Utolsó frissítés: 2020-10-19

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Green Court Office: BREEAM Excellent előminősítéssel elismert új irodaház épül a fővárosban

Ingatlan 2020. 10. 05.
Szerkezetkész állapotban a Green Court Office irodaház - Fotó: Palkó György
Szerkezetkész állapotban a Green Court Office irodaház - Fotó: Palkó György
  • Az épület szerkezetkész állapotának elérését a szeptember végén tartott bokrétaünnepségen köszöntötték
  • Legmodernebb építészeti és műszaki megoldásaival és nagy közösségi zöldterületeivel az egyik legvonzóbb új irodapiaci szereplő
  • A BREEAM Excellent* előminősítés az irodaház környezettudatos megoldásait díjazza

Elérte szerkezetkész állapotát a Green Court Office, a 13. kerületben épülő 20 ezer négyzetméteres irodaház, amit a múlt héten bokrétaünnepség keretében köszöntöttek. Környezettudatos és energiahatékony egyedi műszaki megoldásainak köszönhetően a Green Court Office a napokban nyerte el a világ egyik legnívósabb, a fenntarthatóságot díjazó független szakmai épületminősítési rendszerében a BREEAM Excellent előminősítést. A Green Court Office nem csupán nevében zöld: környezettudatos tervezésével és a 3300 négyzetméteres belső park köré szervezett épületeivel a Green Court Office a budapesti irodapiac egyik legvonzóbb új szereplője.

Elérte a legmagasabb pontját a Green Court Office épülete, melyet a fejlesztő, a Codic Hungary, a Codic International tagvállalata és a kivitelező a KÉSZ Csoporthoz tartozó KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. bokrétaünnepség keretében köszöntött. Az elmúlt hónapokban a járványhelyzet ellenére is gőzerővel haladtak a munkálatok. Ennek és az átlagosan napi 100 ember kitartó munkájának köszönhetően a Green Court Office kivitelezése a tervek szerinti ütemben valósul meg.

A Green Court projekt a Dózsa György úti új fejlesztések úttörőjeként meghatározó szerephez jut a Váci úti irodafolyosóhoz kapcsolódó új irodai alpiac kialakításában. A vegyes funkciós fejlesztés kiemelt figyelmet fordít a városi ökológiai értékek megteremtésére és a környezettudatos megoldások alkalmazására. A Kassák Park mellett épülő Green Court Office irodaterületeinek a 65 százaléka már bérbeadásra került, mutatva a töretlen bérlői keresletet a prémium épületek iránt.

„A Green Court az új generációs fejlesztések kiemelkedő példája: 4 épület innovatív koncepciója, amely egy nagy zöld, belső udvar körül összpontosul és mind a négy oldalról elérhető: ez az elrendezés szinte vonzza az embereket a projekt középpontjához.” – mondta Christophe Boving, a Codic Hungary ügyvezető igazgatója. „A Codic hitvallása az, hogy >A jövő építése művészet<. A művészet számunkra a tökéletességre és a kiemelkedően magas minőségre való törekvést jelenti. Büszkék vagyunk arra, hogy a partnereinkkel való sikeres együttműködés eredményeként az irodaház szerkezete elérte a legmagasabb pontját.  Arra törekszünk, hogy a Green Court Office az előminősítés után a befejezett épületre vonatkozó BREEAM Excellent minősítést is megszerezze.”

A KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója, Sáray Zoltán elmondta: „Irodaházat, különösen ennyire környezettudatos zöld irodaházat építeni mindig nagy kihívás. A mi feladatunk, hogy a kivitelezés első pillanatától kezdve szem előtt tartsuk a beruházó és a későbbi felhasználók valószínűsíthető igényeit, és megpróbáljuk a lehető legmodernebb és legkomfortosabb épületet megvalósítani. Bár még nincs kész az épület, de a csapat kiváló munkát végzett, amihez nagyban hozzájárul a Codic Hungary-vel való példaértékű együttműködésünk is. Ezúton is köszönöm nekik az eddigi professzionális és gördülékeny közös munkát.”

A Codic Hungary a 13. kerülettel kötött szerződésben azt is vállalta, hogy rendezi és fejleszti az irodaház környezetét is: igényes térkőburkolattal, új gyalogátkelőhely építésével a Kassák és a Taksony utca kereszteződésénél, valamint a hiányzó fák pótlásával a szomszédos közterületeken.

A Green Court Office egyedi műszaki megoldásai

Az épület egyedi építészeti motívuma a kéthéjú átszellőztetett üveghomlokzat, mely megnövelt hőtechnikai és akusztikai védelmet biztosít az utcai homlokzatokon. A homlokzaton végigfutó párkány a 90 cm-es kiugrásának köszönhetően árnyékolóként is funkcionál.

6800 négyzetmétert meghaladó, a homlokzat teljes magasságában kialakított üvegfelület biztosítja, hogy az irodaterekbe a lehető legtöbb természetes fény jusson. A Codic ehhez olyan speciális, szuper-szelektív hőszigetelt üvegezést alkalmaz, mely a természetes nappali fényt beengedi, ugyanakkor megszűri a bejutó napsugárzást, mérsékelve ezzel az irodaterek felmelegedését.

A Green Court Office irodaház megfelel a közel nulla energiaigényű épületekkel szemben támasztott követelményeknek és megvalósításánál a környezettudatos megoldások kerültek előtérbe.

„Az energiahatékony megoldások közül érdemes kiemelni az alacsony energiafogyasztású indukciós elven működő hűtőgerendát, a hőszivattyút és az esővíz újrahasznosítását.” – említett példákat a zöld irodaház jellemzőire Szilvási Pál, a Codic Hungary projekt managere. „Az épületet azonban az teszi igazán egyedi szereplővé az irodapiacon, hogy a dupla héjú átszellőztetett üveghomlokzat prémium minőségű anyagok felhasználásával biztosítja a kiemelkedő energiahatékonyságot, hőtechnikai és akusztikai védelmet.  Az irodákba optimális mennyiségű természetes fény jut be, köszönhetően annak, hogy a homlokzat teljes magasságban üvegezett. A friss levegő beáramlása is biztosított, hiszen 2,7 méterenként nyitható ablakokat helyeztünk el.”

A Codic nem engedett a minőségből, vállalva azt is, hogy a prémium technikai megoldások alkalmazása 20 százalékos költségnövekedést jelentett.  Ezek a hozzáadott értékek különböztetik meg ugyanis a Green Court Office-t a közelmúltban megvalósult irodafejlesztésektől, és biztosítanak kellemesebb munkakörnyezetet a bérlőknek.

Az irodaház kialakításánál nem csupán az energiatakarékos, környezettudatos megoldásokra koncentráltak, fokozott figyelmet fordítottak az egészséges munkakörnyezet megteremtésére is. A Codic vizsgálja az olyan egyedi műszaki megoldások bevezetését, mint például a gépészeti rendszerben elhelyezett csírátlanító szűrő, valamint a főbejárattól egészen a dolgozóasztalig biztosított érintés nélküli bejutás.

A Green Court tervezői Dombi Miklós és Pintér Tamás, a DPi design Kft. munkatársai. „A tervezés folyamata a közös alkotásról szól. Az előkészítés és a tervezés során a tucatnyi mérnök, az építész, az ingatlanfejlesztő, a főépítész és a tervtanács tagjai egy közös célért dolgoztak: pozitív, egészséges és emberséges környezetet teremteni a leendő munkavállalóknak, hogy reggelente örömmel induljanak el ide, a munka végén pedig akár szívesen maradjanak tovább egy kávéra a parkban.” – fogalmazott Pintér Tamás tervező, DPi design Kft. „Hiszem, hogy mind a környező városrész, mind a majdani használók számára értékes épületet és élhető városi tereket teremtünk.”

A Green Court Office lakóövezetek szomszédságában található, ezért rendkívül gazdag a környéken elérhető szolgáltatások köre, számtalan kereskedelmi egység, egészségügyi intézmény és a kiváló közösségi közlekedési hálózat teszi vonzó munkahellyé a tervek szerint 2021 év végén átadásra kerülő zöld irodaházat.

A kiváló elhelyezkedés és jó tömegközlekedési kapcsolatok mellett a Codic Hungary fontosnak tartotta, hogy az irodaház alternatív közlekedési eszközökkel is elérhető legyen: a mélygarázsban és a földszinten elektromos autótöltő állomásokat, valamint több mint 100 kerékpártárolót alakítottak ki öltözővel és tusolási lehetőséggel.

A Green Court Office irodaház a Codic Hungary fejlesztése, partnerségben a Pesti Házak Zrt.-vel és a Picton Group AG-vel.

A projektről további információk találhatók a https://www.greencourt.hu weboldalon.

Forrás: PR-ego Kommunikációs Ügynökség

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Ingatlan

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Elindult a DANUrB+ nemzetközi kutatási program

Hírek 2020. 10. 22.

DANUrB+ Interreg DTP projekt a regionális és települési fenntarthatóság erősítésére a Duna-menti kulturális örökség felértékelése révén

2020. szeptember 25-én 100 résztvevővel megtartottuk a DANUrB+ projekt Kick-off konferenciáját, a korszellemnek megfelelően az online térben. Az ezzel elindult és 2022-ig tartó program a 2017-2019 között sikeresen megvalósult DANUrB projekt folytatása. Célja a dunai identitás erősítése, és egy közös kulturális hálózat és turisztikai márkanév létrehozása. Ezeket a célokat a projekt a Duna menti települések és nemzetek kapcsolatainak támogatásával, valamint a rejtett kulturális és társadalmi értékek jobb gazdasági és társadalmi megtérülésén keresztül kívánja elérni

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szakcikk

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?