Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Nemzetközi sztárépítész irodával bővül a Bayer Construct vállalatcsoport

Hírek 2020. 10. 15.
VABA Apartments látványterv - LIMA Architecture & Interior design
VABA Apartments látványterv - LIMA Architecture & Interior design

A LIMA Architecture & Interior Design és a Bayer Construct egyesülésével a vállalt építési határidők egyedülálló garanciát kapnak

Fúzióval erősíti hazai és nemzetközi pozícióit a száz százalékban magyar tulajdonú, komplex építőipari és ingatanfejlesztési megoldásokat kínáló Bayer Construct. Hazánk egyik vezető építőipari vállalatcsoportjához a LIMA Architecture & Interior Design, Közép-Európa egyik legjelentősebb építész és belsőépítész tervezőirodája társul. A cél, hogy a kivitelezési tapasztalatok már a tervezéskor kiemelt hangsúlyt kapjanak egy projektnél, melyek így hatékonyabban, precízebben, de legfőképp az előzetesen vállalt határidőkre valósulhatnak meg.

Több mint öt éves eredményes együttműködés és számtalan sikeresen megvalósított projektet követően új formában és tulajdonosi struktúrában, de a tőlük megszokott minőséggel folytatja a közös munkát a Bayer Construct Zrt. és a budapesti központú LIMA Architecture & Interior Design. A jövőben a több, mint 90 építészt, belsőépítészt és szakági tervezőt foglalkoztató LIMA a Bayer Construct vállalatcsoport részeként, annak tervezői kapacitását jelentősen növelve folytatja hazai és nemzetközi tevékenységét.

Új utakon járnak: mindent házon belül

Az új leányvállalat integrálása teljes mértékben illeszkedik a Bayer Construct vállalatcsoport eddigi stratégiájába, hiszen a cég az elmúlt több mint 20 évben lépésről lépésre a teljes építőipari-ingatanfejlesztési vertikumra kiterjesztette tevékenységét, az építőanyag gyártástól, a generálkivitelezésen keresztül az értékesítéséig és az üzemeltetésig.

Ennek szellemében a vállalatcsoport a közelmúltban egy másik tagvállalatot is alapított Bayer Property néven, mely dedikáltan ingatlanfejlesztési projektek teljeskörű előkészítésével és megvalósításával foglalkozik. A cég vezetését 2020. márciustól Sokorai István vette át, aki ezt megelőzően tíz évig a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatójaként tevékenykedett. A szakember nem pusztán menedzserként vállalt munkát a vállalatcsoportban, hanem befektetőként is.

Hazai és nemzetközi növekedés a cél

A LIMA-val való egyesüléssel a Bayer célja tervezési erőforrásainak és kompetenciáinak szinergikus bővítése, a kivitelezési tapasztalatok beépítése a tervezésbe, melynek köszönhetően a saját beruházásaikon már eleve úgy tervezhetik az adott épületet, hogy figyelembe veszik a kivitelezés során használt technológiákat is.

A közel 20 éves LIMA dinamikus fejlődést könyvelhetett el az utóbbi években. A hazai megbízások mellett a vállalat jelentős nemzetközi projekteket tudhat maga mögött a Közel-Keleten és Nyugat-Európában is: hotelek, középületek, lakóparkok, üzletközpontok és irodaházak terveit álmodták meg. Az ország egyik legnagyobb építőipari cégével való egyesülésétől a további növekedésüket várják.

„A tervezési feladatok kiemelt fontosságú szerepet kapnak a jövő építőipari cégeiben, így számunkra is stratégiai kérdés volt, hogy a gyártmány tervezéstől egészen a komplex BIM tervezésig integrált folyamatokkal rendelkezzünk. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan szakmailag elismert céggel sikerült egyesülni, mint a LIMA, akikkel már több saját projektünkben is dolgoztunk együtt: ők álmodták meg a látványokat a Balatonlellén épülő Napfény Resort és a XI. kerület megvalósuló VABA Apartments esetében is, de az A47 belsőépítészeti tervei is a neves francia belsőépítész Catherine Bedel és a LIMA közös munkáját dicsérik. Professzionális tudásuk lesz a szilárd alapja növekvő tervezői üzletágunknak. Megtiszteltetés, hogy évtizedes tapasztalataikat megosztják velünk és támogatnak minket a stratégiai céljaink megvalósításában. A két cég szaktudásának egyesülése egyedülálló megoldásokat és innovációkat fog eredményezni a magyar építőipari piacon” – mondta el Balázs Attila, a Bayer Construct Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„Mi a Limánál mindig is azt a filozófiát vallottuk, hogy a tervezés ne öncélú, l'art pour l'art tevékenység legyen. Minden projektünknél arra törekszünk, hogy ténylegesen megvalósítható és kivitelezhető épülettervek szülessenek. A Bayer Construct-ban partnert találtunk ehhez, hiszen az összeolvadás révén még inkább a kivitelezői szempontokat szem előtt tartva tudunk majd dolgozni. A cégcsoport új tagjaként, a mi feladatunk lesz a Bayer által kivitelezett épületek teljeskörű megtervezése, a gyártmány tervezéstől, a belső építészeten át egészen a komplex BIM tervezésig. Mindez óriási kihívás, és egy úttörő szerep is egyben, melyet kemény munkával közösen szeretnénk véghez vinni” - fűzte hozzá Madosfalvi Zoltán, a LIMA Architecture & Interior Design tulajdonos-ügyvezetője.

Forrás: Influence Media

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?