Utolsó frissítés: 2024-04-15

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?

Tervezés
Kivitelezés
Gyártás - képviselet
Kereskedelem
Építkezem, építkezni fogok
Lakást, munkahelyet rendezek be
Egyéb

Könyv

Kőmunkák a kertben és a ház körül

Épinfó - Aktuális

< >

Guardian Glass: épül a cég második lengyelországi sík- és bevonatos üveggyára

Gyártói hírek, cikkek 2017. 09. 07.
A Guardian Glass új síküveg és bevonatos üveggyárát a vállalat már meglévő lengyelországi üzemének szomszédságában tervezi felépíteni, Czestochowában
A Guardian Glass új síküveg és bevonatos üveggyárát a vállalat már meglévő lengyelországi üzemének szomszédságában tervezi felépíteni, Czestochowában

Bertrange, Luxemburg, 2017. szeptember 7. – A Guardian Industries egy második sík- és bevonatos üveggyár megépítéséről határozott a lengyelországi Czestochowa városában azon célból, hogy egész Európában megfeleljen a síküveg, bevonatos üveg és feldolgozott üvegtermékek iránt megnövekedett keresletnek. A cégóriásnak, amely a magyarországi Orosházán is üzemeltet üveggyárat, ez lesz a tizenkettedik egysége Európában.

Az új telephely a vállalat meglévő üzemének szomszédságában fog felépülni, az előkészületeket és a projekt végrehajtását már megkezdték. A létesítmény, amely várhatóan 2019 harmadik negyedévében kezdi meg a működését, és több mint 150 új munkahelyet teremt, 1000 metrikus tonnányi üveget fog áthúzni naponta, és egy fejlett technológiát alkalmazó bevonósort is tartalmaz majd. 

A Guardian Glass elnök-vezérigazgatója, Kevin Baird nyilatkozata szerint: „Az új telephely a Guardian Glass történetének eddigi legnagyobb zöldmezős tőkeberuházása lesz, amely tovább erősíti a kiválóan teljesítő, biztonságos és energiahatékony üvegtermékek gyártójaként elért piacvezető pozíciónkat az európai piacon a lakossági és kereskedelmi építmények esetében egyaránt.” Hozzáteszi: „A Guardian nagyon örül a Lengyelországban tapasztalt növekedésnek és biztosak vagyunk benne, hogy a czestochowai helyszínválasztás megfelel majd ügyfeleink igényeinek. Jelentős támogatást kaptunk Czestochowa városától, a katowicei Különleges Gazdasági Övezettől és a lengyel kormánytól.” 

A Lengyelország iránti elkötelezettség további bizonyítékaként a Guardian Glass meglévő czestochowai síküveg gyárában 2018 elején felújításokat végez majd el, egyúttal növelve a létesítmény jelenlegi kapacitását is.

„Folyamatos növekedésre számítunk Lengyelországban, és a szomszédos országokban egyaránt. A két üzem szomszédsága egy olyan versenyképes és hatékony struktúrát eredményez, amely üvegtermékek széles választékának leszállítására lesz képes, és hozzájárul ahhoz, hogy regionális ügyfeleink számára hosszú távú értéket teremtsünk” – nyilatkozta Guus Boekhoudt, a Guardian Glass európai alelnöke. 

A Guardian Glass a czestochowai üzem mellett tíz európai síküveggyárat üzemeltet jelenleg, a többi között a magyarországi Orosházán, a németországi Thailheimben, illetve az oroszországi Rjazanban és Rosztovban is. 

Forrás: Vision Communications

< >
Kapcsolódó katalógus oldal(ak):
Építészeti üveg
Hőszigetelő üveg

Aktuális - Hír, cikk, ajánló

Áttevődik a hangsúly: erőteljesebben jelentek meg az elmúlt évek termékei a Contrumán

Gyártói hírek, cikkek 2024. 04. 15.

A Hörmann immáron kilépett a garázskapu gyártó egyszerű szerepéből

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Contruma építőipari kiállítás- és vásáron, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

Szakkönyv

Hefter László

Iparművészet 2023. 11. 27.

Hefter László Ferenczy Noémi-díjas üvegművész a magyarországi síküvegművészet megújítója és az üvegrestaurálás tradíciójának elkötelezett folytatója. Építészeti üvegmunkáival az alkalmazott iparművészethez, kabinet üvegfestményeivel a képzőművészethez, restaurátori munkáival a művészettörténethez járult hozzá kiemelkedően

Szakcikk

Mikor válasszunk tolóajtót, rejtett ajtót, technikai ajtót?

Nyílászárók 2023. 05. 03.
Egy lakás berendezése során rendkívül fontos, hogy a megfelelő belső nyílászárókat válasszuk ki. Lényeges szempont a praktikusság, a gazdaságosság és nem utolsósorban az esztétikum. Nézzük meg, hogy mikor milyen belső ajtókat érdemes választanunk

Szavazás

Segítse munkánkat! Ön mivel foglalkozik?