Utolsó frissítés: 2018-09-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Épinfó - Aktuális

< >

Tópark Biatorbágyon: új város születőben

Ingatlan 2018. 10. 11.

Magyarország legnagyobb egybefüggő ingatlanberuházása, a közel 10 éve elkezdett, és az M1/M7/M0 autópályák háromszögében évekig csak beton szellemvárosként éktelenkedő biatorbágyi Tópark most a szemünk láttára válik Budapest-közeli multifunkciós városrésszé. A 200 000 m2 bruttó hasznos alapterületen egy város minden lényeges eleme megtalálható lesz, a kiköltöző cégeket, szolgáltatókat és lakókat pedig a hamarosan beinduló tömegközlekedés és 3000 parkoló fogja kiszolgálni.

„A közel 50 milliárd forint összértékű beruházás újabb mérföldkőhöz érkezett. Az első ütem lakásai mellett ebben a fázisban mintegy 15 ezer négyzetméternyi irodaterület is elkészült, amelynek bérbeadása jelenleg zajlik” – mondta Balla Ákos ingatlanszakértő, aki az Építészet Világnapján, október elsején a Tópark hamarosan megnyíló egyik étterme terében rendezett szakmai konferencia résztvevőit kalauzolta végig a már elkészült és még építés alatt álló, változatos épületek között.

Új város – annak minden funkciójával

Az ide költözők valóban úgy érezhetik majd, hogy teljesen új városba költöztek, hiszen az egyedülálló ingatlankomplexum tervezésekor minden igényt figyelembe vettek. A beruházás gyors ütemben zajlik most is: 35 000 m² alapterületen 350 lakást, 55 000 m² alapterületen irodahelyiségeket, 15 000 m²-en pedig kiskereskedelmi és szolgáltató egységeket alakítanak ki. A beruházás része egy 200 szobás szálloda és a hozzá tartozó 1000 fős konferenciaterem is. A komplexumban a szolgáltatási egységeken túl önkormányzati és magán üzemeltetésű óvoda és bölcsőde, illetve gyermek és felnőtt egészségügyi rendelők is helyet kapnak majd.

Homlokzatok, akár egy valódi városban

Ahogy a Tópark beruházása sem lehetne teljes a legkülönbözőbb, a lakók és bérlők kényelmét egy valódi városközponthoz hasonlóan szolgáló funkciók nélkül, úgy az épületek homlokzatának, azaz megjelenésének kialakítása során is szempont volt a látványbeli változatosság, hiszen ez egy valódi város esetén sincs másként. A Tópark minden egyes épülete egyedi építészeti megoldásokat rejt: megtalálhatóak itt színes üveglamellákkal, vagy éppen Zsolnay kerámia-betétekkel díszített épületek, kőfaragó munkák, 4 emelet magas bazaltsüveggel különlegessé tett homlokzat, és természetesen számtalan vakolt vagy éppen dryvit felületével csillogó épület, de a szerelt átszellőztetett fémlemez burkolatos homlokzat sem hiányozhat a sorból.

Pontosan ez, az épületek megjelenésével ható változatosság ihlette a szakemberek számára, október elsején, az Építészet Világnapján szervezett konferenciát, amely az épületburok kortárs építészetben betöltött szerepét boncolgatta neves építészek és elismert szakemberek előadásaival. A konferencia végén pedig a népszerű építészeti pályázat, az „Év háza” 2018 évi díjait is itt adták át, valamint bemutatták az „Év háza” elmúlt 10 évének termését összefoglaló könyvet is.

Zöld - több értelemben

A Tópark minden épülete zöld energia felhasználásával és környezettudatos megoldásokkal került kialakításra, de több helyen például elektromos autó töltőket is létesítenek. A beruházást körülvevő, közel 55 hektáros zöldterület, a törökbálinti tó közelsége, a tó partján kiépülő sétány, a készülő futópálya és kerékpárút, valamint a gyermekek számára megépített játszótér is számtalan sportolási és rekreációs lehetőséget biztosít az itt élőknek és dolgozóknak.

Az első lakók, cégek és szolgáltatók 2018 őszére már be is költöztek.

Forrás:  Build-Communication Kft.

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Ingatlan

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Megoldás született a négy fal közé zárt generáció számára

Gyártói hírek, cikkek 2018. 10. 17.
Belép az okos otthon piacra a VELUX Időnk 90 százalékát beltérben töltjük, annak kétharmadát otthonunk fogságában, miközben a beltéri levegő akár ötször szennyezettebb is lehet a kintinél – derült ki a VELUX Cégcsoport kutatásából. A rendszeres szellőztetéssel csökkenthetjük a benti levegő nedvesség- és szén-dioxid tartalmát, valamint szabályozhatjuk a hőmérsékletét. Ennek megvalósítására fejlesztett megoldást a VELUX és a NETATMO

Szakkönyv

Modell vagy külön út: Bécs szociális lakásépítészete

Építészet 2018. 08. 21.
Bécs szociális lakásépítészete méltán világhírű. Az 1920-as évek első szociális lakóháztípusa, a Hof, már a maga korában is fogalommá vált. A parkosított udvarokat körbeölelő hatalmas lakótömbök a modern kori (értsd Habsburg-kor utáni) város kulturális identitásának alappillérei. De nem csak az épületek képviselnek értéket, hanem a szociális bérházépítés korokon és rendszereken átívelő társadalmi gyakorlata is

Szakcikk

Zsaluzia vásárlás előtti tudnivalók

Árnyékolástechnika 2018. 09. 10.

Amennyiben egy modern megjelenésű, tartós és hatásos kültéri árnyékolót keresünk nyílászáróinkra, az egyik legjobb alternatívát a zsaluzia jelenti. Nem véletlenül, hiszen a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő termék rengeteg olyan tulajdonsággal kecsegtet, ami minden téren a beltéri árnyékolók elé helyezi a zsaluziát, sőt mi több, bizonyos tekintetben még a redőnyt is képes maga mögé utasítani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?