Utolsó frissítés: 2024-02-21

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Újra vonzóvá kell tenni a kétkezi munkát

Hírek 2018. 04. 17.

Az újHÁZ Centrum a Szakma Sztár Fesztivál támogatójaként az ács szakma népszerűsítését segítette elő. Magyarország egyik meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózataként kiemelten fontosnak tartják az építőiparhoz kapcsolódó munkák vonzóvá tételét, hiszen a bőrükön érzik az ágazatban jelenlévő munkaerőhiányt.

Több mint negyven szakmában mérhették össze tudásukat az ország legjobb szakmunkástanulói a Szakma Sztár Fesztivál kötelékében megrendezésre kerülő Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója verseny döntőjén, a budapesti Hungexpo területén április 24-26 között. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett, idén jubiláló eseményre 5700 diák jelentkezett, közülük kerültek ki a döntőben szakmájuk legjobbjai.

Az újHÁZ Centrum idén csatlakozott a fesztiválhoz, s bár termékkínálatukban teljes körűen megtalálhatóak a házépítéshez és a lakásfelújításhoz szükséges építőanyagok, mégis úgy döntöttek, ebben az évben az ács szakma népszerűsítését segítik. Fontosnak tartják, hogy minél több fórumon keresztül érjék el azokat a tanulókat, akik a jövő szakembereit jelentik. Fel szeretnék hívni a figyelmüket arra, hogy a szakmunkásképzésnek is megvannak a szépségei, ráadásul, mivel ezek hiányszakmának számítanak Magyarországon, biztosabb megélhetést nyújtanak, mint számos egyetemi vagy főiskolai diploma. Meglátásuk szerint a képzések reformja mindenki közös érdeke, miként az is, hogy a már végzett szakembereket az ágazatban tartsák és csökkentsék a körükben tapasztalható kiugróan magas pályaelhagyási arányt.

A vállalat sokrétű támogatást nyújtott a verseny megrendezéséhez. A válogatókhoz, illetve az április 26-i döntőhöz biztosították a szükséges faanyagokat, továbbá munkaruházattal látták el a döntős ács versenyzőket és segítőiket. Mind az öt döntőbe jutó egy-egy újHÁZ Centrum Ajándékutalvánnyal is gazdagodott, melyek értéke helyezésenként volt eltérő. Mindezeken túl az építőanyag-kereskedelmi hálózatukba tartozó Merkbau Kft. jóvoltából álláslehetőséget is felkínáltak a döntős ács versenyzőknek. A kivitelezési üzletággal is foglalkozó, számos nívódíjas épülettel büszkélkedő Merkbau folyamatosan keresi a szakmai utánpótlást, éppen ezért hosszú távon számítanak a verseny döntőseire.

Úgy tudni, jelenleg 20-30 ezer munkavállaló hiányzik az építőiparból. Az újHÁZ Centrum meggyőződése szerint a fellendülőben lévő ágazat dinamikájának megtartásához a munkakörülmények javításán, valamint a bérek emelésén túl az oktatás fejlesztésére és a szakmák presztízsének helyreállítására is szükség van. A Szakma Sztár Fesztivál jó alkalom volt ezen elvek hangsúlyozására is.

Forrás: Emerald Public Relations

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Ácsmunka
Faanyag, fűrészáru

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakhatási gondok, példamutató önkormányzatok

Hírek 2024. 02. 21.

Pályázati felhívást tett közzé a Habitat for Humanity Magyarország

Országos pályázatot indít a Habitat for Humanity Magyarország ‘Önkormányzatok a lakhatásért’ címmel. Azokat az önkormányzatokat szeretnék díjazni és felhívni eredményeikre a figyelmet, amelyek a 2019/2024-es ciklusban kiemelten foglalkoztak a lakhatással kapcsolatos problémákkal és előremutató intézkedéseket vezettek be. Három kategóriában várják a jelentkezéseket 2024. április 2. éjfélig

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?