Utolsó frissítés: 2020-10-19

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Több példaértékű szakember kellene

Gyártói hírek, cikkek 2018. 05. 18.

Még több példaértékű szakemberre lenne szükség az építőiparban, akik a mesterségbeli tudás mellett nyugat európai szintű szakmai kultúrát képviselnek – állítja Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

A szakember szerint van a magyar építőipari szakembereknek, vállalkozóknak egy szűk rétege, akik a világon bárhol megállnák a helyüket. Nem csak a szaktudásuk világszínvonalú, hanem a szakmai kultúrájuk is. Rendezett, áttekinthető ajánlatot adnak, pontosak és megbízhatóak, rendet tartanak a munkaterületen és ápolt a megjelenésük. Óriási szerepe van ezeknek a szakembereknek az építőipar kultúrájának a fejlődésében és a szakember-utánpótlásban, hiszen ők azok, akik jó példával járhatnak elől. Azonban ehhez sokkal több ilyen példaértékű szakemberre lenne szükség.

„A fiatalok példákból tanulnak. Hiába győzködjük őket, hogy megéri és jó az építőiparban dolgozni, ha nem ezt látják. Olyan inspiráló példákra van szükség, amikre azt lehet mondani, hogy ha ezt a szakmát választod, ilyen lehetsz: ennyit fogsz keresni, ilyen autód, házad lehet, ilyen életet élhetsz és így nézhetsz ki. Ezek nagyon fontosak egy fiatalnak, azonban pont ezen a téren nem teljesít jól az ágazat, nem jó az építő szakmák imázsa” – mondta Markovich Béla.

Szakember „diploma”

Az ilyen, példaértékű szakemberek képzése a célja a Mapei Ideális Szakember Képzésnek. A program egy kimagasló szakmai továbbképzési rendszer, ahol nem csak szakmai, hanem vállalkozási ismereteket és szakmai kultúrát is átadnak. Ugyanis a szakképzés során az utóbbiakra kevesebb hangsúly jut és később is korlátozottak a lehetőségek az elsajátításukra.

A képzést elvégző szakember képes lesz családi ház szinten szaktanácsot és szinte minden építési problémára professzionális megoldást adni. Ugyanakkor ők lesznek azok a mesterek, akik példaképei lehetnek a jövő generációinak és képesek lesznek arra, hogy reprezentálják a szakmát. Azonban nem véletlenszerűen: a Mapei Kft. szeretné felkérni a programon végzett szakembereket, hogy segítsenek a szakma iskolai népszerűsítésében.

A képzés négy modulból áll. Az első modul a műszaki tartalmat foglalja magában, a második vállalatirányítással és személyzetkezeléssel, üzleti kultúrával foglalkozó terület, a harmadik az értékesítést, a negyedik pedig a kommunikációt tartalmazza. Mindegyik modul gyakorlat központú és a tanultak alkalmazására fókuszál. A képzés vizsgával zárul. A képzést eredményesen elvégző szakemberek használhatják az Ideális Mapei Szakember védjegyet. A cél száz ideális szakember képzése az év végéig. A képzésen a Magyar Építőipari Szakember Közösség tagjai vehetnek részt.

Forrás : Hírnévügynökség

< >

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Elindult a DANUrB+ nemzetközi kutatási program

Hírek 2020. 10. 22.

DANUrB+ Interreg DTP projekt a regionális és települési fenntarthatóság erősítésére a Duna-menti kulturális örökség felértékelése révén

2020. szeptember 25-én 100 résztvevővel megtartottuk a DANUrB+ projekt Kick-off konferenciáját, a korszellemnek megfelelően az online térben. Az ezzel elindult és 2022-ig tartó program a 2017-2019 között sikeresen megvalósult DANUrB projekt folytatása. Célja a dunai identitás erősítése, és egy közös kulturális hálózat és turisztikai márkanév létrehozása. Ezeket a célokat a projekt a Duna menti települések és nemzetek kapcsolatainak támogatásával, valamint a rejtett kulturális és társadalmi értékek jobb gazdasági és társadalmi megtérülésén keresztül kívánja elérni

Szakkönyv

Több mint festék - Riportkönyv

Ez a kötet a "Több mint tüzép" című könyv folytatása. A festéknagykereskedők és az iparág néhány további képviselőjének a szakmai életét mutatja be, azt, hogy milyen gazdasági viszonyok között jött létre a festékesek számára is a rendszerváltozás

Szakcikk

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?