Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Kiállítások a VAM Design Centerben

Egyéni kiállítás Dunai Edit és Zirczi Judit kortárs művészek tájképeiből, illetve Csernátony Lukács László „Női fétiseim” című tárlata.

  • Megnyitó időpontja: 2008. június 16. 18.00 óra
  • Helyszín: VAM Design Center 1061 Budapest Király utca 26. 
  • Információ: 1/666-3147, www.vamdesign.hu  
  • A kiállítás július 04-ig látható

Dunai Edit festőművész egyéni kiállítása „VÍZ-VÁLASZTÓ” címmel

  • Megnyitja: Pete Nóra

Dunai Edit 1979-ben született. Szegeden a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában iparművészeti szakon keramikus végzettséget szerez. 1998-tól a Budapesti Dekoratőr iskolában tanul, 2000-ben dekoratőr és kirakatrendezőként végez. Még ebben az évben felvételt nyer a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő és tanár szakára ahol 2005-ben szerzi meg diplomáját.

Szakmai Díjak:

  • 2006 Katona Kiss Ferenc Közalapítvány - 2006 évi Fődíja
  • 2005 Hódmezővásárhely, Őszi tárlat – Munkajutalom
  • 2004 Czirbusz Piroska Közalapítvány – Ösztöndíj
  • 2004 ELTE - Országos Felsőoktatási Diákkonferencia -Würth alapítvány -III.Díj
  • 2003 Barcsay Díj -Magyar Képzőművészeti Egyetem 

Szakmai út: 2004, 2005 Olaszország, Treglio,- Nemzetközi Fresco Kurzus

Egyéni kiállítások:

  • 2008 Városi galéria, Szentes
  • 2007 Pálffy építész stúdió , Budapest 
  • 2007 Chinese Charachters Contemporary Art Places, Budapest
  • 2006 Hódmezővásárhely, Alföldi Galéria
  • 1999 Kalocsa (Horváth Gáborral)

Zirczi Judit festőművész egyéni kiállítása

  • Megnyitja: Gaál József  képzőművész 

Zirczi Judit (Paks, 1977)

Életpálya:

Első művészeti tanulmányait művésztelepeken (Zebegény, Szentendre, Dúzs, Tihany, Nagykáta) végezte, majd különböző rajziskolákban, szakkörökben (Ferenczy Rajzkör, Corvin Rajziskola) képezte magát. 2003-ban felvették a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő és vizuális nevelőtanár szakára, ahol Gaál József lett mestere. Tagja a Transradar egyesületnek, valamint a Block Kulturális Egyesületnek. 2007-ben Erasmus, és Köztársasági ösztöndíjas.

1999-től szerepel önálló tárlatokon: (Dunakömlőd, Városi Könyvtárgaléria, Művelődési ház, Paks, Paksi Atomerőmű Galéria, Club42 Art Café (Paks), Plan art (Budapest). 2002-től csoportos kiállításokon is bemutatkozott (Világvége Fesztivál (Budapest), Café Szimpla, Fiatal művészek biennáléja (Szentendre), Nyitott Műterem (Budapest), Várfok galéria, méreten aluli, Szolnoki Művésztelep, Dunakömlődi Faluház, Piranesi kiállítás Barcsay terem, Mamü Galéria, Erlin Galéria, MMG Galéria, Határérték (Kőszeg, Európa ház), Szemét-ügy vándorkiállítás (Paks, Budapest, Szentendre, Gödöllő), Szabadságra mentem, Primőrmalőr (Budapest, Mamü pincegaléria).

Csernátony Lukács László egyéni kiállítása Női fétiseim címmel

  • Csellón játszik: Kádi Erika
  • Megnyitja Kubitsch János szobrászművész 

Csernátony Lukács László (Budapest, 1978) 

2000-ben folytatta előtanulmányait a Budai Rajziskola tervező grafika szakán. Részt vett az Ybl Palota mozaikrekonstrukciós munkálataiban. 2003-ban felvették a MKE festő szakára, ahol Kovács Attila volt első mestere, majd 2007-ben diplomázott Halász András osztályában.

Élénk kolorittal festett enteriőr képeinek hatása a magyar "Vadak" néhány mesterének színvilágát, hangulatát idézik. Más képeinek gyakori témái a nagyvárosok megjelenítése, e mesterséges közegben rejlő idegen anyagok ábrázolása. Mint ilyen, a házak ablakainak tükröződése nyújt számára izgalmas problematikát.

Már 1996-tól szerepelt csoportos kiállításokon: Pécs, Kultúrház, 1999. XII. kerületi Művelődési Központ, 2000. Odeon Fest, Odeon mozi, 2006. Székely Bertalan pályázat, MKE-aula, 2007. Országos Csendélet Biennále, Pécs, Király Galéria.

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?