Utolsó frissítés: 2020-07-29

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

ZÖLDTETŐK

Épinfó - Aktuális

< >

A Guardian Glass az Exponatec kiállításon bemutatja a múzeumi üvegvitrinek „láthatatlan hősét”

Gyártói hírek, cikkek 2017. 10. 25.

Bertrange, Luxembourg, 2017. október 25. – A múzeumok üvegvitrinjei értékes műtárgyakat óvnak a sérülésektől és egyéb veszélyektől, s eközben a legelőnyösebb fényben mutatják őket. Néha azonban az üveg a nem kívánatos csillogás vagy tükröződések miatt sajnálatos módon zavarhatja a látványt. A Guardian Clarity™ tükröződésmentes bevonatos üveg, a múzeumi vitrinek „láthatatlan hőse” segít, hogy a látogatók a kiállított tárgyakra összpontosíthassanak.

Az üveg a németországi Kölnben, november 22. és 24. között megrendezésre kerülő Exponatec kiállításnak, a múzeumok, a műemlék megóvás és helyreállítás nemzetközi kiállításának a 03.2 csarnokában az A-080 sz. standnál látható – illetve nem látható.

A Guardian Clarity üveg a fény 98%-át átereszti, és kevesebb, mint 1%-át tükrözi csak vissza, szemben az építészetben használt úsztatott üveggel, ami 90%-os fényáteresztő képességű, és 8% fényt ver vissza. A Guardian UltraClear® alapüveggel kombinálva a Guardian Clarity maximális átlátszóságot biztosít a nem kívánt tükröződés és csillogás minimálisra csökkentése mellett.

Luxembourgban az MNHA (Musée National d’Histoire et d’Art) a Guardian Clarity üveget választotta a 2017 júniusában megnyílt „Városi régészet” kiállítása több mint 250 kiállítási tárgyának bemutatására, védelmére és megóvására. Az értékes műtárgyak, amelyeket Luxembourg városának területén tártak fel, megismertetik a látogatókat az ott lakók mindennapjaival a középkorban és a modern időkben.

Polfer úr, az MNHA igazgatója így nyilatkozott: „Egy kiállítás tervezésekor a lényeg az, hogy hogyan fogadják majd azt az emberek, a mi szerepünk pedig az, hogy valódi értékeket mutassunk be nekik. A múzeumokban a legjobb üveg az, amelyet nem látunk és amely nem zavarja a látogatókat a tárgyak szemlélésében. Elmondhatjuk, hogy a Guardian Glass üveggel ezt a célt elértük. A díszletfestőnk munkáját is megkönnyítette a világítással kapcsolatban, mivel nem kellett a rossz tükröződésekkel vesződnie.”

A Guardian Clarity bevonatos üveggel kapcsolatos további információkért látogassa meg a www.guardian-possibilities.com weboldalt.

Forrás: Vision Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építészeti üveg
Belsőépítészeti üvegek
Újdonságok

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Lakásépítés: a csökkenés járvány nélkül is várható volt

Hírek 2020. 07. 15.

Megjelent az Építési Piaci Prognózis 2023 frissítése

Az évente épített új lakások számának csökkenése a lakáspiaci élénkítési kísérlet kifulladása miatt a veszélyhelyzet nélkül is várható volt, vélik a független Építési Piaci Prognózis készítői. A 2019-re meglehetősen pontos előrejelzést adó anyag vezető elemzője, Varga Dénes ma is reálisnak tartja 2020-ra, a tavalyinál 25 százalékkal kisebb lakásszámot: a 2019-re jelzett 21 500 darabhoz képest a valóságban 21 127 lakás épült meg, az idei várakozás pedig 16 650 lakóegység. A szakember évek óta hangsúlyozza: lakáspiaci stabilitást nem lehet pusztán befektetői célú vásárlókra alapozni. Ehelyett a nem megfelelő lakásban élő, vagy lakással nem rendelkező családok fizetőképességét kell erősíteni


Szakkönyv

Marosi Miklós építészete

Építészet 2020. 08. 06.
Marosi Miklós a józanság építésze, ahogy monográfusa, Götz Eszter fogalmaz. Divatoktól függetlenül, mindig a praktikumot szem előtt tartva gazdagodott és mélyült alkotói pályája

Szakcikk

Szilárd alapra lehet nagy dolgokat építeni

Építőanyagok 2020. 07. 29.
30 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyaggyártás egyik meghatározó szereplője lett. Az elmúlt három évtizedben termékei és innovációi révén a cég nem csak Magyarországon vált ismertté és jó pár termékkategória tekintetében piacvezetővé, de a régióban is komoly hídfőállásokat épített ki. Egy országokon túlívelő sikertörténet, ami Veszprémből indult

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?