Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

The Reasons Offsite - Virtuális kiállítás az előregyártott és a moduláris építészeti rendszerekről

SUMMARY architecture
SUMMARY architecture

A Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében a SUMMARY architecture fiatal portugál építésziroda „The Reasons Offsite” című nemzetközi utazó-kiállítása ezúttal a Kortárs Építészeti Központ kiállítóterében lesz látogatható 2019. október 4-21 között.

A többszörösen díjnyertes fiatal építésziroda munkája a moduláris előregyártott építési rendszerekre fókuszál. A „The Reasons Offsite” című kurátori projekt megalkotásának célja a SUMMARY stúdió tevékenységét megalapozó, elmúlt három évben végzett kutatómunka összegzése, formába öntése és megosztása a közönséggel.

A „The Reasons Offsite” kiállítás teljes mértékben virtuális. A virtuális térben 25 építészeti példát ismerhetünk meg 3D modelleken keresztül, Oculus Rift headset segítségével, mely az informatív tárlaton kívül új élményt is nyújt a látogatóknak, míg a résztvevő szakértők anyagai videóprojektorokra optimalizáltak. Az anyagtalan formátum előnye, hogy bármilyen helyszínen testre szabható, mobil és környezetbarátabb is egyben, mint egy tradicionális kiállítás.

A kiállítást Samuel Gonçalves, a stúdió alapítójának előadása nyitja meg, ahol bemutatja az iroda munkásságát, illetve a kiállítás felépítését.

A kiállításhoz kapcsolódóan október 5-én szombaton 18:00 órától Pablo Jimenez-Moreno mexikói építész ad elő a moduláris építészet történeti kontextusáról.

The Reasons Offsite virtuális kiállítás

Előregyártás mint válasz? - Pablo Jimenez-Moreno előadása

Forrás: Kortárs Építészeti Központ

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Képzések, programok építészeknek

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?