Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Fenntartható a fejlődés a Terránnál

Gyártói hírek, cikkek 2019. 03. 22.

A 100%-os magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. 2018-ban is töretlen gazdasági növekedést és egyre nagyobb piaci részesedést tudhat magáénak. A vásárlói igények kiszolgálása érdekében elindult a termelés a cégcsoport negyedik gyárában, valamint rövidesen elkezdődik Kunszentmiklóson a második gyártóüzemük építése is. Az idei tervek között szerepel többek között egy új telephely kialakítása a Bólyi Ipari Parkban. A termékfejlesztésben folyamatosan újító szerepet betöltő Vállalat idén piacra dobja napelemes tetőcserepét, a Generont.

A Terrán Közép-Európa vezető tetőcserép márkája, 100%-os magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat, amely töretlen lendülettel halad a gazdasági növekedés útján. A jelenleg 4 gyárral rendelkező, Közép-Európa kilenc országába szállító cégcsoport nettó árbevétele 2018-ban megközelítette a 14 milliárd forintot. Ebből hazánkban realizálódott közel 8 milliárd forint.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az építőipari termelés volumene 22,3%-kal haladta meg az egy évvel korábbit, a Terrán gyártási volumenének növekedése pedig 18,6%-os emelkedéssel követte ezt a tendenciát. Hasonló növekedést tapasztalhatunk a cég alkalmazotti létszámánál is. Amíg hazánkban folyamatos probléma a szakember-utánpótlás kérdése, a Terrán cégcsoport alkalmazottainak száma az elmúlt évben 97 fővel nőtt, és ebből 76 személy Magyarországon kapott munkát a cégnél.

„A családi otthonteremtési kedvezmény és a további kormányzati intézkedések jelentősen hozzájárulnak az építőipar fejlődéséhez, így további bővülésre számítunk. Ezt támasztják alá a piaci felmérések is. A vásárlói igények még hatékonyabb kiszolgálása érdekében elindult a termelés cégcsoportunk negyedik gyárában, az erdélyi Aranyosgyéresen, továbbá, kihasználva a régió adottságait rövidesen elkezdődik a 2008-ban átadott kunszentmiklósi gyáregység második gyártóüzemének kivitelezése is” – mondta Gódi Attila ügyvezető igazgató.

A Terrán közel 33%-os piaci részesedésével 2018-ban is megőrizte, sőt, növelte piacvezető pozícióját Magyarországon a tetőfedőanyag-gyártók között. Megközelítőleg 14.000 kamion szállította ki azokat az ebben az évben értékesített tetőcserepeket, melyekkel összesen 23.000 család otthonát óvta meg a Terrán cégcsoport.

A cég szakemberei a jövőben is azon dolgoznak, hogy proaktívan reagáljanak a piac igényeire, megőrizzék a kiszolgálás rugalmasságát és folyamatosan optimális termelőkapacitáson működjenek. Ennek elősegítése érdekében az idei tervek között szerepel többek között egy új telephely kialakítása is a Bólyi Ipari Parkban.

Nem múlik el év díjak nélkül a Terránnál

A Terrán 2018-ban újabb elismeréseket tudhat magáénak. Amíg előző évben az Icertias nevű, svájci minősítő szervezet neves "Best Buy Award" díját nyerte el, azaz a vásárlók a Terránt nevezték meg a legjobb ár-érték arányú tetőcserép márkának Magyarországon, addig 2018-ban felkerült a londoni tőzsde, a London Stock Exchange Group által összeállított „1000 leginspirálóbb európai cég” előkelő listájára. Magyarországról az építőipari cégek közül egyedüli szereplőként jelent meg, a független szakértők által összeállított, gazdasági adatok vizsgálata alapján kijelölt mezőnyben.

És itt még nem álltak meg, idén ugyanis harmadik alkalommal vehetik át, ezúttal legújabb termék-innovációjukhoz a Terrán Generonhoz kapcsolódóan a neves Construma Nagydíjat. A beérkezett pályázatokat szakemberekből álló zsűri bírálta el.

Terrán Generon napelemes cserép

Terrán Generon napelemes tetőcserép

Fenntartható fejlődés esztétikusan az építőiparban, itt a Generon

A fenntartható fejlődés és környezettudatos gondolkodás a Terrán cégcsoport számára kiemelten fontos.  Miután az előző év őszén napelemparkot hoztak létre a Baranya megyei Bólyban – melynek segítségével napenergiából kívánják biztosítani cserépgyártó üzemük teljes villamosenergia-ellátását –, idén folytatták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közös fejlesztésű innovációjukat, a tetőcserépre integrált napelem továbbfejlesztését, immár Terrán Generon néven.

A megújuló energia és a környezetre gyakorolt ökológiai és esztétikai hatás évről-évre egyre jobban felértékelődik, ami egyértelműen érzékelhető a fogyasztói igények alakulásán is.

A Terrán Generon olyan forradalmi innováció, amely professzionális választ ad a 21. század technológiai kihívásaira. „A napelemes tetőcserép különlegességét az adja, hogy a napcellák olyan speciális módon vannak az egyedi tetőcserepek felületére integrálva, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Mindezt úgy, hogy a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított. A fejlesztés célja egy esztétikus, környezetbarát, kompromisszumok nélküli, energiatermelő tetőrendszer megalkotása volt. Így lesz a Terrán Generon naprakész tető!” – mondta Gódi Attila.

A Terrán modern és innovatív termékeivel biztosít tartós, esztétikus és biztonságos megoldásokat vásárlói számára és otthonaik védelmére.

Forrás: Sans Cliché

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?