségeinek folyamatos emelkedése mellett a környezetvédelem szempontrendszerének a bővülése is egyre inkább sietteti ezt a folyamatot. Napjainkban a műszaki szempontok sajnos még kevésbé mértékadóak a megrendelői döntésekben, az adózási szabályok sokkal inkább meghatározóak.

Szó volt róla, hogy Magyarországon évente átlagosan 1900-2200 a napsütéses órák száma. Több mint 350-szer annyi energiát kapunk teljesen ingyen, mint amennyire szükségünk van, mégsem használjuk ki az ebben rejlő lehetőségeket. Itt az ideje átértékelni gondolkodásmódunkat! A napkollektor hasznosítja a legközvetlenebb módon és a legjobb hatásfokkal a Nap energiáját. A képen látható hőenergia nyerésre kifejlesztett berendezések alkalmazását a fosszilis energia – szén, gáz, olaj – készletek jelentős csökkenése, egyre növekvő árszintje teszi napjainkban különösen indokolttá.

A Direct-Line Kft. 1991-ben alakult rozsdamentes alapanyagok és félkész termékek forgalmazására. 1996-ban a kereskedelmi tevékenység kiegészítéseként megkezdték a különböző korrózió- és saválló termékek fejlesztését, tervezését és gyártását. A cég a saját nyereségének felhasználásával kezdettől fogva jelentős összegeket fordított kutatásra, új termékek és technológiák fejlesztésére, mely tevékenység immár a vállalat egyik meghatározó irányvonalává vált. Központi telephelyükön több tudományágat átfogó Innovációs Kutató-, és Szakképzési Központ jött létre.

Forrás: Direct-Line Kft.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Elindult a DANUrB+ nemzetközi kutatási program

Hírek 2020. 10. 22.

DANUrB+ Interreg DTP projekt a regionális és települési fenntarthatóság erősítésére a Duna-menti kulturális örökség felértékelése révén

2020. szeptember 25-én 100 résztvevővel megtartottuk a DANUrB+ projekt Kick-off konferenciáját, a korszellemnek megfelelően az online térben. Az ezzel elindult és 2022-ig tartó program a 2017-2019 között sikeresen megvalósult DANUrB projekt folytatása. Célja a dunai identitás erősítése, és egy közös kulturális hálózat és turisztikai márkanév létrehozása. Ezeket a célokat a projekt a Duna menti települések és nemzetek kapcsolatainak támogatásával, valamint a rejtett kulturális és társadalmi értékek jobb gazdasági és társadalmi megtérülésén keresztül kívánja elérni

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szakcikk

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?