Utolsó frissítés: 2020-05-24

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

SZÍNES OTTHON

Épinfó - Aktuális

< >

Gyüjtőgarázs a megoldás a parkolási problémákra

Gyártói hírek, cikkek 2009. 02. 24.

Biztonságban vannak az autók a Hörmann gyűjtőgarázs kapui mögött

Budapest, 2009. február 24. – Budapesten naponta közel 1,1 millió gépkocsi közlekedik. De nemcsak a fővárosban, hanem minden nagyobb városban tapasztalható, hogy egyre több autó parkol a városok közterein, mind több fennakadást okozva ezzel a forgalomban. A megoldást erre a problémára az egyszerre több gépjármű számára parkolási lehetőséget biztosító, társasházakban vagy irodaházakban alkalmazható gyűjtőgarázs jelentheti. Ennél a garázstípusnál nagyon fontos, hogy a kapu megbízható, halk és biztonságos legyen, hogy minél kevésbé zavarja a lakókat. Kiemelt szempont az is, hogy esztétikus legyen, és hogy illeszkedjen az épület stílusához. A Hörmann új, biztonságosan használható ET 500 gyűjtőgarázskapuja a fenti kritériumok mindegyikének megfelel.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy segítséget nyújthatunk egy mind égetőbb probléma megoldásában, hiszen az autósok csak akkor fognak gyűjtőgarázsokban parkolni, ha azok egyszerűen, kényelmesen és biztonságosan használhatóak. Mindezeken felül a Hörmann gyűjtőgarázskapui esztétikusak és jól illeszkednek a környezetbe.” – mondta el Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezető igazgatója.

Mivel a gyűjtőgarázsokat naponta többen is használják, ezért fontos, hogy azok kapuja megbízhatóan működjön. A Hörmann új ET 500 gyűjtőgarázskapuját több mint negyedmillió nyitási ciklusra tervezték. A karbantartást nem igénylő kapuszerkezet könnyedén nyílik és záródik, a kopásmentes ellensúlyos technikának köszönhetően pedig kiemelkedően biztonságos, miközben üzemeltetési költsége rendkívül alacsony.

Az ET 500 kapu nagyon halkan működik, csökkentve ezzel a környék zajterhelését. Mint minden Hörmann-kapunál, az ET 500 kialakításánál is a biztonság volt a legfőbb szempont, ezért dupla kötélvezetést alkalmaznak, kizárva ezzel a kapuszárny lezuhanásának lehetőségét, a kapulap és a falak közötti nagyobb rés segítségével pedig elkerülhetőek az ujjbecsípődések.

A megfelelő szellőzés biztosítása érdekében a kapu alapváltozatát 45 százalékos szellőző-keresztmetszetű lyukaslemezzel burkolták. Az ET 500 lamellás kivitelben is választható, így a külseje azonos lesz a szekcionált kapukéval. A gyűjtőgarázs kapujához többféle burkolat választható, amelyet a helyszínen szerelnek fel. 

Az ET 500 kapu szűk helyeken ideálisan alkalmazható, mivel a kapuszárny mindössze 20 centiméterre lendül ki a síkjából. Az ET 500 garázskapu gyalogosbejáróval is kibővíthető, amely külön bejáratként is használható, lehetővé téve, hogy a kapu kinyitása nélkül is bejussunk a garázsba.

A kevesebb, mint 50 beállóval rendelkező garázsoknál a kapuk SupraMatic H garázskapu-meghajtással működnek. A lágy indítás és a lassított stop funkciónak köszönhetően a SupraMatic H meghajtással felszerelt kapuk különösen halkak – így kiválóan alkalmazhatóak szállodákban, bérlakásokban és irodákban. Amennyiben több mint 50 parkolóhely van a garázsban, akkor a gyakori nyitás-zárást bíró ITO 400 lánchajtást ajánljuk. Mindkét meghajtás többféle vezérléssel, akár forgalmi lámpákkal is kombinálható.

Forrás: Live PR

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Garázskapuk
Kaputechnika
Parkolástechnika
Kapu

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

Hírek 2020. 04. 06.

A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán

Szakkönyv

Rend a lelke mindennek! - Ötletek, praktikák, titkok a rendezett otthonhoz

Lakberendezés 2020. 02. 29.
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról.

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?