Utolsó frissítés: 2019-02-19

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Épinfó - Aktuális

< >

A Guardian Glass az Exponatec kiállításon bemutatja a múzeumi üvegvitrinek „láthatatlan hősét”

Gyártói hírek, cikkek 2017. 10. 25.

Bertrange, Luxembourg, 2017. október 25. – A múzeumok üvegvitrinjei értékes műtárgyakat óvnak a sérülésektől és egyéb veszélyektől, s eközben a legelőnyösebb fényben mutatják őket. Néha azonban az üveg a nem kívánatos csillogás vagy tükröződések miatt sajnálatos módon zavarhatja a látványt. A Guardian Clarity™ tükröződésmentes bevonatos üveg, a múzeumi vitrinek „láthatatlan hőse” segít, hogy a látogatók a kiállított tárgyakra összpontosíthassanak.

Az üveg a németországi Kölnben, november 22. és 24. között megrendezésre kerülő Exponatec kiállításnak, a múzeumok, a műemlék megóvás és helyreállítás nemzetközi kiállításának a 03.2 csarnokában az A-080 sz. standnál látható – illetve nem látható.

A Guardian Clarity üveg a fény 98%-át átereszti, és kevesebb, mint 1%-át tükrözi csak vissza, szemben az építészetben használt úsztatott üveggel, ami 90%-os fényáteresztő képességű, és 8% fényt ver vissza. A Guardian UltraClear® alapüveggel kombinálva a Guardian Clarity maximális átlátszóságot biztosít a nem kívánt tükröződés és csillogás minimálisra csökkentése mellett.

Luxembourgban az MNHA (Musée National d’Histoire et d’Art) a Guardian Clarity üveget választotta a 2017 júniusában megnyílt „Városi régészet” kiállítása több mint 250 kiállítási tárgyának bemutatására, védelmére és megóvására. Az értékes műtárgyak, amelyeket Luxembourg városának területén tártak fel, megismertetik a látogatókat az ott lakók mindennapjaival a középkorban és a modern időkben.

Polfer úr, az MNHA igazgatója így nyilatkozott: „Egy kiállítás tervezésekor a lényeg az, hogy hogyan fogadják majd azt az emberek, a mi szerepünk pedig az, hogy valódi értékeket mutassunk be nekik. A múzeumokban a legjobb üveg az, amelyet nem látunk és amely nem zavarja a látogatókat a tárgyak szemlélésében. Elmondhatjuk, hogy a Guardian Glass üveggel ezt a célt elértük. A díszletfestőnk munkáját is megkönnyítette a világítással kapcsolatban, mivel nem kellett a rossz tükröződésekkel vesződnie.”

A Guardian Clarity bevonatos üveggel kapcsolatos további információkért látogassa meg a www.guardian-possibilities.com weboldalt.

Forrás: Vision Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építészeti üveg
Belsőépítészeti üvegek
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Nincs megegyezés: nem találkozik a kereslet és a kínálat a családi házak piacán

Ingatlan 2019. 02. 19.
Miközben a vevők az ésszerűen tervezett, használható méretű szobákkal kialakított, egyszintes, jó állapotú házakat keresik leginkább a budapesti és az agglomerációs ingatlanpiacon, addig az eladók valami egészen mást próbálnak értékesíteni, ráadásul rendkívül magas árakon.

Szakkönyv

Kőházak

A kő mint építőanyag a római idők óta jelen van a Kárpát-medencében és végigkíséri a történelmünket. A mai napig meglepően sok kőház van hazánkban. A kötet áttekinti a magyarországi kőépítkezés történetét, ismerteti a kőfajtákat, a kőszerkezeteket és a kőből épült lakóházak jellemzőit

Szakcikk

Tárolás kis helyiségben - 5 tipp a rendszerezéshez

A kis helyiségekben való tárolás nem csak a helyszűke, de lakhatási és esztétikai szempontból is problémás lehet. Ilyen esetben sokszor újabb és újabb holmikba ütközünk, amiket aztán egyik helyről a másikra pakolunk, s idővel a kialakult káosznak köszönhetően nagyon nehéz lesz megtalálni azt, amit éppen keresünk.  Mindez nem azt jelenti, hogy kis helyiségben nem lehet eredményes tárolási rendszert kialakítani, csupán annyit, hogy kreatívabb megoldásokat kell választani

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?