Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Reneszánsz Craft - Lehetőséget az iparművészeknek!

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium által meghirdetett Reneszánsz emlékévhez kapcsolódóan a VAM Design Center a Reneszánsz Programirodával szorosan együttműködve Reneszánsz Craft címmel iparművészeti élménykiállítást szervez.

A kortárs iparművészek ma Magyarországon méltatlanul háttérbe szorultak az elmúlt esztendőkben, hiszen alig terem számukra babér és kevés lehetőség kínálkozik a bemutatkozásra. Sem az államtól, sem a szakmai oldalról nem kapnak ehhez elegendő támogatást. A kiállítás ezért a maga nemében egyedülálló, hiszen Magyarországon még nem volt ilyen kezdeményezés.

A Reneszánsz Craft kiállítás a kortárs magyar iparművészek alkotásain keresztül kívánja közvetíteni a reneszánsz értékeit a művészetkedvelő hazai és külföldi nagyközönség felé. A rendezvény célja az, hogy közel hozza a ma emberéhez a reneszánsz korának feledésbe merülő értékeit.

A szervezők szeretnék a reneszánsz kulturális és társadalmi életet párhuzamba állítani a mai kor iparművészeti eredményeivel. A kiállítás így hozzájárulhat ahhoz, hogy a mai kor embere újra felfedezze azokat a művészeti értékeket, amelyek Hunyadi Mátyás idejében jellemezték hazánkat, és a középkori világ egyik kulturális központjává tették az országot. A VAM Design Center nem titkolt szándéka, hogy Budapestet a közép-kelet európai régió kulturális központjává tegye, a határokon belül és azon túl élő művészek közreműködésével.

A VAM Design Center 11.000 m2-es impozáns épületében olyan exkluzív megjelenési lehetőséget kínál a Kárpát-medencében élő  magyar iparművészek számára, amit ezek a művészek már évtizedekkel ezelőtt megérdemeltek volna.

  • Időpontja: 2008. március 21-től  2008. március 24-ig
  • Helyszíne: VAM Design Center  1061 Bp., Király u. 26.
Forrás: VAM Design
< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?