Utolsó frissítés: 2019-07-29

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

TÉR-LÉLEK-TAN

Épinfó - Aktuális

< >

Tópark Biatorbágyon: új város születőben

Ingatlan 2018. 10. 11.

Magyarország legnagyobb egybefüggő ingatlanberuházása, a közel 10 éve elkezdett, és az M1/M7/M0 autópályák háromszögében évekig csak beton szellemvárosként éktelenkedő biatorbágyi Tópark most a szemünk láttára válik Budapest-közeli multifunkciós városrésszé. A 200 000 m2 bruttó hasznos alapterületen egy város minden lényeges eleme megtalálható lesz, a kiköltöző cégeket, szolgáltatókat és lakókat pedig a hamarosan beinduló tömegközlekedés és 3000 parkoló fogja kiszolgálni.

„A közel 50 milliárd forint összértékű beruházás újabb mérföldkőhöz érkezett. Az első ütem lakásai mellett ebben a fázisban mintegy 15 ezer négyzetméternyi irodaterület is elkészült, amelynek bérbeadása jelenleg zajlik” – mondta Balla Ákos ingatlanszakértő, aki az Építészet Világnapján, október elsején a Tópark hamarosan megnyíló egyik étterme terében rendezett szakmai konferencia résztvevőit kalauzolta végig a már elkészült és még építés alatt álló, változatos épületek között.

Új város – annak minden funkciójával

Az ide költözők valóban úgy érezhetik majd, hogy teljesen új városba költöztek, hiszen az egyedülálló ingatlankomplexum tervezésekor minden igényt figyelembe vettek. A beruházás gyors ütemben zajlik most is: 35 000 m² alapterületen 350 lakást, 55 000 m² alapterületen irodahelyiségeket, 15 000 m²-en pedig kiskereskedelmi és szolgáltató egységeket alakítanak ki. A beruházás része egy 200 szobás szálloda és a hozzá tartozó 1000 fős konferenciaterem is. A komplexumban a szolgáltatási egységeken túl önkormányzati és magán üzemeltetésű óvoda és bölcsőde, illetve gyermek és felnőtt egészségügyi rendelők is helyet kapnak majd.

Homlokzatok, akár egy valódi városban

Ahogy a Tópark beruházása sem lehetne teljes a legkülönbözőbb, a lakók és bérlők kényelmét egy valódi városközponthoz hasonlóan szolgáló funkciók nélkül, úgy az épületek homlokzatának, azaz megjelenésének kialakítása során is szempont volt a látványbeli változatosság, hiszen ez egy valódi város esetén sincs másként. A Tópark minden egyes épülete egyedi építészeti megoldásokat rejt: megtalálhatóak itt színes üveglamellákkal, vagy éppen Zsolnay kerámia-betétekkel díszített épületek, kőfaragó munkák, 4 emelet magas bazaltsüveggel különlegessé tett homlokzat, és természetesen számtalan vakolt vagy éppen dryvit felületével csillogó épület, de a szerelt átszellőztetett fémlemez burkolatos homlokzat sem hiányozhat a sorból.

Pontosan ez, az épületek megjelenésével ható változatosság ihlette a szakemberek számára, október elsején, az Építészet Világnapján szervezett konferenciát, amely az épületburok kortárs építészetben betöltött szerepét boncolgatta neves építészek és elismert szakemberek előadásaival. A konferencia végén pedig a népszerű építészeti pályázat, az „Év háza” 2018 évi díjait is itt adták át, valamint bemutatták az „Év háza” elmúlt 10 évének termését összefoglaló könyvet is.

Zöld - több értelemben

A Tópark minden épülete zöld energia felhasználásával és környezettudatos megoldásokkal került kialakításra, de több helyen például elektromos autó töltőket is létesítenek. A beruházást körülvevő, közel 55 hektáros zöldterület, a törökbálinti tó közelsége, a tó partján kiépülő sétány, a készülő futópálya és kerékpárút, valamint a gyermekek számára megépített játszótér is számtalan sportolási és rekreációs lehetőséget biztosít az itt élőknek és dolgozóknak.

Az első lakók, cégek és szolgáltatók 2018 őszére már be is költöztek.

Forrás:  Build-Communication Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Ingatlan

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

A nagy térkő áttekintő

Gyártói hírek, cikkek 2019. 07. 25.

Az elmúlt években jelentősen növekedtek az építési költségek és az építőanyagárak. A kültéri burkolóanyagok közül különösen a térkövek kereskedelmi árai emelkedtek. Egyes termékeknél az átlagos árnövekedés akár a 65 százalékot is elérte, ennek egyik elsődleges oka a drasztikusan megugró kereslet . A térkövek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, köszönhetően annak, hogy esztétikusak és divatosak. De milyen palettából választhatunk?

Szakkönyv

Jelek a térben - Lázár Antal építészete - The Architecture of Antal Lázár

Építészet 2019. 07. 27.

Lázár Antal Kossuth- és Ybl-díjas magyar építész, a Magyar Építőművészek Szövetségének főtitkára, majd elnökhelyettese, a Műegyetem építészmérnöki karának dékánja, a kortárs magyar építészet meghatározó alakja. A sok száz képpel, tervrajzzal, fotóval illusztrált kötet bemutatja az alkotásokban gazdag életpálya legfontosabb állomásait

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?