Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

SpaceLogic-kal lehetnek zöldek és intelligensek a jövő épületei

Gyártói hírek, cikkek 2021. 04. 29.

Egyszerűség, megbízhatóság, rugalmasság, jövőálló kialakítás, gyártófüggetlenség, növekvő hatékonyság és fenntarthatóság – többek között ezeket az előnyöket kínálja a Schneider Electric új, SpaceLogic termékcsaládja. A KNX szabványt használó berendezéseket a piaci igények alapján fejlesztette ki a vállalat és a lakóházaktól az irodákon át a szállodákig lényegében minden ingatlan esetébe megteremtik a gazdaságos és zöld üzemeltetés feltételeit.

A tavalyi 66,3 milliárd dollárról 2025-re 108,9 milliárd dollárra nőhet az okosépületek kialakítását támogató megoldásokra költött összeg a MarketsandMarkets év elején bemutatott előrejelzése szerint. Az elemzés alapján a jelentős fejlődés mögött az IoT-alapú (dolgok internete) épületmenedzsment rendszerek fokozott alkalmazása, az egyre tudatosabb térkihasználás, illetve az energiahatékony működés iránti igény áll majd.

A COVID-19 járvány rámutatott arra is, hogy a biztonság, a változó körülményekhez történő gyors és rugalmas alkalmazkodás kulcsfontosságúvá váltak az épületüzemeltetésben is, a fenntarthatósági szempontok pedig már az elmúlt években is egyre nagyobb hangsúlyt kaptak ezen a területen is. A Schneider Electric az elmúlt tíz évben begyűjtött piaci igények alapján megújította a KNX kommunikációs szabványt használó termékcsaládját, és SpaceLogic márkanév alatt most egyszerre több mint egy tucat új, illetve frissített terméket vezet be a piacra. A SpaceLogic berendezések között a villamossági hálózatok alapvető komponenseit és intelligens vezérlőegységeket egyaránt találhatunk, és az új brandhez tartozó készülékek már most lehetővé teszik a jövő kihívásainak is megfelelő épületek kialakítását.

A SpaceLogic termékek egyszerű megoldást jelentenek az intelligens ingatlanok létrehozásához, mivel gyártófüggetlen kommunikációs szabványt használnak nem jelent problémát az sem, ha már létező rendszerekkel kell integrálni őket. A Schneider Electric berendezéseinek fejlesztésénél figyelmet fordítottak arra is, hogy a jövő kihívásainak is meg tudjanak felelni, az eszközök szoftvere könnyen és egyszerűen frissíthető.

A SpaceLogic termékcsalád kiterjedt csatlakoztathatóságot biztosít az IoT korszakban, lehetővé téve a csatlakoztatott berendezésekről történő adatátvitelt, valamint a problémák gyorsabb észlelését és elhárítását. Ez hatékonyabb üzemeltetést tesz lehetővé, ami mind a költségek kordában tartásában, mind a fenntarthatósági célok elérésben támogatja az ingatlantulajdonosokat.

„Az új SpaceLogic termékeink között a világítást, az árnyékolást, a hűtést-fűtést vezérlő megoldások is megtalálhatók. Az üzembe helyezést segítő eszközök és a mobilalkalmazások leegyszerűsítik és felgyorsítják a terméktervezést és -telepítést a partnereink számára, hogy fokozott termelékenységet és kényelmet nyújtsanak a végfelhasználóknak és a lakóknak. A nagyon kedvező ár-érték arányú új termékcsaládunkat most vezetjük be a magyar piacra és teljes körű támogatást nyújtunk hozzá a tervezőknek és kivitelezőknek egyaránt” - mondta el Veller Tamás, épületautomatizálási mérnök, a Magyarországon már 30 éve jelen lévő Schneider Electric termékmenedzsere.

A vadonatúj SpaceLogic KNX termékcsalád:

Gyártófüggetlen KNX szabvány szerinti, számos praktikus újdonságot és hatékonyságnövelő funkciót tartalmazó világítás- és árnyékolásvezérlő készülékek a fényerősség automatikus szabályozásához; redundáns tápegységek az üzembiztonság maximalizálásához; fűtés-hűtés vezérlő egységek továbbfejlesztett hőmérséklet-szabályozási logikával; megújult fali kezelők és számos további készülék a legmodernebb épületek igényeinek kielégítéséhez.

Forrás: DeepInsight Creative

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Épület automatizálás, intelligens otthon

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?