Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Top 5 fürdőszobatrend egyenesen Olaszországból!

Hírek 2019. 10. 28.

Óriási méretű járólapok, innovatív közterületi burkolatok, márványhatású belső terek és egy meglepő új bútorirányzat - ezek határozzák meg a közeljövő fürdőszobatrendjeit az újHÁZ Centrum szakértői szerint.

Idén is megrendezésre került Milánóban a Cersaie kiállítás, Európa nagyszabású fürdőszobaexpója, ahol a legújabb trendeket vonultatják fel az ágazat meghatározó gyártói. Az eseményen az újHÁZ Centrum szakértői is részt vettek látogatóként, és összegyűjtötték azt az öt irányzatot, amelyek alapjaiban határozzák majd meg a következő évek fürdőszobadivatját.

1. Óriáslapok minden felületre

A korábbi trendeknek megfelelően továbbra is hódítanak a nagyméretű burkolólapok. A Cersaie kiállításon számos gyártó mutatta be óriáslapjait, amelyeket akár már extrém nagy méretben, 160x320 centiméteres változatban is beszerezhetünk, hogy aztán fürdőszobánkat, nappalinkat díszítsük vele. A legújabb innovatív anyagokat azonban még homlokzatra is felhelyezhetjük, így igazán különleges megjelenést kölcsönözhetünk otthonunknak.

2. A kültéri burkolatok új generációi

A kültéri burkolatok esetében a jövőben is várhatóan a két centiméteres vastagságú lapok dominálnak majd, ám ezek is egyre nagyobb méretben gördülnek le a gyártósorról. Az elterjedtebb 120x120 centiméteres darabok mellett ugyanis már ebben a szegmensben is elérhetővé váltak az 160x320 centiméteres változatok.

Emellett azonban a figyelem középpontjába egy új, innovatív technológia is kerül, amelynek lényege, hogy az éleket úgy tudják megmunkálni, hogy a polírozást követően a megszólalásig hasonló megjelenése lesz a burkolóanyagnak, mint a valódi márványnak vagy a kőnek. Ráadásul további előnye, hogy a tökéletes illesztést követően a teljes keresztmetszeten végig tud futni a természetes hatású mintázat, így emelve még magasabb szintre a fürdőszoba megjelenését.

Mindezeken túl pedig megjelentek az elsősorban közületi felhasználásra javasolt 3 centiméteres burkolatok is, amelyeket kifejezetten nagy igénybevételre terveztek. Különlegességük, hogy száraz fektetéssel is telepíthetők, így lerakásuk sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé válik.

3. Természetes hatás, széles körű lehetőségek

A természetes hatású anyagok továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek. A kőhatás mellett a márvány és a beton dominál, de a fahatású hidegburkolati anyagok is meg tudtak újulni. Ráadásul ezek is egyre változatosabb méretekben, színvilágban és textúrában érhetők el, így mindenki megtalálhatja az igényeihez leginkább illő darabokat. 

4. Kifinomult kézműves burkolólapok

Jó hír a kézműves csempék és járólapok szerelmeseinek, hogy ismét fokozódik a kereslet az egyedileg gyártott burkolóanyagok iránt. Az elsősorban kisméretű lapok kifinomult megjelenéssel születnek újjá, mintázatukban a pasztelles színek mellett a szürke és a narancssárga lágyabb árnyalatai dominálnak. Mintázatukban szívesen jelenítik meg a retró korszak virágmotívumait, de a geometrikus díszítések is aranykorukat élik.

5. Konyhai bútorok burkolólapokból

Abszolút újdonság, hogy a bútorgyártók is felismerték a márványhatású burkolóanyagokban rejlő lehetőségeket, és úgy döntöttek, hogy egy merőben más oldalról közelítik meg felhasználásukat. Megjelentek ugyanis a piacon az elsősorban konyhai használatra gyártott, hidegburkolati anyagokból készült, különleges bútorok, amelyek akár a helyiség fókuszpontjaként is szolgálhatnak. A márvány asztalok és padok valódi luxushatást kelthetnek mind a belterekben, mind pedig kültéri felhasználás során.

Forrás: Clair&Curtis

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Fürdőszoba berendezés, -felszerelés
Burkolatok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?