Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

„Build Something!” – tervezői verseny diákoknak az Autodesktől

Hírek 2008. 08. 04.
A UniCube prototípusának digitális modellje
A UniCube prototípusának digitális modellje

Sajtóközlemény

  • Környezetbarát kollégium, siklórepülő, textilgép és városi robogók az innováció és a fenntarthatóság jegyében

Budapest, 2008. augusztus 4.Az Autodesk Inc., a 2D és 3D tervezői szoftvermegoldások vezető szállítója, kihirdette a „Build Something!” (Építs valamit!) verseny győzteseit. A kezdeményezés arra bátorította a világ tervező szakembereinek következő generációját, hogy az ipari formatervezési, az építészmérnöki, az építő- és gépészmérnöki, illetve a 3D animációs területen szerzett jártasságukat egy fenntarthatóbb világ érdekében kamatoztassák. A tervek megvalósításához az Autodesk a digitális technológiáinak rendelkezésre bocsátásával járult hozzá.

A tervezői verseny jól példázza, hogy az Autodesk hogyan támogatja a tervező szakemberek következő generációját. Ezen esemény egyike annak a számos programnak, amelyekkel a vállalat buzdítani szeretné az egyetemistákat, hogy képzelőerejüket és szenvedélyüket a tervezésben kamatoztassák. „Izgalmas látni, ahogyan a mai diákok kreativitása a verseny ösztönző hatására, kifinomult és innovatív tervekben kel életre” – mondta Paul Mailhot, az Autodesk globális oktatási programért felelős igazgatója. „A legtöbb diák számára a szükséges tervezőszoftverek túl drágák ahhoz, hogy megvásárolják. Az Autodesk diákközössége nemcsak ingyenesen biztosítja a professzionális szoftvereket, hanem olyan hasznos gyakorlatokat és fórumokat is elérhetővé tesz, amelyek segítségével a lehető legnagyobb mértékben kihasználhatók a legújabb szoftverek nyújtotta lehetőségek a fenntarthatóság szempontjából is” – tette hozzá Paul Mailhot.

Az építészeti kategóriát és az általános kategóriák nagydíját egyaránt az ausztráliai Narrabundah College hallgatója, Andrew Southwood-Jones nyerte, aki környezetbarát egyetemi lakóépülete, a UniCube prototípusának digitális modelljét a Revit Architecture szoftver használatával készítette el. A UniCube, az épület-információ modellezés gyakorlatát felhasználva, a hallgatók életvitele szerint kialakított, esztétikailag is kellemes tereket kínál, mindezt megújuló építőanyagok és környezetbarát építési technológia, például rőzsefonat használatával és esővíz-újrahasznosítással.

Az ipari formatervezési kategóriát és a fenntartható tervezés nagydíját Roland Cernat, a németországi Hochschule für Gestaltung Schwaebisch Gmuend hallgatója nyerte zéró-kibocsátású motorral rendelkező siklórepülőjével. Az ORIENS terve a bölcsőtől-bölcsőig elképzelés alapján született, a termék jövőbeli szétszerelését és újrahasznosítását is figyelembe véve. Cernat a terv vázlatának elkészítéséhez, majd a terv megvalósításához az Autodesk AliasStudio szoftvert használta.

„Rohamosan fogyatkozó természeti erőforrások, klímaváltozás, globális népességrobbanás. Néhány világméretű tendenciaként jelentkező probléma, amelyekkel bolygónk manapság kénytelen szembenézni. A globális társadalmi problémák megelőzéséért arra bátorítjuk a fiatal építészeket, hogy érdeklődő, szenvedélyes és ugyanakkor humánus szakemberekké váljanak, akik megtalálják a maguk egyedi stílusát, személyes módját a hosszú távú környezetbarát befektetést jelentő fenntartható tervek létrehozásához” – folytatta Paul Mailhot.

További információ: www.autodesk.hu

Forrás: Morpho Communications www.morpho.hu  

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építőipari, CAD szoftverek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?