Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

14. Budapesti Lakásvásár 2009. március 6-8.

Ingatlan 2009. 03. 03.

Hasznos információk

A rendezvény

Március 6-án, pénteken nyílik a magyar lakáspiac legnagyobb rendezvénye, a 14. Budapesti Lakásvásár, a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. Az idei év első lakáspiaci seregszemléjére több mint 140 kiállító jelentkezett több mint 100 ezer új és használt lakás kínálatával. A rendezvény szervezői jó néhány újdonsággal rukkolnak elő mind a látogatók, mind a kiállítók számára. 

2009-ben a Lakásvásár mellé állt főtámogatóként az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő cég, a GB EURÓPA és a legnagyobb országos szakmai szervezet, a Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ). 

Akárcsak az elmúlt tavasszal a Lakásvásár idén is ”befogadja” a Készház Vásárt, mely immár 9. alkalommal vonultatja fel a MAKÉSZ védjeggyel rendelkező hazai gyártók és forgalmazók termékeit.

Ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk, a kiállítók új és használt lakások kínálatát egyaránt kihozzák a vásárra, így átfogó képet is kaphatunk arról, mi is kapható jelenleg a fővárosi és a főváros környéki ingatlanpiacon, illetve néhány vidéki helyszínen. Ma már az is megszokott színfoltja a vásárnak, hogy az ingatlanpiachoz kötődő szolgáltatások széles köre is megjelenik azzal a céllal, hogy segítsen megtalálni a lakáskeresőknek a legmegfelelőbb otthont. Ezért lesznek kint a pénzügyi szféra szereplői is: a bankok, a pénzügyi tanácsadók és ingatlanértékesítő hálózatok finanszírozásra specializálódott részlegei is.

Díjmentes szolgáltatások

A rendezvény mindhárom napján jelen lesz az adózási ügyekben tanácsot adó APEH, a minőségbiztosításra ügyelő ÉMI Kht. és az ingatlanjogban jártas Hidasi és Társa Ügyvédi Iroda.  A Lakásvásár belépőjegye lehetővé teszi a rendezvény látogatóinak, hogy külön díjfizetés nélkül kérjenek tanácsot ingatlan ügyekkel kapcsolatban. A Lakásvásár szervezői idén is gondolnak a gyermekkel érkezőkre, a Gyermeksziget a kicsiket, az Internet Café a nagyobbakat látja szívesen, hogy a szülők gondtalanul nézhessenek körül a standokon.

A vásáron egy csokorban jelen lesz az ingatlanpiaci sajtó, így jó néhány lakberendezési magazin és számos olyan internetes portál, amely az ingatlan témakörhöz kötődik és segítséget nyújthat a lakások kereséséhez, vagy éppen a meglévő ingatlanok meghirdetéséhez.

Programok

A korábbi évek hagyományait követve, idén tavasszal is szakmai programokkal kezdődik a Lakásvásár. Pénteken délelőtt a Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ) szervezésében rendeznek konferenciát „Ingatlanpiaci válság 2009 tények - várakozások – stratégiák” címmel. 

A Lakásvásár ünnepélyes megnyitója a szokásos időben, pénteken 14 órakor a színpadon zajlik, majd egy rendhagyó kerekasztal beszélgetéssel folytatódik. A beszélgetés csupa hasznos információval szolgál: az APEH munkatársa az online ingatlanárverés tudnivalóiról, tapasztalatairól számol be, a Dr. Hidasi és Társa Ügyvédi Iroda az ingatlanokhoz kapcsolódó aktuális jogi kérdésekről ad összegzést és a GB Európa izraeli ügyvezető igazgatója Israel Benyakar pedig a magyarországi lakáspiacról beszél nemzetközi szemmel.  Szombaton pedig a társasházi közösségeket érintő fórum áll a látogatók rendelkezésére a színpadon.

A Lakásvásár szervezői különleges meglepetésekkel készülnek a látogatók számára: először vendégeskedik a rendezvényen a Volkswagen. Az autós cég legújabb modelljét, a Scirocco-t is bemutatja a vásár látogatóinak, sőt hétvégi tesztvezetés lehetőségét is kínálja.

A hölgyeket Nőnapon – belépőjegyük felmutatásával - meglepetés várja a Mozart Souvenir jóvoltából. A gyerekek játszhatnak, a nagyobbak internetezhetnek, amíg a szülők a kínálatot böngészik. Közérdeklődésre számot tartó kérdésekben a megnyitó napján az APEH, mind ezekkel kapcsolatban, mind jogi kérdésekben ingyenes tanácsadás is várja az érdeklődőket. 

Akciók

Kiállítóink is készülnek a leendő vásárlók számára, több cég jelentős árengedménnyel, bútorvásárlási utalvánnyal várja a komoly érdeklődőket. 

Ilyen akciók várják a látogatókat többek között a Rákóczi Udvar Residence projektben, ahol – a Lakásvásár alatt - 10 lakás 10% engedménnyel vásárolható meg. Az AUTÓKER a vásár ideje alatt 1 millió Ft kedvezményt és egy kocsibeállót ajánl annak, aki leköti a lakást. A Rich Selling Kft. pedig lakásvásárlóinak 1 millió forintos RS bútorvásárlási utalvánnyal segíti a berendezkedést.

Ismert arcok

A Lakásvásárokhoz már hozzátartoznak az ismert arcok, a dedikálások, a közös fényképek, s most sem lesz ez másként: ismét feltűnik az Autóker standján a magyar olimpiai aranyérmes vízilabda-válogatott jó néhány tagja, az Elefánt Holding standján Csányi Sándor és VV Ágica, sőt néhány elefánt is (készülődve az Elefánt Parádéra).

Újdonság, együttműködés

Mind a szervezők, mind a kiállítók nagy várakozással tekintenek a szezonnyitó Lakásvásár elé. Ez a vásár más lesz, mint a korábbiak. Itt az ingatlanpiac azon szereplői jelennek meg, akik merték vállalni azt a kockázatot, amit a jelenlegi gazdasági válsággal körbeölelt környezet jelent. A kiállító cégek egyértelműen amellett tették le voksukat, hogy a gazdasági válság ellenére is a piacon kívánnak maradni, azaz hosszútávra terveznek.

A Lakásvásár erősségét a kereslet és beruházók, értékesítők közti személyes kapcsolat fontossága adja. A rendezvényen pár óra alatt az összes jelentős budapesti és agglomerációs projektről egyedi, személyre szabott tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők. Ezt felismerve fogott össze a szervezőkkel jó néhány cég, és ennek eredményeképp már a cégek honlapján, hirdetéseiben is megjelent a felhívás: Találkozzunk a Lakásvásáron!  Ez az együttműködés a korábbi évek marketingtevékenységének jóval bővebb hirdetési felületet eredményezett.

A 2008. évi őszi Budapesti Lakásvásár megnyitójával egyidőben indult el a Lakásvásár teljesen megújult weboldala. A külső és a tartalmi változások mellett új szolgáltatások is megjelentek.  A LAKÁSVÁSÁR kiállítói számára már nemcsak az évente több alkalommal megrendezett vásárokon nyílik lehetőség a bemutatkozásra, a portéka hirdetésére, eladására, üzletek kötésére, hanem mostantól megvalósulhat a LAKÁSVÁSÁR MINDENNAP! célkitűzés.

A kiállítók a 2009. évi első Lakásvásár alkalmával kaptak lehetőséget arra, hogy a kínálatuk szórólapjait, katalógusait elhelyezzék a www.lakasvasar.com oldalon.

A LAKÁSVÁSÁR kiállítóinak ezt a díjmentes szolgáltatást a Lakásvásár Kft. a jövőben is biztosítja, sőt a tavaszi rendezvényen az OriGo Ingatlannal együttműködve a helyszínen is lehetőség nyílik a feltöltési fázisok megismerésére és elsajátítására. Az oldalon magánszemélyek hirdetései nem jelennek meg.

Belépési információk

Találkozzunk a Lakásvásáron 2009. március 6-a és 8-a között a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban. 

Nyitvatartás:  március 6-án 14 és 18 óra között, 7-8-án 10 és 18 óra között

A belépőjegy 18 éves kor felett 800 Ft,  de ha a pénteki Metropolban vagy Népszabadságban megjelenő kupont elhozza magával, akkor egy belépőjegy megvásárlásával ketten léphetnek be a csarnokba. A kupon a www.lakasvasar.com oldalról is letölthető. 

Forrás: Lakásvásár Média Csoport
< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?